Önizleme Yapısı 22598 kullanıcılar, 11.2203.30.0 sürümüne ulaşan Media Player uygulaması için önemli bir güncelleme aldı. Video kontrastı seçenekleri paneli de eklendi, böylece videoların parlaklığını ve kontrastını hızla değişir. Bu makaledeki Windows 11 Önizleme Yapısı 22598 tüm değişiklik günlüğüne göz atın ve her şeyi takip edin.

Microsoft’un en son işletim sistemi için başka bir Insider Preview derlemesi yayınladığını biliyor muydunuz? Cevap ne olursa olsun, kesinlikle yenilikler hakkında daha fazla ayrıntı bilmek gerek.

Ve evet, tüm bu bilgileri bu yazıda sizlerle paylaşmak üzereyiz. Bu yeni yapı hem Dev hem de Beta kanallarındaki Insider’lar içindir.

Build 22598, yeni kurulumlar için varsayılan olarak Windows Spotlight’ı masaüstüne getiriyor ve ayrıca yeni bir Media Player yapısı, yeni ISO’lar ve daha fazlası var.

Önizleme Yapısı 22598 derlemesi masaya hangi yeni özellikleri getirdi?

En son yapı, Dev Channel’daki Insider’lar için Windows 11 için Media Player’a (Sürüm 11.2203.30.0) yönelik yeni bir güncellemeyle kullanıma sunuluyor.

Koleksiyonunuza göz atarken sanatçı sayfasında iki farklı görünüm arasında geçiş yapın. Bir görünüm size tüm albümleri bir ızgarada gösterirken. Diğeri tüm şarkıları albüme göre grup olarak gösterir.

Artık hızlı seçim ve oynatma için üzerlerine geldiğinizde albümler, sanatçılar, videolar ve çalma listeleri için hızlı işlemlere de sahipsiniz.

Şu anda oynatılan ekrana sağ tıklarsanız kullanışlı bir bağlam menüsü mevcuttur. Buradan başka bir sayfaya gitmeden yeni dosyalar açabilirsiniz.

Videonuzun parlaklık ve kontrast ayarlama olanak tanıyan yeni bir video geliştirme özelliği de eklendi.

Windows 11 Insider Onizleme Yapisi 22598 1

Değişiklikler ve İyileştirmeler

[Genel]

Şimdi, Build önizleme Yapısı 22598 ile başlayan Lenovo PC’lerde Çin’deki Windows Insider üyelerine yeni yapılar sunuyoruz. Bu kullanıcıların, Lenovo PC Manager’ın en son sürüme (sürüm 5.0.0.3292) otomatik olarak güncellenmesine izin vermek için en az 15 dakika internete bağlanmaları gerekir. Veya daha sonra) uygulamayla ilgili önemli bir düzeltmeyi almak için.

İnsanların bilgisayarlarını kullanmaya başlamalarına yardımcı olmaktır. Yükseltmeden sonra Başlarken uygulamasının bazı Windows Insider’larla otomatik olarak başlatılmasını açtık.

[Windows Spot Işığı]

Yeni cihazlar (ISO kullanılarak temiz kurulumlar) ve arka planın varsayılan olarak Windows 11’dir Yükseltmeler için varsayılan arka plan olarak masaüstünde Windows Spotlight’ı deniyoruz. Bu deneyimi ilk başta sınırlı sayıda Windows Insider ile açtık.

Ayrıca Windows Spotlight’ta 4K masaüstü arka planları görüntülemeyi deniyoruz. Bu deneyimi ilk başta sınırlı sayıda Windows Insider ile de yapıldı.

[Görev çubuğu]

Uzamsal sesi ne zaman kullandığınızı size bildirmek için ses simgesindeki araç ipucu güncellendi.

Düzeltmeler

[Genel]

Windows Bilgi Koruması (eski adıyla EDP) ilkelerini kullanan cihazlar   , artık beklendiği gibi Outlook, Word, Microsoft Edge vb. gibi korumalı uygulamalar aracılığıyla denetlenen verilere erişir.

[Görev çubuğu]

Görev çubuğunda klavye odağını kullanırsanız. Tüm görev çubuğu etkileşimleri sırasında önizlemeler gelir. Fareyle üzerine gelmelerin yukarıda kalmasına neden olan bir sorunu düzelttik.

Ayarlar’da kapatmış olsanız bile explorer.exe çöktüğünde görev çubuğu rozetlerinin geri gelmesine neden olan bir sorun var.

Sistem tepsisinde simgeler için bazı fare hareket olaylarının uygulamalara iletilmemesi sorununa yönelik bir düzeltme yapıldı.

Sistem tepsisindeki bazı uygulama simgelerinin üzerine gelindiğinde önizlemelerin veya araç ipuçlarının gösterilmemesi sorunu düzeltti.

Fakat sistem tepsisindeki uygulama simgeleri, bu derlemede yeniden açıldığında artık daha güvenilir bir şekilde gösterilmelidir.

Gizli simgeleri göster açılır penceresinin açılmasını gecikti veya engelleyen bir sorun düzeltti.

Ay takvimi açıkken görev çubuğu takviminde Çince karakterlerin görüntülenmemesi sorunu düzeltti.

Bir pencereyi paylaşırken bir uygulama simgesinin etrafındaki görsel göstergenin, paylaşımı durdurduğunuzda kaybolmamasına neden olan bir sorunu ele aldı.

[Başlangıç ​​menüsü]

Başlangıç’ın Önerilen bölümünde Daha Fazla düğmesini seçerken oluşan bir kilitlenmeyi düzelttik.

Bir hareketle çağrıldığında başlatma sırasında çökmeye neden olan temel bir sorunu ele aldı.

Kontrast temaları kullanılırken Başlat’taki düğmelerin ve etiketlerin yanlış renklerde olmasına neden olan bir sorun düzeltti.

Başlat’ın beklenmedik bir şekilde kapanmasına neden olan bir sorunu ele aldı.

[Dosya Gezgini]

Bağlam menüsünün bazen tamamen işlenmemesine ve şeffaf olmasına neden olan bir soruna değinildi.

[Giriş]

Giriş dokunmatik klavyeyi başlatma performansı arttı.

Ayarlar gibi belirli uygulamalarda dokunmatik metni seçer.  İki kez dokunmanız gerekmesine neden olan bir sorun düzeltir.

WIN + H tuşlarına art arda basarsanız, sesle yazma artık yanıt vermeyi bırakmamalıdır.

Çok sayıda giriş yöntemine sahip kişiler içindir. Giriş değiştiriciyi açtığınızda halihazırda seçili olanın görüntülenemeyebileceği bir sorun düzeldi.

Çince (Basitleştirilmiş) IME görünüm ayarlarının altındaki bağlantı, Ayarlar> Kişiselleştirme> Metin Girişi’ni gösterecek şekilde düzeltildi.

Ayarlar> Kişiselleştirme> Metin Girişi’ndeki seçenekleri kullandıktan sonra emoji panelinin arka plan görüntüsünün ve renginin doğru şekilde oluşturulamaması sorunu giderildi.

[Ayarlar]

Yürütülebilir dosya özelliklerinin Uyumluluk sekmesindeki yüksek DPI seçeneklerinin çalışmamasına neden olan bir sorun çözdü.

Ekran Okuyucusu artık Ayarlar> Uygulamalar> Yüklü uygulamalar’a eklediğimiz görünüm seçeneklerini okumalıdır.

[Pencereleme]

WIN + D tuşlarına basıp veya Masaüstünü Göster düğmesine tıklanıp eksik animasyon döndü.

Dokunarak geçmeli düzenleri kullanırken gereklidir. Akrilik bir levhanın pencerenin üstüne sıkışmasına neden olabilen bir sorunu ele aldık.

İbranice veya Arapça görüntüleme dilleri kullanılırken Görev Görünümü’ndeki küçük resimler artık ters çevrilmemelidir.

Görev Görünümü çağrılırken bir explorer.exe çökmesi düzeltir.

Çok sayıda açık pencereniz varsa, bunlar artık Görev Görünümü’nde Masaüstlerinin üzerine bindirilmemelidir.

Bir ekran okuyucu ile ALT + Sekme kullanırken, belirli uygulama pencerelerine ALT + Sekme yaparsanız odağın tüm pencere yerine pencere içindeki bir bölmeye ayarlanacağı bir sorunu düzeltir.

Belirli uygulamalar ve Dosya Gezgini için vurgulu renkli başlık çubuklarının (etkinleştirildiğinde) yalnızca pencereler ekranı kapladığında görüntülenmesine neden olan temel sorunu düzeltir.

Bazen belirli oyunlarda çözünürlüğü değiştirirken sistemin kilitlenmesine neden olabilen nadir bir sorunu hafifletti.

Karanlık mod kullanılırken bazı uygulama köşelerinde beyaz piksellere neden olan bir sorun giderdi.

Bazı uygulama pencerelerinin, ek yardımı kullanarak seçtikten sonra beklenen alana hareket etmemesine neden olan bir sorunu çözmek için bazı çalışmalar yapıldı.

Çünkü pencereleri tutturmak için ekranın üst kısmındaki ek düzenleri kullanırken animasyondaki bir aksaklık düzeltir.

[Canlı altyazılar]

Çünkü canlı altyazılar en üstte konumlandırılırken, ekranı kaplayan uygulamaların en tepesine gelir. (örneğin başlık çubuğu penceresi yönetim düğmeleri) dokunup ulaşılama sorunu düzeldi.

Canlı altyazılar artık indirme işleminin tamamlandığını ve altyazıya hazır olduğunu size söyler.

[Görev Yöneticisi]

Performans sayfası CPU grafiğinin Çekirdek Zamanlarını Göster. Etkin olmasa da etkin gibi renklendirilmesine neden olan bir sorunu azalır.

Görev Yöneticisi güvenilirliğini daha da artırmak için bazı çalışmalar yaptı.

Yeni Görev Çalıştır.  alt + N , Görevi Sonlandır. (ALT + E), Verimli Mod (ALT + V) ve her sayfadaki diğer düğmeler için erişim anahtarı desteği vardır. ALT tuşuna basıp düğmenin yanında harfler görür.

Fakat bir işlem seçiliyken, Sil tuşuna basmak artık işlemi eskisi gibi sonlandıracaktır.

CTRL + Tab ve CTRL + Shift + Tab artık Görev Yöneticisi’ndeki sayfalar arasında geçiş yapacak.

Çünkü uygun renkle doldurma yerine bellek kompozisyon grafiğinin boş kalmasına neden olan bir sorunu düzeltir.

Çünkü performans sekmesindeki GPU grafiğinin bazı durumlarda görüntülenmemesine neden olan bir sorun azalır.

İşlemler sayfasının durum sütunundaki simgeler artık sütunun yan tarafına değmiyor.

Kullanıcılar sayfasının “Verimlilik modu”nda durum sütununun eksik olması sorunu düzeltir.