Günümüzde hepimizin kullandığı bilgisayarlar hayatımızın bir parçası oldu.

Bilgisayarlar üzerinde oyun oynama, iş, eğitim ve bir çok alanda zamanımızı geçirdiğimizi söyleyebiliriz.

Gerek iş ortamında olsun gerek oyun ortamında olsun bilgisayar üzerinde sıklıkla kullandığımız usb girişli kulaklık, klavye  ve  mause gibi ürünlerde USB tanımadı hatası iler karşılaşabiliyoruz.

Özellikle bu sorunla USB flash bellek gibi cihazlarda USB aygıtı tanımadı hatasını oldukça fazla görebiliriz.

Aslında bu hatayı alan kullanıcıların tamamı bilgisayarda bir sorun olduğunu hele de yeni alınan bir ürünse tedirgin olmaya başlıyor. Halbuki alınan bu USB aygıtı tanımadı hatasının en büyük sebebi kullandığımız USB bağlantılı harici cihazlarda olabiliyor.

Peki USB aygıtı tanımadı hatasını nasıl çözebiliriz?

Bu sorumuzun cevabı için öncelik olarak sorunumuzun kök nedenini bulmamız oldukça önemli.

Örnek olarak bilgisayarımıza bir harici klavye taktığımızı düşünelim ve bizlere USB aygıtı tanımadı hatasını verdiğini varsayalım.

klavye

Bu noktada yapmamız gereken ilk işlem klavyeyi taktığımız USB port girişini kontrol etmek olacaktır. Eğer bu USB yuvasında fiziksel gözle görülen bir arıza varsa kesinlikle bu yuvayı kullanmamalıyız aksi taktirde kısa devre riski oldukça fazla olacaktır. En kısa zamanda zaman kaybetmeden arızalı olan USB yuvasını tamir ettirmeliyiz.

Farklı bir yuva girişinde klavyemizi deneyebiliriz.

Bunun dışında kullanmış olduğumuz USB kablolu cihazımızda sorun olabilir. Bilgisayarımıza farklı bir cihaz deneyebilir ya da elimizdeki cihazı test etmek istersek farklı bir bilgisayarda deneyebiliriz.

usb kablo

Tüm bunlara ek olarak harici bir USB wireless adaptörü gibi cihazlar kullanıyorsak bilgisayarımıza uyumlu olup olmadığını kontrol etmeliyiz.

Bir çok eski cihazlar günümüz teknolojisi Windows 10 işletim sistemine sahip olan ürünlere destek sağlamıyor. Bu durum da bir çok eski ürünü günümüz güncel sistemlerinde kullanmak pekte mümkün görünmüyor.

USB aygıtı tanımadı hatasını almamızın birden fazla sebebi olabilir. Kullandığımız USB cihazı arızalı olabilir, Bilgisayarımızın USB yuvalarında sorun olabilir. USB cihazlarımızın kablolarında temassızlık olabilir.

 

kablo

Şimdi bu sorunla karşılaşıyorsak bu aşamaları uygulayabilir sorunumuzu çözümlemeyi deneyebiliriz.