İçerik konuları

Web sitesi kurucuları hakkında detaylı çalışmamızı bu makalemizde ele aldık;

En iyi Web sitesi kurucuları için kısa bir rehber. Şimdi araştırmamıza daha detaylı bir göz atalım. Bunlar en iyi (ve en kötü) web sitesi oluşturuculardır:

1. Wix

En iyi web sitesi kurucuları

En İyi Seçimimiz

200 milyon kullanıcısıyla Wix, kesinlikle piyasadaki en büyük web sitesi oluşturucusudur. Niş bir ürün olmaktan neredeyse bir ev markası olmaya kadar oldukça uzun bir yol kat ettiler.

Wix’te en çok sevdiğimiz şey, küçük işletmeler için temaların esnekliği ve seçimidir. Bu iki özelliği birleştirmek size sanal (ve görsel!) süper güçler verir. Wix, acemilerin bile çok şık web siteleri oluşturmasına olanak tanır. İncelediğimiz diğer tüm web sitesi oluşturucularından daha fazla.

Bu, SEO dostu olmasıyla (yani Google trafiğini almak için tüm araçlara sahip olduğunuz anlamına gelir) birleştiğinde, Wix’i Tooltester’daki en iyi web sitesi kurucusu yapar.

Diğer web sitesi kurucuları karşılaştırıldığında, fiyatı var ama geniş özelliklerinden yararlanırsanız buna değebileceğini düşünüyoruz.

Wix’i kimler kullanmalı?

Wix son derece çok yönlüdür. Tipik kullanıcıların, az çabayla etkileyici bir web sitesi veya portföy oluşturmak isteyen serbest çalışanlar ve küçük işletmeler olduğunu gördük. Wix, özelleştirmeniz için yüzlerce profesyonel tema sunar. Aradığınız stili muazzam şablon seçeneklerinde bulmanız çok olası.

Ayrıca çevrimiçi ödemeler almak istiyorsanız, örneğin çevrimiçi mağazaları aracılığıyla ürün satmak. Wix Bookings aracılığıyla randevu satmak veya hatta premium içerik için ücret aldığınız bir üye alanı oluşturmak istiyorsanız bu iyi bir seçimdir. Bu özellikler Wix’i rakiplerinden gerçekten ayırıyor.

Wix’i kimler kullanmamalıdır?

Wix en ucuz web sitesi kurucusu değildir. Bu nedenle sınırlı bir bütçeniz varsa ve yalnızca basit bir web sitesine ihtiyacınız varsa, muhtemelen Webnode, One.com veya Weebly’ye bakmalısınız. Araştırmamız, bunların fiyat bilincine sahip kullanıcılar için iyi Wix alternatifleri olduğunu gösteriyor.

Wix, oldukça iyi bir blog aracına sahiptir. Ancak asıl amacınız bir blogcu olmaksa, Squarespace veya WordPress’e göz atmanızı öneririz.

Wix Artıları ve Eksileri

Sevdiklerimiz :

  • Çok esnek olan yüzlerce iyi tasarlanmış şablonları
  • Özellikler yelpazesi: App Market, yalnızca birkaç fare tıklamasıyla yeni özellikler eklemenize olanak tanır. Haber bülteni abonelik formu, etkinlik takvimi, canlı sohbet, müzik çalar vb.
  • Çevrimiçi mağaza ve e-ticaret özellikleri aracılığıyla ödemeleri kabul edin ve ürün satın alın (komisyonsuz)
  • Wix, hem yeni başlayanlar hem de ileri düzey kullanıcılar için son derece yararlı olan bir otomatik yedekleme ve geri yükleme özelliği ile birlikte gelir.
  • Wix ADI, özellikle yeni başlayanlar için ayrı bir düzenleyicidir. Bir soru cevap oluşturma iş akışı kullanmak, bir web sitesi oluşturmayı son derece kolaylaştırır.

Geliştirmeleri gerekenler :

  • Daha büyük web siteleri için ideal değil: Büyük bir site oluşturuyorsanız (30’dan fazla sayfa) Wix’i önermeyiz. Navigasyon çok karmaşık yapılara izin vermiyor.
  • Yükleme hızı yavaş olabilir: Wix, hızlarını iyileştirmek için aktif olarak çalışıyor olsa da, hala mükemmel değil. Web sitesi yükleme süresi çalışmamız, bunun neden bu kadar önemli olduğunu açıklıyor.
  • Web sitesinin mobil sürümü bazen ek ince ayarlara ihtiyaç duyar. Çünkü masaüstü sürümü her zaman mobil uyumlu bir düzene mükemmel şekilde dönüştürülemez.

2. Squarespace

En iyi web sitesi kurucularıBlog için harika

Squarespace 2003’ten beri var ve platformlarında oluşturulan “milyonlarca” web sitesinden bahsediyor. Wix’e benzer bir pazar payı ile web sitesi oluşturucu pazarındaki en büyük oyunculardan biridir.

Çoğunlukla yaratıcı bir kalabalığa hitap ederler. Web sitelerinin temiz tasarımını ve güçlü estetiğini beğenmemek elde değil.

Wix genellikle gerçekten profesyonel bir araç olmadığı için eleştirilse de, Squarespace bu itibardan zarar görmüyor. Web tasarımcıları arasında bile, bir web sitesi oluşturmanın tamamen kabul edilebilir bir yolu. Yani markaları yerinde görünüyor. soru şu ki, ürünlerinin kendi pazarlamaları kadar iyi olup olmadığı?

Squarespace’i kimler kullanmalı?

Squarespace, gerçekten yaratıcı insanlara veya kendilerinin dediği gibi yapımcılara odaklanıyor. Bu nedenle, bu grubun bir parçasıysanız, büyük olasılıkla reklamlarının çoğunu zaten görmüşsünüzdür. Kullanıcıları, Squarespace markasıyla çok özdeşleşiyor.

Kullanıcılarıyla yaptığımız görüşmelere dayanarak Squarespace, hedef kitlelerine son derece iyi hizmet ediyor. Bunlar, resim yayınlamayı ve blog makaleleri yayınlamayı seven kişileri içerir. Ancak aynı zamanda çevrimiçi mağaza aracılığıyla hizmet ve hatta ürünler satan serbest çalışanlar.

Squarespace’i kimler kullanmamalıdır?

Web sitenizi oluşturmak için mümkün olan en az zamanı harcamak istiyorsanız. Squarespace’den daha iyi seçenekler vardır. Harika bir sonuç elde etmek için biraz zaman ayırmanız ve sevmeniz gerekecek.

Ayrıca, navigasyonun sınırlı derinliği nedeniyle daha büyük web siteleri için Squarespace’i önermiyoruz. Araştırmamız ayrıca Squarespace ile çok dilli bir web sitesi oluşturmanın neredeyse imkansız olduğu sonucuna vardı. Bu nedenle, birden çok dilde okuyucuları hedefliyorsanız, Wix veya Webnode daha iyi seçenekler olacaktır.

Squarespace’in Özellikleri hakkında daha fazla bilgi edinin

Squarespace Artıları ve Eksileri

Sevdiklerimiz:

  • Oldukça esnek olan ve kolay kullanım için önceden oluşturulmuş çok sayıda bölüm sunan parlak tasarımları.
  • Müşteri desteği: Harika belgelerin yanında, hafta içi müsait olan canlı sohbet aracılarına ve 7/24 e-posta desteğine erişebilirsiniz.
  • Blog yazmak için en iyi web sitesi oluşturucu: Başka hiçbir site oluşturucu, yorum yapma, birden çok yazar. Ve hatta podcast barındırma gibi özelliklerle bu kadar gelişmiş blog oluşturma yetenekleri sunmaz.
  • iOS ve Android için mobil uygulamaları, hareket halindeyken web sitenizi ve blogunuzu düzenlemenize olanak tanır.

Geliştirmeleri gerekenler:

  • Biraz hayal kırıklığı yaratan yedekleme ve geri yükleme özelliği yoktur.
  • Kullanımı en kolay sürükle ve bırak web sitesi oluşturucu değil; diğer alternatifler yeni başlayanlar için daha uygundur.
  • Sayfa hızlarını test ettiğimizde (ayrıca önemli bir SEO faktörü), tam olarak etkileyici değildi.
  • Harici uygulamalar için daha büyük bir seçim de arzu edilir (Wix App Market ile karşılaştırılabilir bir şey).

3. GoDaddy Web Sitesi Oluşturucu

GoDaddyPazarlama için tek adres.

Web barındırma ve alan adı devi GoDaddy’yi hepimiz biliyoruz. Görünüşe göre kendi web sitesi oluşturucuları var. Ve bu yarı kötü değil. Aslında, bronz madalya sahibi Weebly’den 3. sırayı alarak listemizdeki en yüksek puanlı sitelerden biridir.

Deneyimlerimize göre, kullanım kolaylığını, modern tasarımları, üstün özellikleri ve uygun fiyatı bir araya getiren bir web sitesi oluşturucu bulmak zor. Ancak şaşırtıcı bir şekilde, GoDaddy tüm bu kutuları ve daha fazlasını işaretler.

Web sitesi oluşturucunun “GoDaddy Web Siteleri + Pazarlama” olarak da adlandırılmasının bir nedeni vardır ve bunun nedeni, etkileyici bir dizi ek pazarlama aracını entegre etmesidir. Bir pazarlama planlayıcısı, e-posta pazarlama aracı, Canva benzeri içerik oluşturucu ve sosyal medya panosu dahildir. Araştırmamıza dayanarak, benzer bir şey sunan bir avuç web sitesi oluşturucusu tanıyoruz (örn. Wix, Squarespace). Ancak, GoDaddy’nin bu araçları yazılımına dahil etmez. Ve onları çok kullanıcı dostu hale getirme konusunda çok daha iyi bir iş çıkardığını düşünüyoruz.

GoDaddy’yi kimler kullanmalı?

İş odaklı özellikleri (canlı sohbet aracı, randevu defteri, çevrimiçi mağaza, açılır pencereler ve pazarlama araçları gibi) göz önüne alındığında, GoDaddy’nin hızlı bir şekilde çevrimiçi bir varlık oluşturması gereken küçük işletmeler ve serbest çalışanlar için en uygun olduğunu düşünüyoruz.

Ayrıştırılmış düzenleyicisi, onu çok fazla çalışmadan modern görünümlü bir web sitesi oluşturmak isteyen yeni başlayanlar için de ideal hale getirir. Son olarak, uygun fiyatlı planlar, GoDaddy’yi basit ve bütçeye uygun bir web sitesinin ardından herkes için iyi bir seçenek haline getiriyor.

GoDaddy’yi kimler kullanmamalıdır?

Size tam sürükle-bırak esnekliği ve eksiksiz tasarım kontrolü sağlayan bir web sitesi oluşturucu arıyorsanız, GoDaddy’nin basitleştirilmiş düzenleyicisi sizi hayal kırıklığına uğratacaktır – size sahip olacağınız türden bir serbestlik sağlamaz. Wix veya Webflow gibi web sitesi oluşturucuları.

Araştırmamızda, SEO seçeneklerinin de eksik olduğunu gördük, bu nedenle sitenize organik trafik çekmeniz gerekiyorsa bu ideal değildir.

Benzer şekilde, web sitelerini blog olarak kullanacak olanlar için de ideal değildir. Blog düzenleyicisi temeldir ve sınırlı özelleştirme seçenekleri sunar. Ciddi blogcular için Squarespace veya WordPress’i öneriyoruz.

GoDaddy’nin Özellikleri hakkında daha fazla bilgi edinin

GoDaddy Artıları ve Eksileri

Sevdiklerimiz :

  • Hızlı bir şekilde çevrimiçi olmanıza yardımcı olan, kullanımı kolay düzenleyicisi ve modern, mobil uyumlu şablonları vardır.
  • Mükemmel pazarlama özellikleri sunar. E-posta pazarlaması, sosyal medya panosu, açılır pencereler, grafik tasarım aracıdır.
  • Hızlı sayfa yükleme hızları için en iyi web sitesi oluşturucudur. Hiçbir rakip bu kadar hızlı değildir
  • Hizmetler, sınıflar ve etkinlikler sunmanıza olanak tanıyan randevu rezervasyon aracı
  • Temel performans istatistiklerini birbirine bağlar. Ve web sitenizin görünürlüğünü artırmak için size kişiselleştirilmiş Eylem Planları sunar. Ayrıca yapay zeka destekli bir ölçüm aracı olan GoDaddy Insights kullanabilirsiniz.

Geliştirmeleri gerekenler :

  • SEO seçenekleri temeldir ve daha düşük planlarda ciddi şekilde kısıtlanmıştır. GoDaddy, diğer web sitesi oluşturucuları tarafından sunulan derin optimizasyon düzeyine izin vermez
  • Blog düzenleyici, yalnızca bir avuç özellik ile birlikte gelir. Ve size tasarım veya düzen üzerinde fazla kontrol sağlamaz.
  • Bir uygulama mağazasının olmaması, sitenizin işlevselliğini üçüncü taraf araçlarla geliştirme seçeneklerinin sınırlı olduğu anlamına gelir.

4. Zyro

ZyroUygun Fiyatlı Yeni Gelen

Bu listedeki diğer web sitesi kurucuları kadar iyi bilinmese de, yeni gelen Zyro kesinlikle izlenmesi gereken bir isim. Yalnızca web siteleri oluşturmak için sezgisel ve hareketli bir platform sunmakla kalmaz. Ayrıca rakiplerinin çoğunun fiyatının çok altında gelir.

Wix’in daha bütçe dostu versiyonu olduğunu söyleyecek kadar ileri giderdik. Sürükle ve bırak düzenleyicisi kesinlikle Wix’in görsel düzenleyicisini andırıyor ve şablonları da Wix’inkiler gibi modern ve şık.

Ancak, kurulumu son derece kolay olan çok dilli siteler gibi alanlarda üstünlüğe sahiptir. Ayrıca, otomatik web sitesi oluşturucu, içerik yazarı ve logo oluşturucu gibi etkileyici bir AI araçları yelpazesi sunar. Çevrimiçi varlıklarını hızlı bir şekilde kurmak ve çalıştırmak isteyen küçük işletmeler için büyük bir bonustur.

Zyro, genç bir şirket olarak geri bildirimlere ve özellik isteklerine de açık görünüyor. Bu nedenle, şu anda bazı işlevlerde geri kalmış olsa da, yakın gelecekte yetişmesini bekliyoruz.

Zyro’yu kimler kullanmalı?

Değer arıyorsanız, Zyro en iyi web sitesi kurucusudur. Fiyat performans oranı piyasadaki en iyilerden biridir.

Zyro’nun basit, başlatması kolay web siteleri oluşturmaya odaklanmasıyla, web sitesi kurucusunun küçük işletmeler, serbest çalışanlar ve çevrimiçi bir portföye veya özgeçmişe ihtiyaç duyan bireyler için uygun olduğunu görüyoruz. Küçük ve basit bir web sitesinin peşindeyseniz, Zyro bu işi güzel bir şekilde yapmalıdır.

Web Sitesi

Ayrıca, çok küçük, yerel bir çevrimiçi mağaza (100’den az ürün) kurmak isteyenlere iyi bir değer sunmak için temel İş planını bulduk. ‘Lite’ mağaza yöneticisi, ürünleri, nakliyeyi ve ödemeleri yönetmek için bir avuç temel seçenek sunarak, onu e-ticarete yeni başlayanlar için basit ve sezgisel bir platform haline getirir.

Zyro’yu kimler kullanmamalıdır?

Zyro’nun birçok özelliği hala emekleme aşamasındadır. Örneğin, Zyro’nun blog platformu, yorum yapma yeteneklerinden ve bir RSS beslemesinden yoksundur. Bloglamayı gelişigüzel kullanan küçük bir işletme için muhtemelen yeterli olsa da, gelirleri için blog yazmaya güvenen ciddi blog yazarları WordPress veya Squarespace’i keşfetmekten daha iyi olacaktır .

Sınırlı e-ticaret işlevi, büyük bir çevrimiçi mağaza açmak veya uluslararası satış yapmak isteyenler için ideal olmaktan da uzaktır.

Zyro’nun Özellikleri hakkında daha fazla bilgi edinin

Zyro’nun Artıları ve Eksileri

Sevdiklerimiz :

  • Zyro’nun rekabetçi fiyatını aşmak zordur, bu da onu bütçe bilincine sahip kullanıcılar için mükemmel bir seçenek haline getirir
  • Zyro’nun kullanım kolaylığı, Weebly ve Webnode’un beğenilerine eşittir. Şablonları, öğeleri zahmetsizce eklemenize ve taşımanıza olanak tanıyan sürükle ve bırak düzenleyicisiyle düzenlemek kolaydır
  • Çok dilli web sitelerinin kurulumu kolaydır ve SEO dostudur
  • Duyarlı canlı sohbet desteği ve kapsamlı bir bilgi tabanı

Geliştirmeleri gerekenler :

  • Bloglama özelliği, bir yorum sistemi ve sosyal paylaşım düğmeleri ile önemli ölçüde geliştirir. Ama çoğu blogun anahtarı olan işlevselliği vardır.
  • İki e-ticaret planı için iki farklı platform kullanması kafa karıştırıcıdır ve bir plandan diğerine kolayca geçme yeteneği üzerinde etkisi olur.
  • Üçüncü taraf araçlarla entegrasyonları sınırlıdır ve uygulama mağazası yoktur.
  • Zyro, gelecekte bu işlevi ekleyebilmelerine rağmen, sayfaları parolayla korumanıza veya üye alanları oluşturmanıza izin vermez.

5. Webnode;

Polyglot Web Sitesi Aracı

Weebly veya Wix gibi diğer web sitesi oluşturucusu kadar popüler olmasa da, Webnode hala oldukça iyi bir kullanıcı tabanına sahiptir. Ayrıca web sitesine göre 40 milyondan fazla kullanıcısı vardır.

Webnode, isabetli olabilir: bazı özellikler gelişmiştir ve sektörde neredeyse benzersizdir. Örneğin, Webnode, birden çok dilde web siteleri oluşturmak için çok dilli özellikleri vardır. Ve yalnızca üyelere özel web sitesi alanları oluşturmak için üyelik kayıt özellikleri sunar. Araştırmamıza göre, diğer pek çok web sitesi oluşturucu bu özellikleri kutunun dışında sunmuyor.

Diğer taraftan, Webnode, bazıları için onu hareketsiz hale getirebilecek bazı temel işlevlerden yoksundur. Özellikle, Webnode’un blog oluşturma ve çevrimiçi mağaza oluşturucusundan çok etkilenmedik.

Bununla birlikte, Webnode hala popüler bir ücretsiz web sitesi oluşturucudur. Ücretli planlara geçmek istiyorsanız, çoğu ücretli plan ücretsiz bir alan adı ve en az bir ücretsiz e-posta hesabıyla birlikte gelir.

Webnode web sitesi oluşturucuyu kimler kullanmalı?

Basit ve temiz görünen bir web sitesi oluşturmak istiyorsanız, Webnode sizin için doğru seçim olabilir. Web siteniz için mükemmel şablonu bulmanıza yardımcı olmak için sektöre göre kategorize edilmiş 100’den fazla modern şablona sahiptir.

En iyi web sitesi kurucuları

Webnode ile, tek bir kod satırı yazmadan çok dilli veya üyelik web siteleri (veya çok dilli üyelik web sitesi!) de oluşturabilirsiniz.

Kolaylık sizin için önemliyse, Webnode’un ücretsiz e-posta hesaplarında nasıl bir araya geldiğini takdir edeceksiniz; e-postanızı başka bir sağlayıcıyla ayrı ayrı yönetmeniz gerekmeyecek. Bütün bunlar çok düşük bir başlangıç ​​fiyatıyla.

Webnode’u kimler kullanmamalıdır?

Webnode, basit görünümlü bir web sitesi oluşturma konusunda üstündür. Ancak testlerimizden Webnode’un blog yazmak için en iyi web sitesi oluşturucu olmadığını gördük. Blog özellikleri oldukça basittir; başlık hiyerarşileri H2 ile sınırlıdır ve blog gönderilerini birden fazla kategoriye atayamazsınız. Ayrıca birden fazla blog katılımcısı ekleyemezsiniz. Blog odaklı bir web sitesi işletiyorsanız, önerimiz bunun yerine Squarespace veya WordPress.com’a göz atmak olacaktır.

Gelişmiş çevrimiçi mağaza sahipleri, diğer e-ticaret seçeneklerine bakmalıdır. Webnode’un e-ticaret özellikleri oldukça sınırlıdır ve ürünleri ayarlamanıza ve standart ödeme yöntemlerini sunmanıza yardımcı olur. Ancak gerçek zamanlı nakliye ücretlerini alamayacaksınız veya otomatik vergi hesaplamaları ayarlayamazsınız.

Webnode’un Özellikleri hakkında daha fazla bilgi edinin

Webnode’un Artıları ve Eksileri

Sevdiklerimiz :

  • Web sitenize birden çok dil eklemek için çok dilli özellikleri. Webnode ayrıca sizin için gerekli alt dizinleri de kurar. bunu kendiniz yapmak için endişelenmenize gerek kalmaz.
  • Yedekleme ve geri yükleme özelliği, daha üst düzey planlarda mevcuttur. Sitenizin çevrimdışı bir sürümünü bile indirebilirsiniz
  • Ücretsiz e-posta hesapları, böylece başka bir yerde e-posta hesapları için ödeme yapmanıza ve e-posta hesaplarını yönetmenize gerek kalmaz!
  • Web sitenizin yalnızca üyelere özel alanlarını oluşturmak için üyelik kaydı özellikleri.
  • Özel bir alan adı kullanarak bir web sitesi başlatmanın en ucuz yollarından biridir.

Geliştirmeleri gerekenler :

  • Webnode’un e-ticaret özellikleri oldukça sınırlıdır.
  • Aynı şekilde blog yetenekleri için de çok katkıda bulunan blogları çalıştıran ciddi blogcular için harika bir seçenek değil.
  • Webnode web sitenizin işlevselliğini üçüncü taraf uygulamalarla genişletmek için bir uygulama mağazası yoktur.

6. Jimdo

web sitesi kurucularıYeni Başlayanlar için Sağlam Çok Yönlü Paket

2007 yılında kurulan Jimdo, kendi adına 32 milyondan fazla web sitesine sahip bir Alman web sitesi oluşturucusudur. Basitlik, aynı zamanda, Jimdo’nun dahili olarak ” Yunus ” olarak adlandırdığını AI kurulum sihirbazında gösteren inancıdır. Kısa bir dizi soruyu yanıtladığınız da Jimdo sizin için otomatik olarak çalışan bir web sitesi oluşturacaktır. Web sitesi oluşturucu, web sitenize dahil etmek için Google ve Instagram listelerinizden bile bilgi alabilir.

Sağlam bir web sitesi oluşturma paketi olmanın yanı sıra Jimdo, fiziksel ürünleri satmak için temel çevrimiçi mağaza özellikleri de sağlar. Kod konusunda daha bilgiliyseniz, web sitenizi oluştururken özel kod satırları eklemek için Jimdo’nun klasik Oluşturucu düzenleyicisini kullanabilirsiniz.

Jimdo’yu kimler kullanmalı?

Jimdo, kendileri bir web sitesi kurmaktan emin olmayan ancak işi dışarıdan temin edecek bütçeye sahip olmayan, yeni başlayanlar için dikkate değer bir seçenektir. Web sitesi oluşturucunun AI destekli Dolphin oluşturucusudur. İhtiyaçlarınızı karşılayacak basit bir web sitesi oluşturmak ve uyarlamak için yalnızca birkaç dakika sürer. Oradan, içerik blokları ekleyebilir ve yer tutucu metni web sitenizi canlandırmak için özelleştirebilirsiniz. Her şey düşünüldüğünde Jimdo, kullanım kolaylığı açısından piyasadaki en iyi web sitesi oluşturucusudur.

Sadelik, Jimdo’nun güçlü özelliğidir ve onu kişisel projeler ve küçük işletme kullanımları için iyi bir seçim haline getirir. Örneğin, müşterilere fiziksel mağazanızı nasıl ziyaret edeceklerini söyleyen tek sayfalık bir portföydür. Ayrıca basit bir web sitesi oluşturmak istiyorsanız Jimdo’yu kullanmanızı öneririz.

Ayrıca, işletmeniz için halihazırda çevrimiçi profiller (örn. Google My Business, Facebook, Instagram) oluşturduysanız Jimdo’yu özellikle yararlı bulacaksınız. Bunun nedeni, Jimdo’nun web sitenizi bu profillerden gelen verilerle otomatik olarak doldurabilmesidir.

Jimdo’yu kimler kullanmamalıdır?

Daha gelişmiş web sitesi ihtiyaçları olan daha büyük işletmeler, daha fazla özellik sunan bir web sitesi oluşturucu kullanmaktan daha iyi olacaktır. Örneğin, Jimdo blog oluşturmayı desteklemez, ancak Squarespace ve WordPress destekler.

Bu arada, çevrimiçi mağazanız için dijital ürün gönderimine, otomatik vergi hesaplamasına veya diğer gelişmiş e-ticaret özelliklerine ihtiyacınız varsa, Shopify ve Wix’i çok daha üstün seçenekler olarak görüyoruz.

Bir üyelik web sitesi kurmak istiyorsanız Jimdo da uygun değildir. Web sitesi oluşturucu, kullanıcıların üye hesapları oluşturmasına izin verecek özelliklere sahip değildir. Üye kaydı sizin için önemliyse, Wix veya Webnode gibi diğer basit web sitesi oluşturuculara göz atın.

Arama motorlarının web sitenizi kolayca bulmasını istiyorsanız, Jimdo’nun sınırlı arama motoru optimizasyonu (SEO) özellikleri sizi hayal kırıklığına uğratır. Araştırmamız, örneğin Wix ve Squarespace gibi diğer birçok web sitesi oluşturucunun, SEO söz konusu olduğunda size daha fazla kontrol sağladığını gösteriyor.

Jimdo’nun Özellikleri hakkında daha fazla bilgi edinin

Jimdo’nun Artıları ve Eksileri

Sevdiklerimiz :

  • Yapay zeka destekli Jimdo Dolphin oluşturucu ile herhangi bir kod yazmadan hızlı bir şekilde basit bir web sitesi kurabilirsiniz.
  • İşletme Listeleri, işletme bilgilerinizi birden çok listeleme platformunda güncel tutmak için uygun bir seçenek sunar.
  • Test ettiğimiz diğer bazı web sitesi oluşturucularının aksine, Jimdo e-ticaret siparişleri için işlem ücreti almaz.
  • Web sitesi logonuz yoksa, ücretsiz bir logo oluşturmak için Jimdo’nun ücretsiz logo oluşturucusunu kullanabilirsiniz.
  • Jimdo web siteleri genellikle yüksek sayfa yükleme hızlarına sahiptir, bu hem SEO hem de kullanıcı deneyimi için harikadır!

Geliştirmeleri gerekenler :

  • Jimdo Dolphin web siteleri için bir blog oluşturamazsınız (yine de Jimdo Creator web sitelerinde bloglar oluşturmak mümkündür).
  • Jimdo’nun e-ticaret özellikleri oldukça basittir; örneğin dijital ürünler satamaz veya gerçek zamanlı nakliye ücretleri alamazsınız.
  • Ayrıca Jimdo’nun sınırlı SEO özellikleri yelpazesini genişlettiğini görmek isteriz.

7. IONOS – Web Sitem

İşletmeler için web siteleri

IONOS, DIY web sitesi oluşturma dünyasına adım atan başka bir alan ve barındırma devidir. Ancak GoDaddy’den farklı olarak 1&1 IONOS’un iş odaklı web sitesi oluşturucusu, farklı teknik deneyim düzeylerine hitap etmek için çeşitli seçenekler sunar.

Tamamen yeni başlayanlar için, çeşitli şablonlar ve basitleştirilmiş bir düzenleyici sunan IONOS MyWebsite Now var. Ancak çoğu işletme, sezgisel bir sürükle ve bırak oluşturucu aracılığıyla düzenlenebilen sektöre özel yüzlerce şablon sunan MyWebsite Creator’ı tercih eder. (Bu aslında Duda’nın site oluşturucusu tarafından desteklenmektedir – bu araca zaten aşina olanlar için bir bonus.) Özelleştirmeyi daha da ileri götürmek isteyenler için MyWebsite Creator Pro da var.

Peki, IONOS web sitesi oluşturucuyu diğerlerinden ayıran nedir? İçeriği belirli ziyaretçilere göre uyarlamanıza olanak tanıyan kişiselleştirme gibi benzersiz pazarlama özellikleri, kesinlikle onu rakiplerine göre bire bir öne çıkarır. Deneyimlerimize göre, çok dilli siteleri ve çevirileri çoğu web sitesi oluşturucudan (çoğu bu özelliği hiç sunmaz) daha sorunsuz bir şekilde yönetir.

Tüm bunlar, MyWebsite Creator planları ile ayda 10$’dan başlayan fiyatlarla çok cazip bir fiyata sunulmaktadır.

IONOS’u kimler kullanmalı?

Çoğu web sitesi oluşturucu, küçük işletmelere özel özellikler sunarken, IONOS, kişiselleştirme ve çok dilli özellikler sunmasıyla öne çıkıyor. Bir çevrimiçi mağaza ( Ecwid aracılığıyla ), blog, entegre haber bülteni aracı, rezervasyon formları ve bir takvim ekleme yeteneği ile IONOS, çok çeşitli çevrimiçi iş ihtiyaçlarını karşılar.

IONOS’un fiyatları da rakiplerinden çok daha düşük, fiyat bilincine sahip kullanıcıların şüphesiz ilginç bulacağı bir şey.

IONOS’u kimler kullanmamalıdır?

IONOS web sitelerini üçüncü taraf uygulamalarla geliştirme seçeneklerinin sınırlı olduğunu ve Livechat, Disqus, Yelp ve Google Çeviri gibi araçlarla sağlanan bir avuç doğrudan entegrasyonla sınırlı olduğunu gördük. Sitelerine kolayca daha fazla işlevsellik eklemek isteyenler Wix ile daha iyi seçenekler bulacaklar.

Ne yazık ki, başka bir sağlayıcıdan satın alınan bir alan adını IONOS’a aktarmadığınız sürece kullanmanız mümkün değildir. Bu nedenle, zaten bir alan adınız varsa ve onu taşımak istemiyorsanız, IONOS çok pratik bir seçenek değildir.

IONOS’un Artıları ve Eksileri

Sevdiklerimiz :

  • E-posta bültenleri, kişiselleştirilmiş içerik ve SEO araçları gibi mükemmel işletme özellikleri, küçük işletmelerin çevrimiçi müşteri kazanmasına yardımcı olur.
  • Hem manuel hem de otomatik çeviriler eklemenize izin veren gelişmiş çok dilli yetenekler.
  • İlk yıl sunulan önemli indirimlerle uygun fiyat.
  • E-posta, canlı sohbet ve telefon desteğinin yanı sıra tek bir iletişim noktası sunulmaktadır.
  • Sitenizin yedekleri, her yayınladığınızda yapılır ve sitenizin önceki bir sürümünü geri yüklemek yalnızca tek bir tıklama alır.

Geliştirmeleri gerekenler :

  • Ücretsiz bir plan/deneme olmaması büyük bir rahatsızlıktır. Herhangi bir ödeme detayı vermeden platformu denemek mümkün değildir.
  • Daha kapsamlı bir uygulama mağazası/widget kitaplığı, üçüncü taraf araçlarla entegrasyonu kolaylaştırmaya yardımcı olur.

8. Weebly

Eşsiz Kullanım Kolaylığı

Weebly eskiden favori web sitesi kurucularımızdan biriydi. Web sitesi düzenleyicilerinin kullanım kolaylığı eşsizdi (ve hala öyle).

Ancak Weebly, Square tarafından satın alındıktan sonra yoldan çıkmış gibi görünüyor. Bu günlerde Square ekibi, Square Online e-ticaret platformunun geliştirilmesine öncelik veriyor gibi görünüyor. Sonuç olarak, son yıllarda Weebly’ye pek fazla özellik eklenmedi.

Bununla birlikte, Weebly’de sevdiğimiz özellikler hala orada – blogları ve üyelik alanları iki iyi örnek. Ve deneyimlerimize göre, web sitesi kurucularının e-ticaret özelliklerini Weebly’nin yaptığı gibi ücretsiz olarak kullanıma sunması yaygın değildir . Tüm bunlar, iyi bir özellik yelpazesine sahip ve çok fazla güçlük çekmeden bir web sitesi oluşturmak istiyorsanız Weebly’yi kullanmaya değer kılar.

Weebly’yi kimler kullanmalı?

Bir web sitesi oluşturma konusunda tamamen yeniyseniz, Weebly kullanım kolaylığı açısından iyi bir seçimdir. Özellikle, bir blog başlatıyorsanız Weebly’yi seveceksiniz—yeni gönderiler eklemek, içeriklerini hazırlamak ve bunları Weebly web sitenizde yayınlamak çok kolay.

Web Sitesi kurucu

E-posta listenizi büyütmek için web sitenizi mi kullanacaksınız? Weebly bu konuda da yardımcı olabilir. E-posta formları oluşturmak ve abonelerinize pazarlama e-postaları göndermek için yerleşik e-posta pazarlama özelliklerini kullanın. (Yine de ek ücretler geçerli olabilir.)

Son olarak, bir üyelik web sitesi oluşturacaksanız Weebly’ye göz atın. Üyelik kaydı ve web sitenizin belirli bölümlerini üye olmayanlara yasaklamak için ihtiyaç duyacağınız özelliklere sahiptir.

Weebly’yi kimler kullanmamalıdır?

Weebly’nin son yıllardaki daha yavaş geliştirme hızı göz önüne alındığında, daha modern görünen ve daha sık güncellenen bir web sitesi oluşturucu istiyorsanız, bu en iyisi olmayabilir. Birçok web sitesi oluşturucuyu araştırdıktan sonra, Wix ve GoDaddy’nin bu konuda çok daha iyi seçenekler olduğunu gördük.

İlgili bir notta, web sitenizle ilgili iyi bir ilk izlenim bırakmayı önemsiyorsanız, Weebly mükemmel bir seçim olmayabilir. Bunun nedeni, Weebly’nin birçok şablonunun oldukça eski görünmesidir. Bunları kullanmak, ziyaretçilerin web sitenizin uzun zaman önce oluşturulduğunu (ve en son web tasarım trendlerini takip etmek için güncellenmediğini) düşünmelerine neden olabilir.

Uluslararası web siteleri oluşturmak isteyen kişiler muhtemelen Weebly’ye de şans vermelidir. Bunun nedeni, Weebly’nin bir web sitesine birden çok dil eklemek için yerel özelliklere sahip olmamasıdır. Üçüncü taraf çok dilli bir uygulama yükleyerek bu sorunu çözebilirsiniz, ancak üstesinden gelemeyeceğiniz bir engel var: Weebly’nin bazı ülkelerden gelen trafiği engellemesi . Bu ülkelerin ziyaretçilerine erişimimizi kaybetmek ister miyiz? Hayır teşekkürler.

Weebly’nin Özellikleri hakkında daha fazla bilgi edinin

Weebly’nin Artıları ve Eksileri

Sevdiklerimiz :

  • Şüphesiz Weebly’nin kullanım kolaylığı. Çeşitli içerik öğelerini web sitenize sürükleyip bırakın ve kısa sürede profesyonel görünümlü bir web sitesine sahip olacaksınız.
  • Çok seviyeli gezinme menüleri oluşturmak çocuk oyuncağıdır – yine, hiyerarşilerini istediğiniz gibi ayarlamak için menü sayfalarınızı sürükleyip bırakmanız yeterlidir!
  • Web sitesi oluşturucu, çok fazla zorluk çekmeden üyelik kaydı oluşturmanıza olanak tanır.
  • Weebly Uygulama Merkezi, web sitenize daha fazla özellik eklemek için çok çeşitli üçüncü taraf uygulamaları sağlar.

Geliştirmeleri gerekenler :

  • Weebly kesinlikle daha düzenli ürün geliştirmeleri üzerinde çalışabilir ve arayüzünü yenileyebilir; web sitesi oluşturucu mevcut haliyle modası geçmiş görünüyor.
  • Benzer şekilde, Weebly koleksiyonuna daha modern görünümlü şablonlar eklemelidir.
  • Weebly’nin otomatik yedekleme işlevi eklediğini görmek isteriz. Şu anda, web sitenizin manuel yedeklerini almanız gerekiyor. Ve o zaman bile, blogunuz ve mağaza sayfalarınız yedeklemeye dahil edilmez.

9. Webflow

Müşteriler için Kolayca Web Siteleri Oluşturma

Web akışı, tipik sürükle ve bırak web sitesi oluşturucunuz değildir. Merkezi San Francisco’da bulunan ve bazı büyük fonlarla desteklenen Webflow, güçlü CMS özelliklerini sezgisel bir görsel düzenleyiciyle birleştiren bir platform sunar. Tasarımcılar, serbest çalışanlar ve ajanslar için hızla tercih edilen platform haline geliyor.

Webflow ile tasarımcılar, herhangi bir kodlamaya gerek kalmadan duyarlı web siteleri oluşturmak için tam kontrole sahiptir. Öğeleri yeniden kullanmak ve blog ve ürün sayfası şablonları oluşturmak için Webflow’un CMS toplama özelliklerinden de yararlanabilirler, bu da tasarım tutarlılığının sağlanmasına yardımcı olur (aynı zamanda çok fazla zaman ve emekten tasarruf sağlar).

Bu nedenle, Webflow genellikle WordPress ile karşılaştırılır – kullanımı daha sezgisel olmanın ek avantajı ile. Araştırmamızda, editörün tasarımcıların favorileri Sketch ve Figma tarafından sunulanlara benzer olduğunu ve bu araçlara aşina olanlar için öğrenme eğrisini çok daha kolay hale getirmeye yardımcı olduğunu gördük.

Webflow’u kimler kullanmalı?

Web akışı, Wix ve Squarespace gibi web sitesi oluşturucularının sunabileceğinden daha fazla tasarım kontrolü isteyen tasarımcıları, geliştiricileri, serbest çalışanları ve ajansları hedefler. Bunlar, bir barındırma sağlayıcısı bulmak veya güvenlik ve güncellemelerle ilgilenmek zorunda olmadıkları için Webflow’un hepsi bir arada çözümünü WordPress’e tercih etme olasılığı daha yüksek olan kullanıcılardır. Ayrıca boş bir tuval ile başlayabilirler, bu da web sitesinin tasarımı üzerinde tam kontrole sahip oldukları anlamına gelir.

Webflow’un kodsuz platformu, platformla oluşturulan sitelerin genellikle WordPress gibi CMS’lerden daha hızlı açılabileceği anlamına gelir. Aynı zamanda, daha fazla özelleştirme yapmanız gerektiğinde koda erişiminiz olduğundan, biraz kodlama bilgisine sahip olmak size büyük bir avantaj sağlayacaktır. Bu nedenle, daha teknik kullanıcılar için idealdir.

Birden fazla site oluşturmanız (örneğin müşteriler için) veya diğer ekip üyeleriyle işbirliği yapmanız gerekiyorsa, Webflow’un Çalışma Alanı planları hesap yönetimi, ekip yönetimi ve hazırlama özellikleri sunar.

Genel olarak, Webflow’un iş siteleri, bloglar, kişisel siteler ve portföyler için daha iyi oluşturulduğunu görüyoruz. Özellikle de CMS toplama özelliklerinden yararlanacak olanlar.

Webflow’u kimler kullanmamalıdır?

Basit bir web sitesi başlatmak için hızlı ve kolay bir yola ihtiyacınız varsa, Webflow muhtemelen bu değildir. Editör, denediğimiz diğerlerinden daha karmaşık ve dik bir öğrenme eğrisi var.

Benzer şekilde, yalnızca bir avuç ücretsiz şablon mevcut, bu nedenle bir tane satın almak için para ayırmaya  hazır değilseniz, aşağıdaki gibi seçenekleri düşünüyoruz. Uygun bir çözüm arayanlar için Wix ve Squarespace daha mantıklı.

Hediye kartları, birden çok para birimine sahip mağazalar, çevrimdışı ödemeler ve abonelik satma yeteneği gibi gelişmiş e-ticaret özelliklerine ihtiyaç duyan çevrimiçi mağaza sahipleri de Webflow’u eksik bulabilir. Shopify ve Wix bu seçeneklerden daha fazlasını sunar.

Webflow’un Özellikleri hakkında daha fazla bilgi edinin

Web Akışı Artıları ve Eksileri

Sevdiklerimiz :

  • Webflow, web sitenizin tasarımı üzerinde size inanılmaz miktarda özgürlük sağlar. Farklı ekran boyutları için düzenler, stiller, etkileşimler ve tasarımlar tamamen sizin kontrolünüz altında.
  • Kodunuzu dışa aktarabilme özelliği, hiçbir zaman kilitli kalmayacağınız ve isterseniz sitenizi başka bir yerde barındırma özgürlüğüne sahip olacağınız anlamına gelir.
  • Webflow’un Çalışma Alanı planları, müşteri çalışması için oluşturulmuştur ve birden çok web sitesi oluşturmanıza ve ekip üyeleriyle işbirliği yapmanıza olanak tanır.
  • Kollarınızı sıvamanın bir sakıncası yoksa, Webflow’un çevrimiçi kaynaklarının çok kapsamlı ve yararlı olduğunu göreceksiniz. Editöre ilk girdiğinizde yardımcı bir rehberli tur da mevcuttur.

Geliştirmeleri gerekenler :

  • Kendi tasarımınızı oluşturmak yerine bir şablon kullanmayı planlıyorsanız, Webflow’un kitaplığındaki şablonların çoğunun ücretli olduğunu unutmayın. Sadece birkaç tane ücretsiz var ve tasarımları çok ilginç bulmadık.
  • Fiyatlandırma, farklı plan türleri ve seviyeleri ile oldukça kafa karıştırıcı olabilir. Doğru Webflow planını bulmak için araştırma yapmanızı öneririz ( Webflow fiyatlandırma kılavuzumuz yardımcı olabilir).
  • Webflow’un e-ticaret özellikleri en güçlü değildir. Hediye kartları ve abonelik satabilme gibi önemli özelliklerin olmaması bizi şaşırttı.

10. WordPress.com

Yeni başlayanlar için WordPress

İlk olarak blog oluşturmak için tasarlanan WordPress yazılımı artık İnternet’teki tüm web sitelerinin %42,9’una güç sağlıyor. Son derece güçlü, özelleştirilebilir ve esnektir. E-ticaretten emlak portalına veya eksiksiz bir çevrimiçi gazeteye kadar her türlü web sitesini onunla oluşturabilirsiniz.

Yazılımın kendisi ücretsiz ve açık kaynaklı olsa da, bu sayfadaki diğer web sitesi oluşturucularına daha çok benzeyen bir sürümü var. WordPress.com aracılığıyla bulunur ve WordPress.org aracılığıyla sunulan WordPress’in temel sürümünün aksine, web barındırma, önceden yüklenmiş eklentiler, çeşitli temalar ve özel destek ile birlikte gelir.

Bunların hepsi harika çünkü genellikle kendi başınıza yapmanız gereken her şeyi hallediyor. Bu, onu bir WordPress web sitesi oluşturmanın en kolay yollarından biri yapar. Bu yüzden artılarını ve eksilerini kontrol edelim.

WordPress.com’u kimler kullanmalı?

WordPress, büyük ölçüde esnekliği, geniş eklenti yelpazesi ve benzersiz blog özellikleri nedeniyle dünyanın en popüler CMS’sidir. Ancak, birçok potansiyel kullanıcı, barındırma, güvenlik ve güncellemeleri yönetmek için yapılması gereken önemli işlerden ve mevcut müşteri desteği eksikliğinden bahsetmiyorum bile.

Bize göre, WordPress.com bu sorunu çözer. Barındırma, güvenlik ve bakım sizin için halledildiğinden, tamamen sitenizi oluşturmaya ve hedef kitlenize ulaşmaya odaklanabilirsiniz. Bir şeyler ters giderse, yardım için her zaman iletişime geçebileceğiniz biri olacaktır.

Bunu göz önünde bulundurarak, blog yazarları, serbest çalışanlar, reklam öğeleri ve işletmeler – sitelerini düzenli olarak güncelleyecek ve bir web sitesi oluşturucudan daha fazla esnekliğe ve bant genişliğine ihtiyaç duyan herkes (bu konuda diğerleri gibi) için WordPress.com’u öneriyoruz. listesi) sağlayabilir.

Biraz teknik bilgiye sahip olmak (örn. HTML bilgisi) kesinlikle gerekli olmasa da yardımcı olacaktır.

WordPress.com’u kimler kullanmamalıdır?

Mutlak yeni başlayanlar, WordPress’in karmaşık arka ucuna alışmakta zorlanabilirler. Görsel düzenleyici ayrıca Wix ve Squarespace’inkinden daha az sezgiseldir ve olmasını istediğimiz kadar esnek değildir.

Genel olarak konuşursak, WordPress.com yalnızca basit, yönetimi kolay bir web sitesinin peşinde olanlar için ilk tercihimiz olmaz.

Aynı zamanda çok ileri düzey kullanıcılara da önermiyoruz. Bu sizseniz, kendi WordPress.org kurulumunuzu yönetir. Ayrıca kendi barındırma sağlayıcınızı seçerek muhtemelen çok paradan tasarruf edersiniz

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz