VPN Özellikleri, VPN servis sağlayıcılarının çoğu, hız ve gizlilik düzeyine göre biraz farklı önceliklerle çok benzer özellikler sunar.

Bazı şirketler hemen hemen her özelliği tek bir grup fiyatına sunar. Ama diğer şirketler bunu düşük maliyetli eklentilere böler.

Kayıt Tutmama Politikası

Kayıt tutmama politikası, bir VPN servis sağlayıcısı için alışveriş yaparken görmek istediğiniz bir şeydir. Doğru izlendiğinde, bu politika VPN şirketinin faaliyetlerinizle ilgili hiçbir kayıt tutmadığı anlamına gelir. Bununla birlikte, birçok VPN katı kayıt tutmama yönergelerine bağlı olduğunu iddia etmektedir. Ama geçmişte bu tür sorunları nasıl ele aldığını görmek için bir şirketin geçmişini araştırmaya değer. Örneğin, soruşturmalarda özel kullanıcı verilerini yetkililere teslim ettiyse. Günlük tutmayan VPN’de, istense bile devredilecek hiçbir kullanıcı verisi yoktur. Ayrıca, herhangi bir soruşturmaya yardımcı olması için şirketin genel merkezinin konumunu dikkate almak da önemlidir. Bir satın alma kararı vermeden önce VPN sağlayıcınızın gizlilik politikasına bakmak iyi bir fikirdir.

Özel IP

Bir bot olmadığınızı kanıtlamanın bir yolu olarak, VPN kullanırken CAPTCHA’lardan kaçınmanın harika bir yoludur.

Çoğu VPN abonesinin kullandığı paylaşılan IP adresinden farklı olarak, IP kısıtlamalı ağlara bağlanmak. Çevrimiçi ödemeler yapmak için özel bir IP kullanmak yalnızca size aittir. VPN kullanıcıları, çevrimiçi etkinliğin türüne bağlı özel ve paylaşılan bir IP arasında geçiş yapar.

VPN Özellikleri

Anahtarı öldür

Her VPN’nin temel teklifinde görmeyi sevdiğimiz bir başka özellik de bir kapatma anahtarıdır. Senin Eğer VPN’nize bağlantı beklenmedik düşer, bu özellik otomatik olarak veri asla özel şifreli bir tünel bırakır emin olmak için internet devre dışı bırakır. Çoğu VPN sağlayıcısında standart bir özelliktir ve varsayılan ayar değilse açmanız gereken bir şeydir.

Bölünmüş Tünel Açma

Çoğumuzun tüm cihazlarımız veya internet etkinliğimiz için bir VPN kullanmamıza gerek yok. Bazı cihazlar ve belirli alanlar, özellikle hız gerekli olduğunda, gizlilik açısından endişe kaynağı değildir. Bölünmüş tünellemenin devreye girdiği yer burasıdır. Hangi cihazların veya etki alanlarının trafiği güvenli VPN’niz üzerinden yönlendirdiğini belirlemenize olanak tanır. Her sağlayıcı bu özelliği sunmaz, ancak çoğu zaman ek ücret ödemeden temel plana dahil eder.

EN İYİ VPN’İ SEÇME

İşletmeler ve bireyler VPN hizmetlerini çeşitli nedenlerle kullanır. Bu nedenle en iyi VPN’i seçmek için herkese uyan tek bir yaklaşım yoktur. Bir satın alma kararı vermeden önce, özel bir ağ tarafından sunulan gizlilik ve anonimlik (daha yavaş bir bağlantı ile) için yüksek hızlı internet erişiminizi takas etmek istediğiniz nedenleri belirlemeli ve sıralamalısınız.

1. Gizlilik Geçmişi

Düşündüğünüz VPN şirketini (ve varsa ana şirketini) araştırmak için biraz zaman ayırın. Kayıt tutmama politikasına bağlılık gibi reklamı yapılan iddialar, başlangıçta göründükleri kadar katı olmaz. Bazı şirketler, devam eden soruşturmaların bir parçası olarak devlet kurumlarına katılmadığına dair net bir sicile sahipken, diğerlerinin daha karmaşık bir geçmişi var.

2. Sunucu Konumları

Daha fazla sunucuya sahip olmak daha iyi performans anlamına gelmese de, daha az kalabalık bir seçeneğe erişebileceğinizin güçlü bir göstergesidir. Çoğu VPN sağlayıcısı, sanal ve fiziksel sunucular arasında ayrım yapmadan sunucu sayısının reklamını yapar. Bu, gizlilik endişelerinize bağlı olarak kararınızda bir faktör olabilir veya olmayabilir, ancak yakınınızda bir sunucu konumunun olması her zaman iyidir. Bu, yüksek hızlı bağlantı şansınızı önemli ölçüde artıracaktır. Coğrafi kısıtlamaları aşmak için bir VPN satın alıyorsanız, dünyanın farklı yerlerinde erişmek istediğiniz içeriğe sahip birden fazla sunucu bulabildiğinizden emin olun.

3. Gerekli Eklentiler

Özel bir IP kullanacağınızı düşünüyor musunuz? Performansınız veya gizliliğiniz için bölünmüş tünelleme veya çift VPN’ler gerekli mi? Birçok VPN kullanıcısı, çoğu sağlayıcının sunduğu standart özelliklerden fazlasıyla memnun olsa da, bazıları özel sunucular ve ek koruma katmanları talep eder. VPN seçeneklerini çok derinlemesine keşfetmeden önce, çevrimiçi etkinliklerinizin çoğu için istediğiniz gizlilik düzeyini belirlemenizi öneririz.

3. Toplam Aylık Maliyet

VPN fiyatlandırma yapıları tüm şirketlerde aynıdır ve daha uzun taahhütler için önemli indirimler mevcuttur. Mevcut sunuculara ve ek özelliklere göre seçimlerinizi daralttıktan sonra, aylık plandan çıkabileceğinizi veya çoğu uzun aboneliklerde geri ödeme alabileceğinizi bilerek, aynı anda birkaç hizmeti denemeyi düşünün. Bu şekilde, mevcut en iyi teklifi aldığınızdan emin olarak yıllık veya çok yıllı bir sözleşme taahhüt edebilirsiniz.

VPN Özellikleri

VPN KULLANMANIN AVANTAJLARI

  • Anonimlik sağlar. Her şeyden önce, VPN’ler gizlilik hakkınızı korur. Farklı bir sunucuya her bağlandığınızda, internete başka bir yerden erişiyormuş gibi görünmesini sağlayan yeni bir IP adresi alırsınız. ISS’niz bir VPN’ye bağlandığınızı anlar, ancak bilgiler burada biter. Bağlandığınızda yaptığınız her şey, bilgilerinizi üçüncü şahıslardan koruyan şifreli bir tünel aracılığıyla iletilir.
  • Herkese açık Wi-Fi’yi güvenle kullanabilirsiniz. Genel Wi-Fi, sizi birçok siber güvenlik tehdidine maruz bırakır. Herkese açık bir ağa eriştiğinizde tüm etkinliğiniz izlenir, bu nedenle internete halka açıkken eriştiğinizde bir VPN kullanmak harika bir fikirdir.
  • ISS’nizi ve reklamverenlerinizi uzak tutar. Özel bir tarayıcı veya gizli mod kullanıyor olsanız bile ISS’niz tüm çevrimiçi etkinliklerinize erişir. Zamanla verilerinizi toplar ve reklamcılara satar veya şirket saldırıya uğrarsa yanlışlıkla sızdırır. Bir VPN, kimliğinizi ve çevrimiçi yaptıklarınızı ISS’nizden bile gizli tutar.
  • Daha fazla içeriğe erişebilirsiniz. İçerik lisanslaması genellikle hedef kitlenin konumuna bağlıdır, yani içeriğe yalnızca belirli bir şehir veya ülkeden erişebilirsiniz. Bir VPN, herhangi bir coğrafi kısıtlamayı atlamak için konumunuzu seçtiğiniz alana ayarlamanıza olanak tanır.
  • Paradan tasarruf edebilirsiniz. Birçok ürün için çevrimiçi olarak listelenen fiyatlar, genellikle konumunuz da dahil olmak üzere çeşitli değişkenlere dayanır. Deneyimli müşteriler, sayısız ürün ve hizmetten tasarruf etmek için coğrafyaya dayalı fiyatlandırmadan yararlanmak için VPN’leri kullanabilir.

VPN SSS’LERİ

VPN’lerin maliyeti nedir?

VPN hizmetleri aşırı pahalı değildir. Çoğu sağlayıcı, aylık ödeme veya yıllık hizmet yılı taahhüt etme seçeneği sunar. Yıllık ödeme yaparak, aylık seçenek için ödediğinizden daha az ödersiniz. En iyi hizmetler, yılda 60 ila 150 dolar arasında bir maliyete sahiptir. Aydan aya bir plan seçerseniz, bir VPN genellikle ayda 10 ila 13 dolar arasındadır.

Bir VPN hizmetine para harcamak buna değer mi?

Cevap, çevrimiçi gizliliğinizin ve işletmenizin değerinin ne kadar olduğuna bağlıdır. İşletmeniz çevrimiçi gizliliğe yüksek bir öncelik veriyorsa, bir VPN hizmetinin aylık maliyeti kesinlikle buna değer. Çevrimiçi etkinliğinizin güvenli olduğundan emin olmak, özellikle birçok işletme çeşitli bulut tabanlı hizmetleri kullanmaya geçtiğinden, son yıllarda önem kazanmıştır. Birçok işletme için bu gönül rahatlığı, minimum yatırıma değer.

VPN kullanmak yasal mı?

Evet, VPN kullanımı bazı ülkelerde yasaldır. Ancak bu size VPN kullanırken yasa dışı faaliyetlerde bulunma hakkı vermez. Örneğin, bir VPN kullanırken başka birinin ağına girmeye çalışırsanız, yasal olarak bir VPN kullanıyor olsanız bile bilgisayar korsanlığı etkinliğiniz yine de yasa dışıdır.