Dld.exe nedir

Windows sisteminizde DLD.exe nedir adlı gizemli bir dosyaya rastladıysanız, yalnız değilsiniz. DLD.exe dosyası, SenBit tarafından geliştirilen Download Direct adlı bir uygulamanın yürütülebilir dosyasıdır. Eğer bu dosya hakkında hiçbir şey bilmiyorsanız, muhtemelen yanlışlıkla başka bir yazılım paketine yüklemişsinizdir. Hangisi olursa olsun, Windows Sistem dosyası olmadığı için güvenle kaldırabilirsiniz.

Dld.exe Nedir
Dld.exe Nedir Hakkında

Dld.exe nedir dosyasını nasıl tespit edip kaldırabilirim?

1. DLD.exe işlemini tanımlayın ve kontrol edin

  • Görev Yöneticisi’ni açmak için klavyenizdeki Ctrl+ Alt+Del tuşlarına aynı anda basın.
  • Çalışan tüm işlemleri görmek için İşlemler sekmesine tıklayın.
  • İşlemler listesinde DLD.exe’yi arayın.
  • Bulunursa, DLD.exe dosyasına sağ tıklayın ve dosya konumunu ve diğer ayrıntıları kontrol etmek için Özellikler’i seçin.
  • C:\Program Files\download direct klasöründeyse meşrudur. Görev Yöneticisi‘ndeyseniz işlemini yine de kapatabilirsiniz.
Dld.exe nedir İşlem Adımları
Dld.exe

Bu işlem, sisteminizde çalışan DLD.exe dosyasının konumunu ve ayrıntılarını doğrulayarak meşru veya potansiyel olarak zararlı olup olmadığını belirlemenize yardımcı olur.

Dld.exe nedir işlem adımlarını takip ediniz.

2. Download Direct’i kaldırın (DLD.exe olarak tanımlandıysa)

Başlat menüsünü açın, arama çubuğuna Denetim Masası yazın ve Enter tuşuna basın.

Denetim Masası’nda Programlar’a ve ardından Programlar ve Özellikler’e tıklayın.

Yüklü programlar listesinde Download Direct’i bulun.

Doğrudan İndir’e tıklayın ve ardından Kaldır’a tıklayın.

Download Direct’i kaldırmak, sorunlara neden olması durumunda güvenli bir şekilde kaldırılabilen bir indirme hızlandırıcısı olan DLD.exe ile ilişkili yazılımı kaldırır. Tamamen kaldırılıp kaldırılmadığını kontrol etmek için Dosya Gezgini’nde C:\Program Files\download direct’e gidin ve kalan olası dosyaları elle silin.

Dld.exe nedir Kaldırmalı mı?

3. Kötü amaçlı yazılımları taramak için güvenlik yazılımı kullanın

Download Direct’in meşru bir yazılım olduğunu tespit etmiş olsanız bile, bilgisayarınızı Windows Defender ile ve daha da iyisi, üçüncü taraf bir antivirüs ile taramanızda fayda var.

Herhangi bir tehdit bulunursa, yazılımın talimatlarını izleyerek kötü amaçlı yazılımı karantinaya alın veya kaldırın.

Güvenlik yazılımları kullanmak, kötü amaçlı yazılım olabilecek DLD.exe veya ilgili dosyaların herhangi bir örneğinin algılanmasını ve kaldırılmasını sağlayarak bilgisayarınızın güvenliğini sağlar.

4. Gereksiz dosyaların manuel olarak temizlenmesi

  • Başlat menüsünü açın ve arama çubuğuna cleanmgr yazın, ardından Disk Temizleme’yi açmak için Enter tuşuna basın.
  • Temizlemek istediğiniz sürücüyü seçin (genellikle C:) ve Tamam’a tıklayın.
  • Silmek istediğiniz dosya türlerini (geçici dosyalar ve sistem dosyaları gibi) işaretleyin ve silmek için Tamam’a tıklayın.

DLD.exe gibi eski program dosyaları da dahil olmak üzere gereksiz dosyaları sisteminizden düzenli olarak temizlemek, sistem performansının korunmasına yardımcı olur ve dağınık depolama alanıyla ilgili olası sorunları önler.

Dld.exe nedir güvenli mi?

Şu anda herhangi bir kötü amaçlı eylem için herhangi bir antivirüs listesinde yer almıyor, ancak diğer tüm yazılımlarda olduğu gibi, güvenli olmayan bir web sitesinden indirdiyseniz, virüslü olabilir, bu nedenle mümkün olan her türlü önlemi almanız gerekir.

DLD ayrıca eski DELL dizüstü bilgisayarlarla birlikte gelen ve Conexant veya Broadcom modem sürücülerini etkinleştiren bir araç olan Digital Line Detect ile de ilişkilidir. Ancak, yürütülebilir dosyası Dlg.exe’dir. Eğer bulursanız, yukarıdaki çözümleri kullanarak da kaldırabilirsiniz.

Bu adımları izleyerek, DLD.exe’nin meşru bir dosya veya potansiyel bir tehdit olup olmadığına bakılmaksızın sisteminizde düzgün bir şekilde yönetildiğinden emin olabilirsiniz. Gelecekteki sorunları önlemek için sisteminizi her zaman temiz ve güvenli tutun.

Yazımızda Dld.exe nedir hakkında sizi bilgilendirdik sorun yaşarsanız yorum yazabilirsiniz.

İlişkili makaleler;