windows 11 güvenlik önlemleri

Windows 11 güvenliği sağlamak adına ne gibi işlemler yapılması gerekir? genel bir bilgilendirme yazısı hazırladık.

Microsoft tarafından geliştirilen Windows 11, Microsoft tarafından geliştirilen en son işletim sistemi sürümüdür ve Windows 10’dan önceki en son sürüm olan Windows 7’den sonra çıkmıştır. Windows 11, güncellenmiş bir arayüze, yeni özelliklere ve geliştirilmiş performansa sahiptir. Bununla birlikte, işletim sisteminin kullanıcılarının güvenliği için bir dizi güvenlik önlemi de mevcuttur.

İşte Windows 11 Güvenliği Sağlamak

TPM 2.0:

Windows 11, TPM 2.0 çipine sahip bilgisayarlarda yüklenebilir. TPM 2.0, bilgisayarınızın açılış sürecini güvenli hale getirir ve verilerinizin güvenliğini sağlar.

Windows Hello:

Windows Hello, yüz tanıma veya parmak izi gibi biyometrik kimlik doğrulama yöntemlerini kullanarak oturum açmanıza olanak tanır. Bu, şifrelerin çalınmasını önleyebilir ve oturum açma işlemini daha güvenli hale getirebilir.

Güncelleme Özellikleri:

Windows 11 Güvenlik Önlemleri, otomatik güncelleme özelliğini varsayılan olarak etkinleştirir. Bu, bilgisayarınızdaki güvenlik açıklarının düzenli olarak kapatılmasını sağlar.

Windows 11 Güvenlik Önlemleri
Windows 11 güvenliği sağlamak

Sanalization Based Security (VBS):

VBS, Windows 11’deki bir güvenlik özelliğidir. Bu özellik, bazı uygulamaların güvenli bir sanal ortamda çalışmasını sağlar ve kötü amaçlı yazılımların sistem kaynaklarına erişmesini önler.

okumaya devam edin: Windows 11′ in Siyah Ekran Sorunu ve Çözümü

windows 11 gu%CC%88venlik o%CC%88nlemleri
Windows 11 güvenliği sağlama

Windows Defender:

Windows 11, güvenlik duvarı ve antivirüs programı olan Windows Defender’ı varsayılan olarak içerir. Bu, bilgisayarınızı kötü amaçlı yazılımlardan korumaya yardımcı olur.

Güncelleştirilmiş UAC:

Windows 11 Güvenlik Önlemleri özelliklerinden biri de Windows 11’deki UAC (Kullanıcı Hesabı Denetimi), bilgisayarınızda yapılan değişiklikler için size izin istediğinde daha detaylı bir açıklama verir. Bu, bilgisayarınıza izinsiz olarak erişmeye çalışan kötü amaçlı yazılımları tespit etmenize yardımcı olabilir.

Microsoft Edge:

Windows 11’deki varsayılan web tarayıcısı olan Microsoft Edge, güvenli tarama ve çevrimiçi aktivitelerinizin korunmasına yardımcı olan bir dizi özellik sunar.

Bu, Windows 11’de kullanılan bazı güvenlik önlemleridir. Ancak, kullanıcıların güvenliği için yapılabilecek daha fazla şey de vardır. Örneğin, kullanıcıların güçlü şifre oluşturmaları sistemi güvenlik anlamında bir adım öteye taşıyabilir.

Windows 11 güvenliği sağlamak adlı önerilerimiz var olan Windows işletim sistemi üzerine eklenilen antivirüs yazılımları da güvenliği bir adım öteye taşıyan diğer unsular olarak ön plana çıkmaktadır. Her ne kadar Windows Defender gayet güvenlik bir koruma ekosistemi sunsa da güvenlik seviyesini bir kaç tık daha öteye taşımak isteyen kullanıcılar antivirüs yazılımlarını tercih edebilirler.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz