Uydu santrali gerçek ismi ile multiswich; üç veya dört uydudan gelen sinyali çoğaltarak dairelere ya da odalara ulaşmasını sağlayan uydu ekipmanı olarak bilinir. Apartman ve otel gibi çoklu anten sistemine ihtiyaç duyulan yerlerde kullanılmaktadır. İhtiyaçlara göre farklı çeşitleri tercih edilmektedir. Multiswichler televizyon sayısı kadar çıkış konektörüne ve izleyeceğimiz uydu sayısı kadar giriş konektörüne sahip olmaktadır.

Teknoloji Destek Hattı Baş Shake CSS
Konuyla ilgili daha fazla destek almak için tıklayın. Aramayı başlatmak için tıklayın!

uydu santrali 2

Kurulum gerçekleştirilecek yerde çanak antenlerin hangi konuma montaj edileceğini, multiswitchin nasıl yerleştirileceğini, eğer anten kablosu yoksa kabloların nereden ve nasıl alınacağı konusunda ön hazırlıklar oldukça mühimdir. Gerçekleştirilen keşfin ardından çanak anten veya antenler en doğru konuma göre çelik dübel, akıllı vida ya da demir kaynağı ile düzgün bir şekilde kurulmalıdır. Kurulum sonucunda antenlerin yerinden oynamamasına dikkat edilmelidir. Aynı zamanda kurulum gerçekleştirilirken herhangi bir sıvının olmamasına da göz gezdirilmelidir. LNB üstünde yer alan çıkışlar Santral üzerinde bulunan girişler ile düzgün bir şekilde bağlanmalıdır. Eğer ki yanlış bağlantı gerçekleşirse TV kanallarınız doğru şekilde yayın vermeyebilir. Bağlantınızı ise Quattro LNB’nin çıkış kısmında H/High yazan yerden aldığınız kabloyu Multiswitch üzerinde bulunan H/High girişine bağlamalısınız. Ardından bir başka olan V-Low Santral üzerinde yer alan V/L kısmındaki bağlantıyı yapmanız gerekmektedir. Elde ettiğiniz bağlantıyı Sat-A ile denk getirmelisiniz. Bunun sebebi ise televizyon sistemlerinin Sat-A’ya göre düzelenmiş olmasıdır. Sat-B bölümünde Astra, Sat-C bölümüne ise Hotbird bağlantısını uygun bir şekilde bağlamalısınız. En son aşamada ise santralin toprak bağlantısını bağlamayı unutmamalısınız. Bu adımınız sayesinde herhangi bir elektrik kaçağı sonucunda santraliniz kötü duruma gelmeyecektir.

Sinyallerin yetersiz olacağı durumlarda ise Multiswitch Amplifier tercih edilmektedir. Böylece sinyal kaybı eşit duruma getirilerek sistemin daha düzgün çalışması sağlanmaktadır

Teknoloji Destek Hattı Son Shake CSS
Konuyla ilgili daha fazla destek almak için tıklayın. Aramayı başlatmak için tıklayın!