SonyPSVita ile birlikte Remote Play özelliğini aktif etmişti , bu kullanıcılar açısından devrimsel bir değişiklik olarak nitelendirilmişti çünkü artık evlerinde bulunan Playstation‘lara bir uygulama yardımıyla bağlanıp kontrol edebileceklerdi. Bu ilk akla geldiğinde imkansız gibi görünse de teoride muhteşem bir özellik olarak görünüyordu.

Ve öyle oldu da  , ayrıca artık akıllı telefonlarda Sony başta olmak üzere Remote Play özelliğini Android cihazlar Play Store , Apple markalı cihazlar App Store üzerinden erişerek kullanmaya başladılar.

maxresdefault.jpg (1280×720)Fakat akıllarda şu soru vardı , Playstation‘a bağlanmak için sadece Wi-Fi bağlantısı şart mı ?

Evet ne yazık ki 2021 yılında olmamıza rağmen Sony bununla alakalı bir çözüm üretemedi ve kullanıcılar sadece Wi-Fi bağlantısına tabii kaldılar . Fakat iş yazılım desteği olduğu zaman Sony‘nin bu desteği vermesini beklemeden mobil data paketimizle kullanabileceğimiz farklı Remote Play uygulamaları yazıldı. Bunlardan birisi de PSPlay isimli uygulama.

664ef80d66592c83b045e810cea02068.jpg (480×360)

PSPlay yapısında mobil data paketiniz ile bağlanmaktan tutunda , uygulama içerisinde tuş atama yapmanıza dahi izin veren bir yazılım.

Fakat bunun için gereken teknik detaylar oldukça detaylı.

Öncelikle bu işlem için olmazsa olmaz olan , Playstation 4 & 5 ethernet kablosu ile bağlı olmak zorunda.

Ethernet kablosunun avantajı ping oranını azaltmak , olabildiğince hızlı bağlantı desteği almak.

PSPlay uygulaması size modeminize tanımlamak amacıyla 2 TCP , 1 UDP port numarası verecek , bu port numaralarını şuan yazmamamızda ki sebep uygulamanın ayda 1 kere port numarası değişikliği yapmasından kaynaklı.

Bu port numaralarını modeme eklememiz gerekiyor , port ip adresi olarak da size ait olan Playstation’nun ip adresi yazılacak. Bu işlemleri yaptıktan sonra Playstation Remote Play özelliğini dilediğiniz yerden mobil internet paketinizle kullanabilirsiniz.