Tarayıcılarda ebeveyn kontrolleri web gezintileri size her türlü içeriği sağlayabilir ve bazen bu içerikler yararlı ve zararlı olabilir.

Zararlı içeriği engellemenin yolları birçok yolu vardır, size Firefox’ta ve diğer web tarayıcılarında ebeveyn denetimlerini nasıl kullanacağınızı göstereceğiz.

Tarayicilarda ebeveyn kontrolleri nasil ayarlanir 1

İnternet harika bir bilgi kaynağıdır, ancak aynı zamanda çocuklara yönelik olmayan hassas içeriğe de sahiptir. Bu nedenle, potansiyel olarak zararlı web sitelerine erişimi kısıtlamak her zaman iyi bir fikirdir.

Bugünün makalesinde, Firefox, Chrome ve Opera’da ebeveyn denetimlerini nasıl kuracağınızı ve kullanacağınızı ve çocuklarınızı İnternet’teki zararlı içeriklerden nasıl koruyacağınızı göstereceğiz.

Ebeveyn denetimlerini nasıl kullanabilirim?

Firefox’de ebeveyn denetimi var mıdır?

Hayır, Firefox’un yerleşik ebeveyn denetimi özelliği yoktur ve zararlı web sitelerini engellemek için mevcut birçok eklentiden birine güvenmeniz gerekir.

Firefox’ta Ebeveyn Denetimi Aile Dostu Filtresi kullanın

Ebeveyn Kontrolü: Aile Dostu Filtre

Tarayicilarda ebeveyn kontrolleri nasil ayarlanir 2

 

Uzantı yüklendikten sonra, Google’daki tüm zararlı aramaları otomatik olarak engeller.

Tarayıcılarda ebeveyn kontrolleri oldukça basit bir uzantı olduğunu ve etki alanlarına doğrudan erişimi engellemeyeceğini, bu nedenle belirli web sitelerini kara listeye almanız veya beyaz listeye eklemeniz gerekeceğini unutmayın. Bunu yapmak için şu adımları izleyin:

  1. Firefox eklentileri sayfasını açın. Bunu Ctrl + Shift + A kısayoluyla hızlıca yapabilirsiniz.
  2. Aile Dostu Ebeveyn Denetimini bulun, yanındaki üç noktayı tıklayın ve Seçenekler’i seçin.
  3. Şimdi Beyaz Liste veya Kara Liste sekmesine gidin ve izin vermek veya engellemek istediğiniz etki alanlarını ekleyin.

Tarayicilarda ebeveyn kontrolleri nasil ayarlanir 3

Zararlı etki alanlarını engellemek için biraz yapılandırma gerektirdiğinden, bu en iyi Firefox ebeveyn denetimi eklentisi olmayabilir. Elbette, bu tek ebeveyn denetimi eklentisi değildir, bu nedenle ihtiyaçlarınıza uygun diğerlerini kullanabilirsiniz.

 

Opera için yetişkin engelleyici kullanın

  1. Opera eklentilerinde Yetişkin Engelleyici sayfasına gidin.
  2. Şimdi Opera’ya Ekle’ye tıklayın.

Tarayicilarda ebeveyn kontrolleri nasil ayarlanir 4

3. Uzantı yüklendikten sonra, üzerine tıklayın ve şifrenizi ayarlayın.

Tarayicilarda ebeveyn kontrolleri nasil ayarlanir 5

4. Ondan sonra gitmekte fayda var.

Bu eklenti, Google’daki tüm zararlı aramaları engelleyecek ancak aynı zamanda tüm zararlı alanları da engelleyecektir. Elbette kara liste ve beyaz liste desteği de var.

Opera’ya aşina değilseniz, yerleşik izleme korumasına sahip güvenli bir tarayıcıdır, bu nedenle sizi çevrimiçi etkinliğinizi izlemek isteyen web sitelerinden korur.

Tarayıcının ayrıca kendi reklam engelleyicisi vardır, böylece bir daha asla reklamlarla uğraşmak zorunda kalmazsınız. Ekstra bir gizlilik katmanı için, ücretsiz ve sınırsız bir VPN bile mevcuttur.

Opera harika bir seçimdir, özellikle güvenli ve güvenilir bir tarayıcı istiyorsanız ve daha önce denemediyseniz, bunu yapmak için mükemmel bir zaman olabilir.

 

Chrome’da Ebeveyn kontrolü uzantısı kullanın

  1. Chrome’da, Chrome Web Mağazası’ndaki Ebeveyn Kontrolü sayfasına
  2. Chrome’a ​​Ekle’yi tıklayın.

Tarayicilarda ebeveyn kontrolleri nasil ayarlanir 6

3. Uzantı yüklendikten sonra, bir şifre belirlemeniz istenecektir, bu yüzden bunu yaptığınızdan emin olun.

4. Bundan sonra uzantı kullanıma hazırdır.

Uzantının Google’daki zararlı arama sonuçlarını engellemeyeceğini, ancak onlara erişmeye çalıştığınızda zararlı web sitelerini engelleyeceğini unutmayın. Elbette, kara liste ve beyaz liste seçenekleri mevcutsa, gerekirse engellenen web sitelerinin listesini özelleştirebilirsiniz.

Firefox ve diğer web tarayıcılarında yerleşik ebeveyn denetimleri yoktur, ancak yukarıda bahsettiğimiz uzantılardan birini kullanarak bu özelliği her zaman etkinleştirebilirsiniz.