Steam, internet üzerinden dijital oyun satın alma platformudur, biz de bu makalemizde steam tarihçesi hakkında bilgi vereceğiz.

Teknoloji Destek Hattı Baş Shake CSS
Konuyla ilgili daha fazla destek almak için tıklayın. Aramayı başlatmak için tıklayın!

Steam Tarihçesi ………………………………………………………………………………………………. 2

Steam Yükleme ve Üyelik ……………………………………………………………………………….. 3

Steam Ana Ekranı ve Ana Ekran Tabları …………………………………………………………… 5

  • Games
  • Software
  • Demos

Steam Programı Ana Menüleri ………………………………………………………………………… 7

Teknoloji Destek Hattı Orta Pulse CSS
Konuyla ilgili daha fazla destek almak için tıklayın. Aramayı başlatmak için tıklayın!
  • Steam
  • Library
  • Community
  • Profile Name

Steam Üst Menüleri ………………………………………………………………………………………… 12

  • Steam
  • View
  • Games
  • Help
  • Add A Game

Steam, internet üzerinden dijital oyun satın alma platformudur. Popüler olmasının bir sebebi ise yaptığı dönemsel kampanyalar sayesinde orijinal bir oyunu %80’e varan indirimler ile satın alabilmek ve bu oyunları kütüphanenize ekleyerek rahatlıkla online olarak arkadaşlarınız ile oynayabilmeyi mümkün kılmasıdır.

Buraya kadar ki kısım sadece Steam nedir ile ne işe yarar sorularının cevabını merak eden, herhangi bir ilgisi olmayan, sadece adını sağda solda duymuş ve genel kültür için öğrenmek isteyenleri yazının tamamımı okuma zahmetinden kurtarmak içindi. Bundan sonraki kısım ise Steam oyun platformunun kurucusu, tarihçesi, programın görselleri vb. detaylı incelemeyi kapsayacaktır. Merak edenler ile bundan sonraki kısıma da devam edeceğiz, diğer okurlar ile yollarımız burada ayrılıyor. Kendilerine iyi baksınlar, görüşmek dileğiyle…

Şimdi meraklıları için Steam programının detaylarına geçelim. Nasıl ve neden kuruldu? Kim akıl etti? Bu fikrin arkasında yatan daha derin bir amaç var mıydı? Oyuncuları ele geçirerek Dünya’ya hükmetmeyi mi istiyorlardı? Gabe Newell aslında bir cyber savaşçı mıydı? gibi

Steam Tarihi Ve Gelişmeleri

Öncelikle Gabe Newell ile başlayalım. Bu kişi Harvard Ünivesitesi’nden atıldıktan sonra Microsoft’ta 13 yıl boyunca hizmet eden ve hatta şirketten kazandığı paralar sayesinde Microsoft Milyoneri ünvanı alan bir çalışandır. Bununla beraber kendisini Microsoft’un ilk 3 sürümünün üreticisi olarak tanımlayabilecek kadar da özgüven sahibidir. E tabii Microsoft’ta bunu yalanlamadığına göre, hakkıdır. 1996 yılında Microsoft içerisinden oyun firmalarına geçiş yapan iş arkadaşlarından feyz alarak, Mike Harrington ile Valve oyun şirketini kurmuşlar. Hani şu hepimizin çok yakından bildiği hatta anne-babalarımızın bile adını mutlaka defalarca duyduğu ve belkide “acaba çocuğum şiddet yanlısı mı oldu “ diyerek uğruna kabuslar gördükleri Half-Life oyununun, bir sonraki aşamalarda ise Counter Strike olarak ün salan oyunun çıkmasına sebep olan firma.

Half-Life 2 oyununun geliştirilmesi aşamasında Gabe Newell, şu anda 100 milyondan fazla aktif kullanıcı hesabı barındıran Steam platformunu kurarak 2002 yılında bombayı patlattı. Aslında patlattı demeyelim, 2002 yılında tetikledi ancak bombanın patlaması 2003 yılını buldu. Resmi kuruluşu 2003 olarak görünüyor. Ve işte o anda ikinci bir Big Bang yaşamış olduk. Benim naçizane fikrim, oyun dünyasının Big Bang’i Steam’in kuruluşudur. Tartışmaya girmem yani, tartışmaya açıl bir konu değil…Forum diliyle söyleyecek olursak Konu Kilitli…

Bu kadar tarihçeden sonra şimdi bu konuyu görseller ile ve Steam’in kullanım detayları ile renklendirelim.

Steam programını indirmek için gereken linki paylaşarak adımları göstereceğim ancak öncesinde ;

WARNING – hatta Yasal Warning – : Bu programı indirmek senelerce sürecek bir oyun satın alma bağımlılığı yaratabilir. Geri dönüşü olmayan maddi kayıplara yol açabilir. Bu program ayrıca ihtiyacınız olmayan ve belkide hiç oynamayacağınız oyunları almanıza kesinlikle ve kesinlikle yol açacaktır..

Tamam, uyarımızı da yaptıktan sonra Steam indirme linkini paylaşabilirim.

Öncelikle http://store.steampowered.com/ adresinden Steam’i indiriyoruz. Sağ üst köşede Steam Yükleyin diye yeşil bir kısım var. Oraya basarak indirme ve kurulum işlemlerini sağlıyoruz.

steam1

Sonrasında kullanıcı adı ve şifre ekranı bizi karşılıyor.

steam2

Steam Tarihçesi Web Kullanımı

Bu arada kolaylıkla farkedeceğiniz gibi PS3 kısmı var.. Evet, Steam PS3 oyunlarına da destek veriyor. Yukarıdaki ekranda da görüleceği gibi gereken işlemleri yaparak giriş yapabilirsiniz. Sırası da gelmişken 1 resim de ps3 için koyalım.

Steam üzerinden ps3 oyunları ile de hizmet almak istiyorsanız öncelikle ps3 üzerinde Portal 2oyununuzun olması gerekiyor. Ne kadar ekmek o kadar köfte misali, eğer Valve firmasının Portal 2 oyunu playstation’ınınızda yoksa, güle güle size güle güle diyen bir ekran çıkıyor.

steam3

Evet, işte ekran bu… Yapılacak işlemler zaten tarif edilmiş. Buradaki adımları uygulayarak ps3 hesabınızı, Steam hesabınız ile eşleştirebilirsiniz.

Herşey yolunda gittikten sonra artık Steam programını kurduysanız ve üye girişinizi de yaptıysanız karşınıza gelecek olan ekran

steam4

Ve artık Steam’in ağına düşürdüğü yeni bir av olduğunuzun resmi kanıtı bu ekrandır..

Sağ taraftaki mektup simgesinden mesajlarınızı, hediyeleriniz ve arkadaş davetlerinizi görebilirsiniz.

Evet… Bitti… Steam ile ilgili genel bilgileri paylaşmış olduk. Faydalı oldu ise ne ala, olmadıysa da en azından bana faydası oldu…

Teknoloji Destek Hattı Son Shake CSS
Konuyla ilgili daha fazla destek almak için tıklayın. Aramayı başlatmak için tıklayın!