Microsoft’un verilerinizi toplamasını engelleyen hızlı bir kılavuz

Microsoft’un veri toplama konusundaki haberi, yetkisiz olsa bile, birçok Windows 10 kullanıcısının Microsoft’un verilerini toplamasını nasıl durduracağından emin olamamasına neden oldu.

Windows Raporu, Microsoft Gizlilik Ayarları olan mayın tarlasında dolaşmanıza yardımcı olmak için buradadır. Asla korkmanıza gerek yok.

Microsoft Etkinlik geçmişini engelleme adımları

Etkinlik geçmişi ayarları nasıl kontrol edilir

Yapmanız gereken ilk şey, Ayarlar> Gizlilik> Etkinlik geçmişi bölümüne gidin ve ayarlarınızın ne olduğunu görün. Hiçbir şeyi paylaşmayı sevmediğim için kontrol edilmediğim den emin olduğum halde, “Windows’un bu bilgisayardaki etkinliklerimi toplamasına izin ver” kısmını kontrol etmedim.

Her neyse, hangi verileri Microsoft’a vermek istediğinize karar vermeniz ve kontrol etmekten memnuniyet duyduğunuz kutuları işaretlemeniz gerekir. Veya ikisini de benim kadar kontrolsüz bırakabilirsiniz.

Microsoftun verilerinizi toplamasını durdurmak için hızlı bir kılavuz 1

Şimdi tüm Uygulama izinlerine girmeli ve istediklerinizi kapatmalısınız. Bu, PC’nizin Microsoft’a gönderdiği tek verinin istediğiniz veri olduğu anlamına gelmelidir. Keşke o kadar basit olsaydı.

Bununla birlikte, Microsoft’un sizi izlemesine engel olmak için bunun yeterli olmadığını duyduğunuzda şaşırabilirsiniz. Başka ne yapmanız gerektiğini öğrenmek için okumaya devam edin.

Microsoftun verilerinizi toplamasını durdurmak için hızlı bir kılavuz 2

İnternette gezinirken güvende olmak istemeniz durumunda, ağınızı korumak için eksiksiz bir araç edinmeniz gerekecektir.  Şimdi yükleyin Cyberghost VPN  ve kendinizi güvende tutun. Tarama sırasında PC’nizi saldırılara karşı korur, IP adresinizi maskeler ve istenmeyen tüm erişimi engeller.

Çevrimiçi hesap ayarlarınızı kontrol edin

Microsoft Hesabı sayfanızdaki etkinlik geçmişinize bakarsanız, Microsoft’un size topladığı tüm verileri görürsünüz. İlk yapmak istediğin şey açıktır. Muhtemelen böyle bir uyarı alırsınız:

Microsoftun verilerinizi toplamasını durdurmak için hızlı bir kılavuz 3

Yukarıdaki iki uyarı hakkında düşünürseniz, gerçekten mantıklı değil. Onları görmezden geldim ve her şeyi temizledim. Bazı sorunların çözülmesinin engellenebileceğini veya deneyimlerinizin daha az alakalı olacağına inanıyorsanız, verilerinizi silmemeyi seçebilirsiniz; seçenek sizin.

Microsoft Etkinlik geçmişi ne toplandı?

Toplanan çok fazla veri vardı. Ancak, biraz rastgele göründüğünü söylemeliyim. Skype’ı kullandığımda , Microsoft’un Skype’a sahip olması gibi mantıklı olan bir kayıt var.

Reklam ayarlarınızı kontrol ettiğinizden emin olun

Her neyse, rahatsız olduğunuz her şeyi kapatmak, her şeyden vazgeçmek zorundasınız. Aşağıda da görebileceğiniz gibi, PC’nizde devre dışı bırakmış olsanız bile, reklam ayarlarını kapatmanız gerekir.

Şimdi, bilgisayarımda bu ayarları kapattığımı biliyorum çünkü birkaç hafta önce tam olarak nasıl yapılacağını gösteren bir yazı yaptım. Böylece Microsoft, kişiselleştirilmiş reklamların görünmesini istemediğimi ve Microsoft’un internet kullanımımı izlemesini istemediğimi biliyordu. Yine de, web sitesindeki hesap ayarlarım da, Microsoft’un internet kullanımımı izlemesini istediğimi ve bana kişiselleştirilmiş reklamları gösterdiğimi gösterdi.

Microsoftun verilerinizi toplamasını durdurmak için hızlı bir kılavuz 4

Yukarıda ve aşağıda gördüğünüz gibi, şimdi iki seçeneğin seçimini kaldırdım.

Microsoftun verilerinizi toplamasını durdurmak için hızlı bir kılavuz 5

Genel yorum “Yanlış bir şey yapmıyorum bu yüzden beni izlemelerini umursamıyorum” dur, ancak mesele bu değil.

Mesele şu ki Microsoft izniniz olmadan verilerinizi toplama hakkı yoktur. Verilerinizin değeri var, olmasaydı, Facebook ve Google gibi şirketler, dünyadaki en değerli şirketlerden biri olmak yerine çok az değere sahip olacaklardır. Neden Microsoft’u Facebook ve Google ile aynı standartlarda tutmuyoruz?

Bize ne düşündüğünü söyle. Microsoft’un verilerinizi toplamasına dikkat ediyor musunuz? Yoksa bunlar hakkında daha rahat olan insanlardan biri misiniz? Düşüncelerinizi aşağıda bizimle paylaşın.