Artık gündelik işlerimiz dışında bilgisayar ile çok fazla zaman geçirmediğimiz bir döneme geldik ve artık tüm işlemlerimizi cep telefonlarımızdan da aynı şekilde yapmaktayız. Bunlara örnek olarak maillerimizi kontrol edip yönetmemiz, bankacılık işlemlerimiz, şirket sunucularımızın kontrolü vb işlemleri sıralayabiliriz. Bunları yaparken internette bizi tehdit edecek unsurlar da bulunmakta ve bunların önüne maksimum ölçüde geçebilmek ve güvenliğimizi sağlamak zorundayız. Bir nebze bunu sağlayacak ücretli ve ücretsiz yazılımlar tabi ki de bulunmakta ve bugün sizler için bu güvenlik uygulamalarının bazıları hakkında bilgi vereceğiz.

Clean Master

Clean Master 1

Clean Master, bir antivirüs programından çok cep telefonumuzu ve tabletlerimizi gereksiz kullandığımız dosyalardan arındır ve kötü amaçlı yazılımlar da dahil olmak üzere daha güvenli bir şekilde kullanmamızı sağlar. Cheetah Mobile, uzun yıllardır uygulama üzerinde çalışma ve geliştirme yapmakta. Kesinlikle telefonunuzda olmazsa olmaz denilecek uygulamalardan.

360 Security

360 Mobile Security 2

Geliştiricisi olan 360 Mobile Şirketi’nin ismini alan 360 Security, Android platformlarında yüksek puan alan ve kullanıcılarının beğenisini kazanan bir yazılım. Özellikle basit ara yüzü, kullanışlı yapısı ve güvenlik özellikleri ile diğerlerinden bir adım önde olduğunu söyleyebiliriz. Ayrıca Konum özelliği ile kaybolan telefonlarınızı bulma, Uygulama kilidi ekleme, Çağrı ve Mesaj engelleme özellikleriyle de daha kullanışlı bir hale gelmekte.

ESET Mobile Security & Antivirus

Eset Mobile Security Antivirus 3

Belki de NOD32’yi aranızda duyanlar vardır. Nasıl unutabiliriz ki her bilgisayar kullanıcısı bir defa da olsa onu kullanmıştır. Geliştiricisi olan ESET firması mobil platformlarda da rekabetini sürdürmekte. Detaylı tam tarama özellikleri, dosya koruma sistemi ve Web tabanlı koruma özellikleriyle de kullanacağınız en iyi yazılımlar arasında yer almakta.

Avast Mobile Security

Avast Mobile Security 4

En çok oy alanlar listesinde tabi ki oda var. Geçmişi eskilere dayanan Avast Software, bilgisayarlarımızda hala kullandığımız güvenliğimizi tehlikeye atmadan her açıdan kullanışlı bir ara yüze sahipti. Firma, mobil platformda da iddiasını sürdürmekte. VPN desteği ile de onu kullanmanız için bir adım önde olacak.

Kaspersky Mobile Antivirüs

Kaspersky Mobile Security 5

Android Platformları’nda tam puan alan bu yazılım gerçekten de bunu hak ediyor. PCMAG sitesinin, en iyi antivirus yazılımlarından biri olarak seçtiği bu yazılım, güvenliğiniz için olmazsa olmaz bir uygulama. Kaspersky Lab’da diğer üreticiler gibi mobil platformda iddiasını sürdürmekte. ‘Farklı Teknoloji Platformlarında Ödül Alan’ bu yazılım bizim en çok önerdiğimiz yazılımlardan birisi. Bu yazılımı diğerlerinden ayrı kılan özelliği Web Tabanlı tam koruma sağlaması. Tabiri caizse gözü üzerinizde olacak. Ücretli veya ücretsiz versiyonlarını bir şekilde Android platformlarında edinebilirsiniz.

Avira Antivirus Security

Avira Antivirus Security 6


Son olarak seçtiğimiz yazılım, Avira firmasının isminden de anlaşılacağı üzere, Avira isimli yazılımı. Özellikle dosya tabanlı koruma sağlayan bu yazılım, kişisel verilerinizi tam anlamıyla koruyacak ve onlara kötü niyetli kişilerin erişimini tamamıyla kısıtlayacak. Tam zamanlı IP koruması ile de web üzerinden gelecek tehditleri engelleyerek güvenli bir koruma sağlar.

Bugün sizler için güvenliğinizi ve telefon performansınızı üst seviyeye çıkaracak yazılımları derledik. Sizler de kullanımınıza bağlı olarak size en çok hitap eden ürünü seçip indirebilirsiniz.

Daha fazla teknoloji makalesi ve haberleri için bizi takipte kalmaya devam edin.