Öncelikle cihaz özelliklerine bir göz atalım:

  • ADSL2/2+, ADSL, VDSL2, fiber ve kablo desteği ile ileriye dönük uyumluluk
  • En hızlı kablolu bağlantılar için 5-adet Gigabit Ethernet Portu
  • Kablolu ve kablosuz bağlantılara atanmış 2-adet işlemci, hem çalışma menzilini hem de bağlantı kararlılığını (stabilitesini) maksimuma çıkarır
  • Ağ yazıcısı paylaşımı, dosya paylaşımı, torrent desteği ve medya sunucusu için USB portları
  • USB portuna bağladığınız diske, bilgisayarınız kapalıyken dahi torrent/dosya indirebilme
  • USB yazıcı paylaşımı özelliği ile, USB yazıcılarını ağ üzerinden kullanma
  • Misafirlerinize, kendi Wi-Fi şifrenizi vermeden, zaman sınırlı özel bir kablosuz ağ oluşturabilme
  • Trafik Yöneticisi ile bant genişliği önceliği atama
  • VPN Client ve VPN Server desteği
  • USB port üzerinden, 3G/4G bağlantı desteği (telefon ve 3G/4G Dongle üzerinden)
  • Modem arayüzü üzerinden edinebileceğiniz ücretsiz DDNS alan adı
  • ASUS AiCloud ile, ev ağınızdan, internet bağlantılı herhangi bir bilgisayar, Android veya iOS aygıtından verilerinize erişebilir, senkronize edebilir, paylaşabilir ve aktarabilirsiniz
1

Asus DSL-N17U ADSL/VDSL kablosuz modem, gerçek anlamda çoklu fonksiyonlu ve güvenilir performansa sahip bir cihazdır. İnternete ister Ethernet, ister DSL WAN (Wide Area Network) girişleri ile bağlanarak, kullanıcıların ürünü ister modem, ister de başlı başına bir kablosuz router (Access Point) olarak kullanmalarına olanak tanır. DSL-N17U ADSL2/2+ modem, ADSL, VDSL2, fiber ve kablo hizmetleriyle uyumludur.

Güçlü donanımsal NAT hızlandırma ve dahili Gigabit Ethernet ile donatılan DSL-N17U, size tam Gigabit internet performansı ve 900Mbps üzerinde WAN-to-LAN performansı sunar.

İki USB 2.0 portuyla birlikte DSL-N17U, ağ üzerinden yazıcı (printer) ve tarayıcı (scanner) paylaşımını sağlar ve aynı zamanda harici bir depolama aygıtı bağlandığında ise yüksek hızlı bir NAS (Network Attached Storage) cihazı görevi de görür.

Kullanımı kolay ASUSWRT görsel kullanıcı arayüzü, DSL-N17U‘nun gücünün kontrolünü kullanıcıya sağlar ve böylelikle ağınızı kolaylıkla optimize edebilirsiniz. 30-saniyede kurulum ve kolay trafik yönetimiyle, ağ konusunda başlangıç seviyesindeki kullanıcılar bile, cihazın karmaşık görünen özelliklerini rahatça kullanabilirken, uzman kullanıcılar ise Download Master, IPv6 desteği, çoklu kablosuz SSID‘leri ve güvenli VPN erişimi gibi özellikleri sevecekler.

Tek Cihaz, İki işlev

DSL ve Ethernet WAN bağlantıları arasında seçim yapabilme olanağı sunan DSL-N17U, modem + kablosuz router ya da sadece kablosuz router olarak kullanılabilir. Yüksek düzeyde güç tüketen iki ayrı cihaz yerine, tek bir cihaz kullanarak, ihtiyaçlarınıza uyan modu seçebilir, enerji ve yer tasarrufu sağlayabilirsiniz. İster temel ev kurulumu, ister gelişmiş bir kablosuz ağ için olsun, DSL-N17U her durumda ihtiyacınız olan esnekliği size sağlar.

Her Türlü İnternet Bağlantısı ile Çalışır

Her türlü internet bağlantısı ile çalışan DSL-N17U, ADSL2, ADSL2+, ADSL ve VDSL de dahil olmak üzere tüm genel DSL bağlantı türlerini destekler. Ethernet WAN seçeneği sayesinde, Ethernet bağlantısına sahip tüm kablolu ve fiber modemler ile de sorunsuz çalışır. Bu özellikleri sayesinde, internet servis sağlayıcılarını değiştirmeyi planlayan kullanıcılar için ideal bir çözümdür.

Şimdi, cihaz kurulumuna geçelim.

  • Öncelikle bir bilgilsayar, akıllı telefon veya tablet ile modeme kablolu veya kablosuz olarak bağlanalım ve ardından boş bir internet sayfası (tarayıcı – Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Opera, Safari) açarak, üstteki adres çubuğuna 192.168.1.1 yazıp Enter’a basalım ve gelen ekrandaki Kullanıcı Adı (User name) ve Şifre (Password) kutucuklarına küçük harfler ile admin yazıp OK (Tamam) butonuna tıklayalım.

Ekran Alintisi

  • Bir sonraki sayfada, modem arayüzüne giriş için yeni şifre belirleme bölümü gelecek. Bu bölümde modem arayüzü için yeni bir şifre belirleyerek İleri butonuna tıklıyoruz.
  • Bir sonraki sayfada ise PPP Kullanıcı Adı ve PPP Parola kısımları gelecek. Bu bölümlere ise, operatörünüzden aldığınız (A)DSL kullanıcı adı ve (A)DSL şifre bilgilerini hatasız bir şekilde giriş yapıp, tekrar İleri butonuna tıklıyoruz.
  • Bir sonraki kısımda ise, Wi-Fi Ağ Adı (SSID) ve Şifre bölümleri gelecek. İsterseniz değişiklik yapabilirsiniz, isterseniz de fabrika ayarlarında bırakıp, tekrar İleri butonuna tıklayabilirsiniz.
  • Sonraki sayfada ise ayarları kontrol edip, İleri diyoruz ve kurulumun tamamlanmasını bekliyoruz. %100 olunca işlem tamamlanmış oluyor. Bu aşamadan sonra başka bir işlem yapmanız gerek yok. İnternet bağlantınızın keyfini çıkartabilirsiniz.