TP-Link yönlendiricinizi kablosuz erişim noktası olarak kurmak istiyorsanız, bu eğitim tam size göre.

Baştan sona tüm süreç boyunca size yol göstereceğim ve sonuç, evinizde tam işlevli bir erişim noktası olacak.

Yönlendirici ve Erişim Noktası Arasındaki Farklar

Kuruluma başlamadan önce, bir yönlendirici ile erişim noktası arasındaki farkın ne olduğunu açıklayayım. Bir erişim noktasının iş için doğru araç olup olmadığı konusunda bilinçli bir karar verebilmeniz için bunu bilmenin önemli olduğunu düşünüyorum.

Yönlendirici, paketleri hedef IP adreslerine göre ileten bir donanım veya yazılım parçasıdır. Temel olarak, cihazları diğer cihazlara, internete veya donanım güvenlik duvarı gibi diğer ağ cihazlarına bağlar.

Günümüzde çoğu insanın aşina olduğu şey, genellikle tek bir cihazda yerleşik bir modem, anahtar, internet ağ geçidi ve kablosuz erişim noktası içeren SOHO (Küçük Ofis Ev Ofisi) yönlendiricileridir. Güvenlik duvarı, bağlantı noktası yönlendirme, NAT (Ağ Adresi Çevirisi), DHCP, DNS ve diğer özellikleri sağlamak için kendi aygıt yazılımlarını kullanan cihazlardır. Ayrıca WiFi özelliği de olabilir.

Trafiğin nereye gönderileceğine karar vermek için yönlendirme tablolarını (IP tabloları) kullanır. Bir yönlendirici, ev ağınızda hangi cihazların olduğunu tespit edecek ve MAC adreslerini kullanarak bunları tanımlayacaktır. Ayrıca, bir modem kullanıp kullanmadığınızı veya onu doğrudan geniş bant bağlantınıza bağlayıp bağlamadığınızı öğrenecek ve internet trafiğini buna göre yönlendirebilecektir.

Bir kablosuz erişim noktası (WAP) biraz farklıdır. Bir yönlendirici, içinde bir WAP içerebilir, ancak genellikle okullarda ve işletmelerde tavanın üst kısmında görülen bağımsız WAP cihazları da vardır. Bunlar, kablosuz ağı genişletmek veya yönlendiricinizde WiFi yoksa kablosuz erişim sağlamak için kullanılabilecek ağınıza bir kablosuz ağ geçidi görevi görür.

Bir yönlendiricinin IP tablolarını kullanarak trafiği akıllı bir şekilde yönlendirebildiği ve anahtarlama, DHCP, DNS ve diğer akıllı özellikleri gerçekleştirebildiği durumlarda, bir WAP bunu yapamaz. Yalnızca kablosuz cihazların ağa erişmesi için bir erişim noktası görevi görür. Trafiği yönlendiremez, sadece her şeyi yönlendiriciye gönderir.

Bir yönlendiriciyi bir değiş tokuş olarak ve kablosuz erişim noktasını bir rampa olarak düşünün. Açık rampa, tüm trafiği kavşak yönünde tek yönde gönderir. Tüm trafiği gitmek istedikleri hedeflere göndermek kavşağın işidir.

TP-Link Yönlendiriciyi Kablosuz Erişim Noktası Olarak Ayarlama

Çoğu kablosuz yönlendirici, tam yönlendirici veya yalnızca kablosuz erişim noktası olarak yapılandırılabilir. Bu derste ikincisini yapıyoruz. Bir TP-Link yönlendiriciyi, bir WAP’ın yanı sıra bir menzil genişletici olarak işlev görecek bir kablosuz erişim noktası olarak yapılandıracağız.

Önce TP-Link yönlendiricinizi Ethernet üzerinden ana yönlendiricinize bağlamanız gerekecektir. Tercih ettiğiniz WiFi kullanabilirsiniz, ancak yapılandırma biraz daha zordur. Ayrıca, ana yönlendiricinizde WiFi varsa, başka bir yönlendiriciyi yalnızca bir menzil genişletici olarak kullanmak, balyozla bir yerfıstığına vurmaya benzer. Biraz üstte.

  1. Ethernet kullanarak TP-Link yönlendiricinizi ana yönlendiricinize bağlayın.
  2. TP-Link yönlendiricinizi açın ve ana yönlendiricinizle iletişim kurmasına izin verin.
  3. Bağlantı ışığı yeşile döndüğünde, bir bağlantınız var ve yapılandırmaya hazırsınız.
  4. Ethernet kullanarak bir bilgisayarı doğrudan TP-Link yönlendiricisine bağlayın.
  5. Bir tarayıcı açın ve yönlendiricinin etiketine IP adresini yazın. Bu genellikle 192.168.1.1 veya 192.168.0.1’dir. TP-Link ekranının göründüğünü görmelisiniz.
  6. Genellikle yönetici ve yönetici olmak üzere yönlendiricideki kimlik bilgilerini kullanarak oturum açın. Kimlik bilgileri genellikle aygıtın alt kısmına yazdırılır.
  7. Şimdi, Ağ > LAN öğesini seçin.
  8. TP-Link yönlendiricinizi ev ağınızdaki bir adrese manuel olarak yapılandırın.
  9. Değişikliğinizi kaydedin. Yönetici ekranından atılacaksınız, bu normaldir.

IP adreslemesi önemlidir. Ana yönlendiriciniz 192.168.1.10 ila 192.168.1.100 arasında bir DHCP aralığı kullanıyorsa, TP-Link yönlendiricisini bu aralığın dışında ancak aynı alt ağ içinde yapılandırmak isteyeceksiniz. Örneğin, 192.168.1.210 atayın. Bu, iki yönlendiricinin iletişim kurabilmesini sağlar, ancak herhangi bir IP adresi çakışması olmaz.

  1. Yeni IP adresini kullanarak TP-Link yönlendiricinizde tekrar oturum açın.
  2. Menüden Kablosuz ve Kablosuz Ayarları’nı seçin.Kablosuz Erişim Noktası
  3. SSID’nizi önceden yapılandırmış olabileceğiniz herhangi bir WiFi ağından farklı bir şeye ayarlayın ve Kaydet’i seçin.
  4. Kablosuz Güvenliği’ni seçin ve WPA2 Kişisel’in etkinleştirildiğinden emin olun .
  5. Bir kablosuz şifre belirleyin ve bunu iyi bir şifre haline getirin. Şifreyi kaydedin.
  6. DHCP > DHCP Ayarları’nı ve Devre Dışı Bırak’ı seçin . Ağ başına yalnızca bir DHCP sunucusuna ihtiyacınız vardır ve bu işi ana yönlendiriciniz yapmalıdır.
  7. Kaydet’i seçin.
  8. Ardından, Sistem Araçları’nı ve ardından Yeniden Başlat’ı seçin.
  9. TP-Link yönlendiricinin yeniden başlatılmasına izin verin ve yapılandırmasını yeniden yüklemesi için bir dakika verin.
  10. Bilgisayarınızın Ethernet bağlantısını kesin ve WiFi kullanarak internete bağlanmayı deneyin.

TP-Link yönlendiricide yeni kurduğunuz SSID ve şifreyi kullanın ve internet erişiminiz olmalıdır!

Kablosuz Ağlar

Göz korkutucu bir görev gibi görünse de, kablosuz erişim noktası olarak ikinci bir yönlendirici kurmak o kadar da karmaşık değil. Kısaltmaların alfabe çorbasının ne anlama geldiğini öğrendikten sonra, bilgisayar ağları gözünüzü korkutacak bir şey değildir. Sorun yaşıyorsanız, iki yönlendiriciyi her ikisinde de bir LAN bağlantı noktasıyla birbirine bağladığınızdan emin olun ve ardından kablosuz erişim noktası görevi gören yönlendiriciniz için DHCP’nin kapalı olduğunu kontrol edin.