Portre Fotoğraf Çekme Teknikleri

 

Portre Fotoğraf Çekimi için yapacağınız yeri iyi ayarlayın: Portre çekimlerinde bulunduğunuz konum çok önemlidir. Bu yüzden portre yapacağınız yer ile bunduğunuz yerin portre resminiz ile uyumlu olup olmadığına dikkat edin. Örneğin çekim yapacağınız alan beyaz renkte ise beyaz tonlarda kıyafetler tercih edin. Buna ilave olarak zıt renkleri de kullanabilirsiniz.

Portre Fotoğraf Çekimi için gözlere netlik kazandırın: Gözlere netlik aldığında gözler keskin ve net çıkar. Otomatik netleme yerine elle netleme seçeneklerini kullanmakta fayda var.

Porte Fotoğraf Çekimi İçin Doğal Pozlar Yakalayın: Fotoğraf çekinirken olabildiğince doğal olmaya çalışın. Nefes egzersizi yapabilir veya dinlenip öyle çekinin.

Portre Fotoğraf Çekimi İçin Doğal Işık Kaynaklarını Kullanın: Muhteşem portreler çekmek için pahalı bir ev stüdyosu aydınlatmasına gerek yok. Bunun yerine doğal ışık kaynaklarını kullanın. En mantıklı seçenek ise portre fotoğrafçılığı için cam kenarından ışık almak.

Porte Fotoğraf Çekimi İçin Rembrandt Üçgeni Oluşturun: Bu teknik adını Hollandalı ressam Rembrandt’ tan alıyor. Bu teknikte yanaklardan biri tam aydınlıkken diğerinde göz ve burun yardımıyla oluşturulan gölgeler geriye aydınlık bir üçgen bırakıyor. Bu tekniği cep telefonu ve pencere yardımıyla yapabilirsiniz. Pencereden süzülen güneş ışığının 45 derece kadar yukarıdan gelmesini sağlayın. Tüm mesele ışığı görebilmektir.

Portre Fotoğraf Çekimi İçin Geniş Açılı Lens Yerine Dar Açılı Lens Kullanın: Bu tekniği estetik bir kaygı için tercih ediyoruz. Akıllı cep telefonlarda artık birden fazla lens var Manzara çekmek için ya da dar bir mekanı görüntüleyebilmek için geniş açılı lens tercih edilebilir. Ancak bu tür lensler insan yüzünü biraz daha fazla deforme ettiği için olduğundan daha kilolu gösterebilir.