Yıldız Savaşları Jedi: Düşmüş Düzen veya Call Of Duty: Modern Warfare, Fortnite, League of Legends veya DOTA gibi oyunlar derken bir çok oyun 2019 yılına damga vurdu.

2019 rsm 1

2019 yılı 2017 kadar sükse yaratmadı çünkü 2017 yılında oyun piyasası iyi finanse edilen stüdyolar, Breath of the Wild, Nier: Automata ve Horizon: Zero Dawn tarafından hatta, God of War ve Red Dead Redemption 2 gibi satış rekoru kırmış oyunlar ile adeta altın dönemini geçirmişti.

Her yıl iyi oyunlar yayınlanır ve 2019 için de farklı bir şey söylemek imkansız. Bu yıl içindeki en ilginç video oyunlarından birisi Death Stranding oldu.

2019 rsm 2

Ayrıca Gears 5, Star Wars Jedi: Düşmüş Düzen, Mortal Kombat 11 ve Borderlands 3. En  çok talep edilen oyunlardan oldu. Resident Evil 2, yenilikler eklenerek tekrar yayınlandı.

Microsoft, kendi adına, Project xCloud’la kıyasıya rekabete girdi. Oyun akışı, Microsoft’un daha geniş stratejisinin merkezinde görünüyor, ancak her zaman tamamlayıcı olarak belirlenmiştir ve Microsoft’un yeniliklere açık olduğunu belirtebiliriz.

2019 rsm 3

2019, Konsol oyunları içinde etkileyici bir yıl olmadı. Sony E3  versiyonunu tanıttı. Apple Arcade piyasaya sürüldü. VR hype ise, Half-Life: Alyx ile Valve ile sükse yaratmayı başardı. Piyasaya yeni sürülen Nintendo Switch Lite’ın işlevselliği gerçekten takdir edilebilir bir şekilde talep edildi.

2020 yılında bizi büyük süprizler bekliyor. The Last of Us Part 2, Cyberpunk 2077 veya The Avengers gibi oyunların yanı sıra yeni konsollar, PlayStation 5 ve Xbox Series X’ 2020 yılında piyasaya sürülecek.