Arama Motoru Optimizasyonunda 7 Yenilik ve Uygulaması

Arama motoru optimizasyonu sektörü sürekli yenilikler yapıyor. Geliştiricilerin daha iyi organik sonuçlar elde etmek için içerik oluşturmayı kolaylaştırmasına yardımcı olmak için düzenli olarak yeni teknolojiler ortaya çıkıyor. Emin olmak için marka arama motoru sonuçlarında ilgili olmasını, bu hızlı değişen teknolojiler ve en son trendleri adapte gerekir.

Geride kalmayın. Arama motoru optimizasyonunda bu yedi yeniliği uygulayarak SEO sürecinizi ölçeklendirmeyi ve yüksek kaliteli sonuçlar elde etmeyi öğrenin.

1. Gelişmiş SEO Sıralaması için Mobil Öncelikli İndeksleme

Toplam küresel web sitesi trafiğinin %50,81’inin mobil cihazlardan geldiğini biliyor muydunuz ? Akıllı telefonların çoğalması büyük bir hızla arttı. Giderek daha fazla kullanıcı masaüstü, dizüstü bilgisayar veya diğer cihazları kullanmak yerine mobil aramaya geçiyor.

Mobil aramadaki çarpıcı artışa yanıt olarak Google, mobil öncelikli dizine ekleme yaklaşımını tanıttı. Bu yaklaşım, bir web sitesinin mobil sürümünü, onu arama motoru sonuç sayfalarında (SERP’ler) indekslemek ve sıralamak için kullanır. Bu yıl Google, mobil öncelikli indekslemeyi her web sitesi için kullanıma sunmayı planlıyor. Hal böyle olunca, web sitelerini mobil uyumlu ve cihazlar arası uyumlu olacak şekilde optimize etmek, işletmeler için her zamankinden daha önemli hale geldi.

Google, masaüstü sürümleri yerine web sitelerinin yalnızca mobil sürümlerini dizine eklemeye doğru istikrarlı bir şekilde ilerliyor. Web siteniz hâlâ öncelikle masaüstü dizinine odaklanıyorsa ve mobil görüntüleme için optimize edilmemişse, Google’ın siteyi hiç dizine eklememesi olasıdır. Açıkçası, bunun arama motoru sıralamalarınızı ve yatırım getirinizi önemli ölçüde etkilemesi muhtemeldir.

Saatin ihtiyacı, Google mobil öncelikli indeksleme, hızlı yükleme süresi ve geliştirilmiş kullanıcı dostu olma özelliklerine sahip duyarlı web sitesi tasarımına geçmektir. Gelişmiş mobil deneyimler sunmak için dinamik web sitesi içeriğini ve resimlerini optimize edin. Mobil öncelikli dizine ekleme, sitenizin mobil cihazlar için optimize edilmiş bir sürümünü kullanarak sayfa sıralamalarınızı ve organik trafiğinizi artırmanıza yardımcı olabilir.

2. Doğal Dil İşleme: Etkili Kısa Biçimli İçerik Üretme

Google, Transformers’dan 2019 Çift Yönlü Kodlayıcı Gösterimleri (BERT) algoritma güncellemesini sunduğundan beri, Doğal Dil İşleme (NLP), SEO endüstrisine güç veren yenilikçi bir teknoloji olarak ortaya çıktı.

NLP’yi kullanan Google algoritması, anlamını anlamak için bir kelimenin bağlamına bir cümle içinde göründüğü şekliyle bakar. Bu, Google’ın artık en alakalı yanıtları sağlamak için belirli arama terimlerine ve kelime öbeklerine dayanmayacağı anlamına gelir. Bunun yerine, aramanın arkasındaki amacı araştıracaklar.

BERT’den yararlanan Google algoritması artık her aramanın arkasındaki bağlamı anlıyor ve ardından uygun bilgileri sağlıyor.

SEO açısından NLP önemlidir, çünkü yüksek kaliteli, bilgilendirici içerik oluşturmak, onu, kullandıkları anahtar kelimelerle değil, bir arama yapanın amacı ile en alakalı hale getirmeye yardımcı olacaktır.

3. Müşteri Güvenini Güçlendirmek için SSL Sertifikası Etiketleme

Genellikle gözden kaçan SSL sertifikası (HTTPS) etiketleme, işletmelerin dikkate alması gereken önemli bir SEO trendidir. HTTPS, hedef kitlenizle daha fazla güven sağladığı için Google için çok önemli bir sıralama faktörüdür. Arama motoru optimizasyonunda devam eden yenilikler sadece bu gereksinimi güçlendirdi.

SSL sertifikasına sahip web siteleri, Google tarafından “HTTPS” olarak etiketlenir ve bu, üst düzey güvenlik ve bütünlük sunduğunu gösterir. Kullanıcı verilerinin güvenliği, arama motoru sıralamalarınızı yükseltmenize ve trafiği artırmanıza yardımcı olabilecek hayati bir faktördür.

SSL sertifikasına sahip olmayan veya HTTPS olmayan bir site, Google tarafından “Güvenli Değil” olarak etiketlenir. Bu, arama motoru sıralamalarını önemli ölçüde etkileyebilir. Ek olarak, son kullanıcılar güvenli olmayan herhangi bir siteyi ziyaret etme konusunda isteksiz olacaktır.

Etkileri açıktır. Arama motoru sıralamalarını yükseltmek ve güvenli bir tarama deneyimi sunmak için web sitelerinin temel bir SSL sertifikası alması gerekir. Artık herhangi bir SEO stratejisinin ayrılmaz bir unsurudur.

4. GPT-3 Kullanarak Otomatik İçerik Oluşturma

SEO endüstrisinde gerçek yenilikler arıyorsanız, Generative Pre-Trained Transformer Number 3 (GPT-3) dikkatinize değer. Uygulamasının en belirgin örneklerinden biri, The Guardian tarafından web sitesinde yayınlanan ve tamamen bir robot tarafından yazılan 2020 tarihli bir hikayedir.

Geniş bir veri kümesi havuzu kullanan GPT-3 teknolojisi, insanların yazma şeklini taklit edecek şekilde eğitilmiştir. Kullandığı veri kümelerinden bazıları Wikipedia’dan, Ortak Tarama Veri Kümesi’nden, tarihi kitaplardan vb. gelir. GPT-3’e bir yazma istemi girdiğinizde, internette ilgili bilgileri okuyacak ve bundan sonra ne olacağını tahmin edecektir.

Bu nedenle GPT-3 API, e-posta yazmak veya bir raporun ilk taslağını oluşturmak gibi farklı SEO uygulamalarında kullanabileceğiniz devrim niteliğinde bir içerik iyileştirme aracıdır. Yapmanız gereken tek şey, ana hat olarak API’ye bazı madde işaretleri beslemek ve robot bunu otomatik olarak yazacaktır.

5. Gelişmiş Arama Deneyimi için Sayfa İçi Otomatik SEO Optimizasyonu

Google, kullanıcılara gelişmiş bir arama deneyimi sunmak için algoritmasını sürekli olarak güncelliyor. Arama motoru devi, algoritma güncellemesinin bir parçası olarak artık uzun biçimli içeriği hayati bir sıralama faktörü olarak görüyor. Uzun biçimli içerik ideal olarak konuya daha derinlemesine bir yaklaşım getirir ve bu nedenle arama yapanın amacını karşılama eğilimindedir.

Ancak, yüksek kaliteli ve alakalı uzun biçimli içerik yazmak kolay değildir. Rakip araştırması, anahtar kelime keşfi, konu seçimi, ilgi çekici başlıklar ve alt başlıklar oluşturma, değerli bilgiler sağlama ve çok daha fazlası gibi çok çeşitli faktörleri göz önünde bulundurmayı içerir. Sürekli olarak okuyucularınız için değerli olan benzersiz içerik oluşturmak, arama motoru optimizasyonundaki en zorlu yeniliklerden biridir.

Normalde, bir sonraki adım, uzun biçimli içeriğin her bir parçasını düzenlemek ve optimize etmek için harcanan birkaç saat olacaktır. Bu, sayfa içi otomatik içerik optimizasyonunun resme girdiği yerdir.

Content Harmony veya Frase AI gibi araçlar, içerik araştırması veya en üst sıradaki sayfaları kontrol etme sürecini kolaylaştırır. Geliştiricilerin yüksek kaliteli içeriği düzenlemek için kullanabilecekleri yararlı veri sağlarlar.

Content Harmony, içerik özetlerinin otomatik olarak tasarlanmasına yardımcı olarak, arama yapan kişinin amacını daha kısa sürede karşılamaya yardımcı olur. Yazarların yalnızca bir anahtar kelime/anahtar kelime sağlaması gerekir ve yazılım, çeşitli veri noktalarına dayalı olarak SERP’leri otomatik olarak analiz eder. Oluşturulan sonuçlar, yazarın içerik özetleri oluşturmasına yardımcı olur.

İçerik Oluşturma Süreci, Arama Motoru Optimizasyonundaki Son Yenilikleri Karşılamak İçin Gelişiyor

Kaynak

6. Artırılmış Kullanıcı Etkileşimi ile SEO için A/B Testini Optimize Etme

Çoğu SEO uzmanı, SEO A/B testi yerine son kullanıcı A/B testine odaklanma eğilimindedir. İlki, web sitesi ziyaretçilerini rastgele seçmeyi ve bunları bir web sayfasının çeşitli sürümlerine atamayı içerir. Kullanıcının sayfalarla etkileşimine dayanarak, SEO uzmanları genel performansı ölçebilir.

Ancak, SEO A/B testi, herhangi bir sayfanın aynı sürümünü analiz etmek için atanan Google botlarını ekler. Özünde, SEO uyumluluğunu test etmek için herhangi bir sayfanın farklı öğelerini Google’a gösteriyorsunuz. Bunlara meta açıklama, başlık etiketleri, H1, şema işaretleme, bağlantı metni vb. dahildir. SEO A/B testi, sayfa için neyin işe yarayıp neyin yaramadığını netleştirmeye yardımcı olur. Bir sayfayı bu sonuçlara göre optimize etmek, arama sıralamasını ve görünürlüğünü artırmaya yardımcı olacaktır.

7. SEO’daki Yenilikler Metin Dışı İçerik İhtiyacını Yok Etmez

SEO’da metin dışı içerik faktörlerini kullanmanın amacı, web sitenizde gelişmiş bir kullanıcı deneyimi sunmaktır. Tek başına metin, özellikle uzun biçimli içerikle izleyicilerin ilgisini çeken etkileşim faktöründen yoksundur. Resimler, grafikler, infografikler, videolar, animasyonlar, ses klipleri, slayt gösterileri, PDF’ler vb. gibi metin dışı içerik faktörlerini eklemek, içeriğinizin kalitesini artırmaya ve içeriğinizi daha alakalı ve ilgi çekici hale getirmeye yardımcı olacaktır.

Sonuç

Modern teknoloji gelişmeler sanayi giden yolu yapıyoruz sayesinde, SEO optimizasyonu kesinlikle olduğu açıkça görülmektedir değil ölü. Aksine, Google, web sitelerinin SERP’lerde nasıl sıralandığına yönelik yaklaşımını sürekli olarak değiştirdiği için SEO hiç bu kadar önemli olmamıştı. Arama motorunun görünürlüğünü artırmak, organik trafiği artırmak ve yatırım getirisini artırmak için SEO’nun potansiyelinden yararlanmak istiyorsanız, kaliteli sonuçlar elde etmek için bu teknolojiler konusunda güncel kalmanız ve düzenli değişiklikler uygulamanız gerekir.