Windows’tan Linux’a geçmek oldukça basittir. Ancak bir uygulama veya video oyunu çalıştırmak istediğinizde bazı uyumluluk sorunları ile karşılaşabilirsiniz. Bunun açık bir örneği Microsoft Office’tir.

Belki de kullanmanız gereken karmaşık bir e-tablonuz var. Yıllardır üzerinde çalıştığınız bir XLS veya XLSX dosyası olabilir. Açmanın tek yolu, Linux tabanlı, açık kaynaklı bir Office alternatifi yerine Microsoft Excel’dir.

Microsoft Excel’i bir Ubuntu PC’ye nasıl kuracağınızı bu makalemizde göstereceğiz.

Linux’a Microsoft Excel nasıl Yüklenir?

Linux’ta Microsoft Office’in tamamını yükleyebilirsiniz, ancak Microsoft Excel’i kullanmak istiyorsanız bazı ayarlar yapmanız gereklidir.

Doğru donanıma sahipseniz, Microsoft Excel’i bir Linux bilgisayara yüklemek genellikle kolaydır. Ancak, her zaman basit değildir.

Bunun için:

Elektronik tablo veya grafik yazdırın

Düşük güç sistemi kullanın

Genellikle çevrimdışı olan bir bilgisayara sahip olun

Excel’in Alternatifleri

Bir XLS veya XLSX e-tablosu açmak için Excel’i yüklemeniz gerekmez. Bazı iyi alternatifler mevcuttur, ancak tüm senaryolar için uygun değildir.

  1. LibreOffice Calc’i Çalıştırma

LibreOffice, Linux sistemlerinde Microsoft Office’in en yaygın alternatifidir. Bununla birlikte, makrolar için iyi değildir ve genellikle e-tabloları doğru bir şekilde yazdırmaz.

  1. Microsoft Office Online Kullanın

Microsoft Office’in tarayıcı sürümü son derece kullanışlıdır. Kullanımı ücretsiz, kelime işleme, e-posta, elektronik tablolar ve sunumları kullanmak isteyen herkesin elini kolaylaştırır. Dürüst olmak gerekirse, Google’ın çevrimiçi ofis paketinden daha iyi bir çözümdür ve kullanımı daha kolaydır.

  1. Sanal Makinede Excel’i Çalıştırın

Masaüstü ve dizüstü bilgisayarlara sahip birçok kullanıcı için popüler bir seçenektir. Ancak bilgisayarınız bunun için güçlü değilse sanallaştırma iyi bir seçenek değildir. Genellikle, Intel Core i5 veya üzeri CPU’lu bilgisayarlar sanallaştırmayı destekler. Daha az gelişmiş işlemciler (Core i3, Intel Çift Çekirdekli İşlemciler ve ARM işlemciler gibi) sanallaştırmanın altından kalkamayabilir.

Örneğin, eski bir bilgisayarda Linux çalıştırıyorsanız, Windows’u sanal bir makinede çalıştıramazsınız.