Kullanmak için en iyi 9 işbirliği yazılımı ve proje yönetimi araçları
Takım çalışması oyunu kazanır. Makul koçların oyuncularına öğrettiği şey budur, ancak bu ifade mahkemenin çok ötesinde kullanılabilir. Günümüz teknolojisi ile, internet sayesinde bir grupta çalışmak şimdi olduğu kadar kolay olmamıştı.
Şirketler ve işletmeler, çalışanlar aynı odada veya aynı kıtada olmadan, kusursuz şekilde çalışabilir. İletişimi ve üretkenliği maksimum seviyede tutarken, insanların uzaktan çalışmasına izin veren çok sayıda araç vardır.
Ancak profesyonel ihtiyaçlarımız farklı olduğu için, uzaktan işbirliği için en iyi, en etkili yazılımı seçmek bazen zor olabilir. Bu şekilde, biraz araştırma yaptık ve Windows 10 ile uyumlu işbirliği için en iyi yazılımların bir listesini oluşturduk.
Bu nedenle, makalemizi okuyun, sizin için en iyi yazılımı seçin, ekibinizi toplayın ve işi yapmaya başlayın.
İçerik konuları
Windows için en iyi işbirliği yazılımı
Slack
Slack, dünyanın en popüler işbirliği yazılımlarından biridir ve kesinlikle en etkili yazılımlardan biridir. Bu program, tüm ekibin veya organizasyonun iletişimini düzenlemenizi sağlayacak birçok seçenek sunar.
İlk bakışta, Slack başka bir mesajlaşma servisi, ancak aslında bundan çok daha fazlası. Kuruluşunuzdan farklı kişilerle iletişim kurmak için “Kanallar” adı verilen grup sohbetleri oluşturabilirsiniz. Kanallar halka açıktır, böylece herkes neler olduğunu görebilir. Ek olarak, yalnızca o kanaldaki kişilerin erişebileceği özel kanallar oluşturabilirsiniz.
Slack, Google Drive, Dropbox, Twitter ve daha fazlası gibi birçok hizmetle de entegredir. Harici dosyaların kanallarla paylaşılması da kolaydır, çünkü basit bir sürükle ve bırak prensibi ile çalışır.
Slack’in ücretsiz (Lite), Standart ve Plus sürümleri vardır. Her sürüm fiyatına göre bir dizi özellik sunar. Lite sürümü sınırsız sayıda insanı destekler ancak bazı depolama sınırlamaları vardır. Ayrıca, grup sohbetleri mümkün değildir ve kullanıcılar Slack ile yalnızca bir servisle bütünleşebilirler. Standart sürüm, kullanıcı başına aylık 8 ABD doları tutarındadır, kullanıcı başına 10 GB depolama alanı sağlar ve grup sohbetlerine izin verir. Ayrıca Plus sürümü, kullanıcı başına 15 ABD Doları tutarında 20 GB depolama alanı garantisi verir.
Slack’u indirmek istiyorsanız, bu bağlantıdan alabilirsiniz.
Wrike
Wrike, herhangi bir ekip veya organizasyon için uygun, bulut tabanlı bir proje yönetim aracıdır. Bu yazılım ciddi bir proje yönetimi servisinden istenen tüm özelliklere sahiptir.
Wrike, bir proje oluşturmanıza ve ona çeşitli ödevler eklemenize izin verir. Atamalar ayrıca ekip üyelerine de verilebilir. Ayrıca son tarih belirleme, yorum yazma, görevleri yönetme ve daha fazlası gibi bazı ek seçenekler de vardır. Diğer servislerle entegrasyon harikadır, böylece kullanıcılar çeşitli ekler ekleyebilir.
Wrike’ta gizlilik, diğer bazı proje yönetimi araçlarının aksine, oldukça değerlidir. Ekibin bir parçası olsalar bile insanları projeye katılmaları için davet etmeniz gerekecek. Bir proje üzerinde çalışmıyorsanız, diğer dosya türlerinin yerleştirildiği klasörler oluşturabilirsiniz. Klasörler daha iyi yönetim için projeleri sıralamanıza izin verir.
Wrike’ta iletişim en üst düzeyde değil çünkü yerleşik bir sohbet uygulaması yok.
Fiyatlandırma söz konusu olduğunda, Wrike ücretsiz bir sürüm sunuyor, ancak elbette kısıtlamaları var. Ayrıca Pro (ayda kullanıcı başına 9,80 ABD Doları), İşletme (ayda kullanıcı başına 24 ABD Doları) ve İşletme sürümleri de vardır.
Wrike hakkında daha fazla bilgi için resmi web sitesini ziyaret edin.
InVision
InVision, tasarımcılara ve sanatçılara yönelik güçlü bir araçtır. Temel amacı, tasarımınızın prototiplerini oluşturmaktır, ancak etkili bir proje yönetimi aracı olarak da kullanabilirsiniz. Örneğin bir uygulama tasarımı üzerinde çalışıyorsanız, fikirlerinizi Invision ile hayata geçirebilirsiniz. Ve meslektaşlarınızdan faydalı geri bildirimler alın.
Photoshop veya Illustrator gibi herhangi bir programın tasarımlarını kullanabilir ve bunları etkileşimli prototiplere dönüştürebilirsiniz. Her şey sorunsuz çalışıyor ve projenizin nasıl görüneceği konusunda size net bir fikir verecek. Takımınızdaki herkes daha iyi anlamak için içeri girip yorum bırakabilir.
InVision ayrıca etkileşimli tasarım toplantıları başlatmanıza olanak sağlar. Burada meslektaşlarınızla proje hakkında konuşabilir ve fikirlerinizi kolayca paylaşabilirsiniz. Bu web tabanlı hizmet klasik bir proje yönetimi aracı değildir, ancak kesinlikle mükemmel işbirliği seçenekleri sunar.
InVision ücretsiz olarak kullanılabilir. Ancak, ücretsiz sürüm o zaman sadece bir proje sağlar. Daha fazla plan ve fiyatlandırma için InVision’ın resmi web sitesini ziyaret edin.
Asana
Asana, diğer proje yönetim araçlarından farklıdır. Bir sürü ek seçenek içeren gelişmiş bir yapılacaklar listesi görevi görür. Asana ile, takım öğeleri için, liste öğeleri şeklinde hedefler belirleyebilirsiniz. Ancak ekip üyeleri kendi aralarında işbirliği yapabildikleri için bu öğeler etkileşimlidir.
Bu servis son derece esnektir. Asana ile bir ‘yapılacaklar’ listesi oluşturduğunuzda, bir ekip üyesine atayabilir, son tarih belirleyebilir, ilişkili belgeleri yükleyebilir veya bunlara bağlayabilir, etiketler ekleyebilir ve daha fazlasını yapabilirsiniz. Hatta projeye abone olabilir ve herhangi bir değişiklik hakkında bildirim alabilirsiniz.
İletişim açısından kesinlikle Asana’dan daha iyi seçenekler var. Ancak, Asana’yı Slack ve diğer popüler araçlarla birleştirebilirsiniz. Ek olarak, ekip üyelerinin projeyi tartışabilecekleri genel bir tartışma kurulu var.
Asana genellikle ücretsiz olarak kullanılabilir. Ücretsiz sürüm size daha küçük takımlar için yeterli olan tüm temel seçenekleri sunar. En fazla 15 kişilik bir ekip kurabilir, sınırsız proje ve görev oluşturabilir, ancak sınırlı Gösterge Tablosu ile. Asana’nın ücretli sürümü yıllık kişi başı 99.96 dolar tutuyor ve sınırsız sayıda ekip üyesi, sınırsız misafir, destek ve daha fazlasını sunuyor.
Asana hakkında daha fazla bilgiyi resmi web sitesinde bulabilirsiniz.
Podio
Podio, yalnızca ekibinizin üyeleri için mikro bir sosyal ağ gibi hizmet veren web tabanlı bir hizmettir (ancak yine de kendisini sosyal bir ağ olarak tanıtmaz). Ekipten herkes Podio’da kendi kişisel hesabını yarattı. Bu hesaplar ekip üyelerinin birbirleriyle iletişim kurmalarını ve çalışma sürecine katılmalarını sağlar.
Podio, ekibinizden farklı kişilerin yerleştirilebileceği çalışma alanları halinde düzenlenmiştir. Gerçek sosyal medya siteleri gibi Podio da uygulamaları destekliyor. Uygulamalardan bazıları grup sohbeti uygulaması, Proje Yönetimi uygulaması, Toplantılar uygulaması ve daha fazlası.
Tüm bu uygulamalar, Podio’nun kendi web mağazasındaki kullanıcılar tarafından kullanılabilir. Uygulamalar yoluyla çeşitli özellikler ve seçenekler ekleme yeteneği, Podio’yu son derece esnek ve özelleştirilebilir hale getirir. Her çalışma alanı farklı uygulamalara ve ekipten farklı kişilere sahip olabilir.
Fiyatlandırma söz konusu olduğunda, Podio, Temel, Artı ve Premium planları için sırasıyla aylık 9, 14 ve 24 dolar alıyor. Her plan, fiyatına göre bir dizi özellik sunar. Podio ayrıca ücretsiz bir hesap sunar, ancak proje yönetimini desteklemediğinden oldukça sınırlıdır.
Podio hakkında daha fazla bilgiyi resmi web sitesinde bulabilirsiniz.
Trello
Trello, birçok insanın “yapılacaklar listesi” aracı olarak gördüğü başka bir araçtır, ancak gerçekte daha fazlasıdır. Bu proje yönetimi aracı görsel insanlar içindir, çünkü güzel görünüm ve işlevselliğin hoş bir karışımıdır. Trello panolara ve kartlara ayrılmıştır. Kartlar bir çalışma alanı olarak tanımlanabilirken, kartlar projenin belirli bir bölümünü temsil edebilir.
Kartlar son derece özelleştirilebilir olduğundan, her birini ihtiyaçlarınız doğrultusunda tasarlayabilirsiniz. Kartlar metin, resim veya diğer belgelerin bir kombinasyonu olabilir. Geçerli kilometre taşının en doğru resmini elde etmek için farklı medyaları birleştirebilirsiniz. Diğer hizmetler ve dosya formatları ile iyi bir entegrasyon vardır, böylece kolayca PDF belgesinden bir kart yapabilirsiniz.
Gemideki her takım üyesinin kendine atanmış bir kartı olabilir. İzleme etkindir, böylece herhangi bir kartta neler olup bittiğini her zaman görebilirsiniz. Bazı eksik özellikler var. Bununla birlikte, Trello kartlara son tarih belirleme ve arşivleme yeteneğine sahiptir.
Trello ücretsiz olarak kullanılabilir, ancak bazı sınırlamalar vardır. Ücretsiz sürümü kullananlar, boyutu 10 MB’a kadar olan kartları ekleyebilir, ancak kart sayısı sınırsızdır. Elbette bazı sınırlamaları kaldıran Gold, Business Class ve Enterprise versiyonları da vardır.
Trello’nun sürümleri hakkında daha fazla bilgi edinmek için resmi web sitesini ziyaret edin.
Appear.in
Appear.in kaygan, basit bir video konferans aracıdır. Asıl amacı, proje yönetimi özellikleri sunmadığı için ekip üyeleri arasındaki iletişimdir. Ancak bu sorun değil, çünkü bu web tabanlı araç bir proje yönetimi uygulaması değil.
Appear.in ekip üyelerinin birbirleriyle iletişim kurmasını son derece kolaylaştırır. Kayıt gerekmez ve tamamen ücretsizdir. Tek yapmanız gereken siteye gitmek, bir oda oluşturmak, paylaşılabilir bir link almak ve diğerlerini bu link üzerinden davet etmek. Aynı anda görüşme sırasında 8 kişiye kadar sahip olabilirsiniz.
Servis yalnızca HTML5’te çalışır, yani flash veya ek eklenti gerekmez. Ses kalitesi söz konusu olduğunda, bazı rakipleri bile yener. Bu yüzden, ekip üyelerinizle iletişim kurmak için hızlı ve güvenilir bir seçeneğe ihtiyacınız varsa, Appear.in ile yanlış gidemezsiniz.
Ancak, sadece iş arkadaşlarınızla konuşmaktan daha fazlasını gerektiren daha karmaşık projeler üzerinde çalışıyorsanız, muhtemelen başka bir çözüm aramanız gerekecektir. Ancak basit iletişim için daha iyi bir araç bulmak zor.
Bu link’den Appear.in deneyebilirsiniz. Tamamen ücretsiz.
Skype
Evet, doğru okudunuz, Skype’ı iyi bir işbirliği aracı olarak görüyoruz. Muhtemelen Skype’ı başka herhangi bir ‘en iyi işbirliği aracı’ listesinde bulamazsınız, ancak gerçek şu ki, Skype milyonlarca profesyonel tarafından kullanılıyor. Bazı küçük şirketler sadece premium araçlar için kaynaklara sahip değildir, bu yüzden Skype’a bağlı kalmayı tercih ederler.
Arada sırada olan hataları görmezden gelirsek, Skype hala iyi bir seçimdir. Microsoft’un hizmeti, daha küçük bir ekibin işi yapmak için ihtiyaç duyduğu her şeye sahiptir. Muhtemelen bildiğiniz gibi, birden fazla kişiyi arayabilir, sohbet edebilir, grup sohbetleri yapabilir, dosya ve bağlantıları paylaşabilir ve daha fazlasını yapabilirsiniz.
Daha büyük kuruluşlar için Skype Kurumsal da var. Microsoft, Skype’ı temelde herhangi bir platformla tümleştirdi, böylece tarayıcı sürümünü bile kullanabilirsiniz.
Bu nedenle, ‘az bilinen’ araçlarla deneme yapmak istemiyorsanız ve herhangi bir gelişmiş proje yönetim aracına ihtiyacınız yoksa, Skype gayet iyi.
Windows için Skype’ın ücretsiz sürümünü resmi web sitesinden indirebilirsiniz.
Clarizen
Clarizen, büyük kuruluşlar için bir proje yönetimi aracıdır. Clarizen’ı kullanmanın net maliyetleri çok büyük, bu nedenle daha küçük şirketler bile düşünemiyor. Bununla birlikte, biberli fiyatına rağmen, Clarizen hala kullanımı oldukça kolaydır ve kolaydır.
Clarizen hesabı açmak kolaydır. Hesabınızı kurduğunuzda, bu yazılımın sayısız özelliğine erişebileceksiniz. Clarizen, profesyonel bir proje yönetimi aracından bekleyebileceğiniz her şeyi sunar.
Bir proje oluştururken, bir şablon seçebilir veya tamamen sıfırdan başlayabilirsiniz. En önemli özellikler, kilometre taşları ekleme, görevler hakkında ayrıntılı bilgi, kolay görev yönetimi ve daha fazlasıdır. Projenin görevlerinin Gantt grafik görünümü veya zaman çizelgeleri ve harcamalar için bir onay sistemi gibi bazı daha gelişmiş araçlar da vardır.
Tasarıma gelince, Clarizen pazardaki bir numaralı araç değildir. Clarizen’ı estetik olarak öne çıkaran proje yönetimi hizmetleri var. Ancak işlevsellik ve özelliklerin sayısı açıkça aradığınız şeyse, Clarizen listenizdeki en üst sıraları hedeflemektedir.
Wrike’ın üç çeşidi var:
Kurumsal (45 $ kullanıcı / ay)
Sınırsız (60 $ kullanıcı / ay)
Clarizen Salesforce Edition (79 $ kullanıcı / ay).
Tüm ödemeler 36 ay önceden yapılır. Bu, çalışanlarının Clarizen’ı kullanması için daha büyük bir şirketin 50.000 ABD Doları’ndan fazla ödeme yapması gerektiği anlamına gelir.
Yazılım ve fiyatlandırma planları hakkında daha fazla bilgi için Clarizen’in resmi web sitesini ziyaret edin.
İşte, bunlar, Windows 10 için işbirliği yazılımı için en çok tercih edilenlerimizdir. Bu hizmetlerin çoğu, her düzeydeki organizasyon ve her boyuttaki ekip için uygundur. Böylece, daha derin bir analiz yapabilir ve hangi programın parasını ödediğine (ya da almayacağına) bakabilirsiniz. Sizi ve ekibinizi daha da verimli kılmak için en iyi zihin haritalama araçları ve Windows için zamanlayıcı uygulamalarına yönelik seçimlerimizi kontrol ettiğinizden emin olun.
Yorumlardaki seçimlerimiz hakkında ne düşündüğünüzü bize söyleyin ve burada bahsetmediğimiz başka büyük proje yönetim araçları hakkında bir bilginiz varsa bize bildirin.