Facebookta Görüntülü Görüşme Sorunu Nasıl çözümlenir

Bu yazımızda sizlere Facebookta görüntülü görüşme sorunu ve çözümü hakkında detaylı bilgilendirme iletmeyi planladık.

Güvenlik duvarınızın ayarlarını kontrol edin Facebook Pluginlerini engelliyor. Bunun sebebi güncel olmayan bir java sürümü bilgisayarınızda yüklü olmasıdır.

Facebookta Görüntülü Görüşme Sorunu ve Çözümü

Java resmi web sitesinden güncel java programını indirip kurmanız gerekmektedir.

Facebookta Görüntülü Görüşme Sorunu

Sonra daha önceden yüklüyse Windowsta Denetim Masasından Programlar ve Özelliklerinden Program listesinden Facebook Video Calling Plugin kaldıralım. Mac OS X’te FacebookVideoCalling dosyasını bulup silmeniz yeterlidir.

Facebookta Görüntülü Görüşme Sorunu için java

Hesabınıza giriş yapıp online olan bir kişiyle görüşme sayfası açalım ve kamera işaretine basalım.

Facebookta Görüntülü Görüşme nasıl yapılır

Sonra çıkan sayfadaki eklentiyi yükleyelim. Sonra tarayıcıyı bir kere açıp kapatalım. Böylece Facebookta görüntülü görüşme sorununuz giderilecektir. 

Facebookta video konferansı

Bu makale yeni güncellemeler neticesinde geçerliliğini yitirmiştir. Java artık HTML5 Kullanımından ötürü gerek duyulmayan bir eklenti olmuştur.
HTML5: World Wide Web’in temel dilinin 5. büyük revizyonu. HTML5, World Wide Web için içerik yapılandırma ve sunma için kullanılan İnternet’in temel bir teknoloji işaretleme dilidir. Ekim 2014 itibariyle bu, World Wide Web Consortium’un (W3C) HTML standardının son ve tam beşinci revizyonudur. Önceki sürüm olan HTML 4, 1997’de standart hale geldi.

Java mümkün olduğunca az uygulama bağımlılığına sahip olacak şekilde özel olarak tasarlanmış eşzamanlı, sınıf tabanlı, nesne yönelimli bir dildir. İlk olarak 1995 yılında Sun Microsystems tarafından piyasaya sürülen bir programlama dili ve bilgi işlem platformudur. Java yüklemediğiniz sürece çalışmayacak birçok uygulama ve web sitesi vardır ve her gün daha fazlası oluşturulmaktadır. Java hızlı, güvenli ve güvenilirdir. Dizüstü bilgisayarlardan veri merkezlerine, oyun konsollarından bilimsel süper bilgisayarlara, cep telefonlarından İnternet’e kadar Java her yerde!

HTML5 ve Java, öncelikle “Diller” araçları olarak sınıflandırma.

“Yeni belge türü” , “Yerel depolama” ve “Tuval” , geliştiricilerin HTML5’i dikkate almasının temel faktörleridir; oysa “Büyük kütüphaneler” , “Yaygın kullanılan” ve “Mükemmel takım” Java tercih neden birincil nedenleri vardır.

Java’nın farklı özelliklerine bir göz atalım . Java’yı bugünkü dili yapan nedir?

Java basit ve öğrenmesi kolaydır. Çok az veya hiç programlama geçmişi olmayan kullanıcılar mevcut. Ancak dil kavramlarını kolayca öğrenir ve programlarında uygulamaya başlar.
Platformdan bağımsızdır, yani Java programları herhangi bir platformda çalıştırıp ve yürütür.
Güvenli bir dildir. Java, güvenli bellek erişilebilirlik yapısına sahiptir. Facebookta görüntülü görüşme sorunu çözebilmenin dışında bir çok işlevi bulunmaktadır.
Kolayca Java taşınır.
Mimari olarak tarafsız bir dildir, bu Java’nın üzerinde çalıştığı platformun mimarisinin ayrıntılarını bilmediği anlamına gelir.
Java programları çok iş parçacıklıdır. Bu özellik, geliştiricilerin kesintisiz ve sorunsuz çalışabilen programlar tasarlamasına olanak tanır.
Just in Time derleyicisi, Java’nın yüksek performanslı uygulamalar sunmasını sağlar.
C veya C++ gibi diğer dillerden çok daha dinamik bir dil olarak kabul edilir.
Dağıtılmış bir dildir. Java İnternet için yapılmıştır.

Umarız Facebookta görüntülü görüşme sorunu çözüme kavuşmuştur.

Messenger ve diğer uygulamaları aynı ekranda görebilme  makalemizi incelemenizi tavsiye ederiz.