Amacımız, hem yeni başlayanlar hem de daha deneyimli olan kişiler için açıklayıcı bir metin olması.

Başlık etiketi

Başlık etiketi nedir?

Başlık etiketi, bir web sitesinin başlığını tanımlamak için kullanılan bir öğe olan HTML kodudur. Başlık etiketi web sayfanızın içeriğinde görünmüyor. Tarayıcı sekmelerinin üstünde ve arama sonuçlarında görünür.

Başlık SEO’yu etkiliyor mu?

seo rehberi 4

Başlık etiketi SEO için çok önemlidir. Arama motorlarına ve sayfanızın neyle ilgili olduğunu anlamak isteyen herkese yardımcı olur.

Başlık etiketinin de ziyaretçi alıp almamanız üzerinde büyük bir etkisi vardır. Başlık, bir arama yapan kişinin web sayfanızdan aldığı ilk izlenimdir. Başka bir deyişle iyi bir başlık, arayanın sayfanıza tıklayıp tıklamadığını belirleyebilir.

Başlığa öncelik verilmeli mi?

Evet, başlık, seo çalışmanızın başlarında gözden geçirmeniz gereken küçük, bireysel ölçülerden biridir. En önemli sayfalarınızdaki tüm başlıkları gözden geçirmeli ve yüksek kalitede olduklarından emin olmalısınız.

Nelere dikkat etmeliyim?

SEO ile ilgili diğer her şeyde olduğu gibi, denemeniz gerekir. Ancak, bazı iyi pratik kuralları şunlardır:

Başlığınızı 30-40 karakter uzunluğunda tutun.

Araştırmalar, 15-40 karakter uzunluğundaki başlıkların en iyi TO’ya (Tıklama Oranı) sahip olduğunu göstermektedir. 30-40 karakter arasında yapmanızı tavsiye ederiz. Mümkün olduğunca çok bilgi almak istiyorsunuz. Ancak uzun başlıklar yazarken dikkatli olun. Başlık çok uzunsa, arama sonucunda kesilme riski vardır ki bu çok hoş değildir.

Birincil (en önemli) anahtar kelimenizi olabildiğince erken yerleştirin.

Başlığınızı yazarken, birincil anahtar kelimenizle başlamaya çalışın. İnternette bilgiler köpürüyor, bu nedenle mesajınızın açıkça anlaşılması önemlidir. Soldan sağa doğru okuyoruz (batı dünyasında), bu, anahtar kelimeyi ne kadar erken seçerseniz, arayanın onu gerçekten görme şansı o kadar fazla olduğu anlamına gelir.

Anahtar kelimeyi erkenden yerleştirerek, Google’a sayfanızın esas olarak neyle ilgili olduğunu da bildirmiş olursunuz.

Her sayfa için benzersiz bir başlık yazın

Her sayfanın başlığını özelleştirin. Bu, arama motorlarının içeriğin benzersiz ve değerli olduğunu anlamasına yardımcı olur.

Okuyucu için yazın – arama motoru için değil

Başlığın amacı, tıklanmanızı sağlamasıdır. Bilgilendirme yazınızın ve mesajınızın güzel olduğundan emin olun.

Meta Açıklaması

Meta açıklaması nedir?

Meta Açıklama, bir web sayfasının kısa bir özetidir. Genellikle arama sonuçlarında başlık etiketinden hemen sonra görünür. Meta açıklamanın, gerçekte kaç kişinin sayfanıza tıkladığı üzerinde büyük bir etkisi olabilir.

SEO’yu etkiler mi?

2009’dan beri meta açıklama artık Google’ın algoritmasının bir parçası değil. Dolayısıyla, bir sayfanın ne kadar iyi sıralandığı üzerinde artık doğrudan bir etkisi yoktur. Ancak açıklamanın, tıklama (ziyaret) alıp almamanız üzerinde etkisi olabilir. Böylece SEO’nuz üzerinde dolaylı bir etkisi olabilir. 

seo nedir

Meta açıklamasına öncelik verilmeli mi?

Açıklamanın daha fazla ziyaretçiye katkıda bulunabileceği göz önüne alındığında, iyi meta açıklamalar yazmaya biraz enerji harcamaya değer olabilir. Açıklamanızı etkinleştirerek, TO’nuzu (Tıklama Oranı) artırma ve bu şekilde sitenize daha fazla ziyaretçi çekme fırsatına sahipsiniz.

Nelere dikkat etmeliyim?

İçeriği eşleştirin

Clicklerden veya benzerlerinden kaçının. Bu yalnızca anlık yükselme oranlarına sağlar ama Google sıralamanızı düşürür.

Açıklamayı sitenizin satış özeti olarak görün.

120 – 145 karakter uzunluğunda.

Tüm mesajınız açığa çıkar. Google daha önce daha uzun açıklamalar göstermeyi denedi, ancak nadir olarak uzun süreli oldu.

Eylem Çağrısı kullanın.

Uygunsa, açıklamaya bilgi istemleri eklemeye çalışın. Örneğin: “Daha fazlasını buradan okuyun”, “Şimdi satın alın” vb.

Birincil anahtar kelimenizi alın

Anahtar kelime açıklamanıza dahil edilmişse, Google tarafından kalın yazılacaktır. Bu, izleyicinin web sayfanıza dikkat etmesi şansının arttığı anlamına gelir. Bu kalın işaret, bir tıklama alıp almadığınız üzerinde olumlu bir etkiye sahip olabilir.

Bazen bir açıklama yazmamak daha iyidir

Onda dokuz kez, kendi benzersiz tanımınızı yazmak en iyisidir. Ama bazen yazmamak daha iyi olabilir, bunun yerine hangi açıklamanın görüntüleneceğini Google’ın seçmesine izin verin.

Birden çok, güçlü anahtar kelimeleri veya uzun kuyruklu anahtar kelimeleri hedefleyen daha büyük bir sayfanız varsa bu harikadır.

Başlık SEO’yu etkiliyor mu?

Hayır, başlık etiketleri artık bir sıralama faktörü değildir. Önceden, ana başlık bir sıralama faktörü idi, ancak artık doğru değil. Google’ın kendisine göre, H1 ve diğer başlıklar artık seo açısından önemli bir rol oynamıyor. Faydalıdırlar ancak SEO için kritik değildirler. Tarayıcıları artık bir sayfanın içeriğini anlamada o kadar iyi olmalı başlıklar artık  o kadar önemli değil.

Başlıklara öncelik verilmeli mi?

Seo açısından bakıldığında, bu artık gerekli değil. Ama gerekli olmamak kötü ile aynı şey değildir. Başlıklar hala bir işlev görür ve değerlidir. Net başlıklar okunabilirliği artırır, okuyucunun içeriği gözden geçirmesini ve ilgilendiği bilgileri hızla bulmasını kolaylaştırır.

Bugün çok sayıda sayfası olan mevcut bir web siteniz varsa, başlıklara öncelik vermenize gerek olmadığını söyleyebiliriz. Muhtemelen, önemli ölçüde daha önemli olan ele almanız gereken başka yönleriniz vardır. Bunun istisnası, başlıklardan tamamen yoksun birkaç uzun makaleniz olması.

Bu makalelerin okunması muhtemelen zordur ve bu nedenle metni gözden geçirmeli, uygun alt başlıklarla paragraflara bölmelisiniz. .

Ancak, yeni bir web sitesi oluşturursanız veya yeni bir makale yazarsanız. En baştan doğru yapın. Söylemek istediğimiz, yapılandırılmış bir başlık hiyerarşisinin arama motorlarına yardımcı olabileceğidir.

Nelere dikkat etmeliyim?

Sadece bir H1.

Evet, bu hala geçerlidir. Birden fazla ana başlığa sahip olmanın tamamen mantıksız olmasının basit bir nedeni.

Hiyerarşik düşünün

H2, H1 ile ilgilidir. H3’ten en son H2’ye kadar. Başlıklar, okuyucunun (ve arama motorlarının) bir metnin nasıl yapılandırıldığını, hangi bölümlerin neyle ilgili olduğunu anlamasına ve okuyucunun tam olarak aradıklarını çabucak bulmasına yardımcı olur.

Açıklayıcı başlıklar yazın

Okuyucuyu düşünün. Paragrafı açıklayan ve özetleyen başlıklar kullanın. Okuyucularınızın içeriğinizi anlamasını ve makalelerinizi bulmasını kolaylaştırın.

Alt etiketi

Alt etiket nedir?

Alt etiket veya alt metin, diğer şeylerin yanı sıra tarayıcılar için bir görüntüyü açıklamak için kullanılan bir html özniteliğidir. Metin, çeşitli nedenlerle bir görüntü ekrana yüklenemediğinde görüntülenir.

Alt etiketleme SEO’yu etkiler mi?

Alt etiketi, arama sonucunda görsellerin görünüp görünmeyeceğini etkileyebilen bir niteliktir. Google’ın tarayıcıları  resimleri “göremediklerinden”, resmin ne gösterdiğini anlamak için alt özelliğini kullanırlar. Başka bir deyişle, alt etiketin seo üzerinde bir etkisi vardır.

Kullanım kolaylığı ile bağlantılı bir değer de vardır. Manuel olarak yazılan alt etiketleri olan bir web sitesi, alt etiketi olmayan web sitelerinden daha kullanıcı dostu olarak kabul edilebilir.

Nelere dikkat etmeliyim?

Kısa tut.

Alt etiketi 3-5 kelime arasında tutmaya çalışın. Bundan daha fazlası, çok gerekli değildir.

Resmi tanımlamak

Alt etiketi, resmi açıklamalıdır. Ürün resimleri için örneğin marka, model, renk vb. ekleyebilirsiniz.

Gövde metni

Gövde metni nedir?

Gövde metni içeriktir. Web sayfanızdaki akan metin gövde metni olarak sayılır.

Gövde metni SEO’yu etkiler mi?

Çok yüksek derecede. İçerik, görünürlüğünüzü etkileyen en önemli, en önemli, bireysel noktalardan biridir.

Google için bu geçerli olan metindir. Arama motorlarının web sitenizin ne hakkında olduğunu anlaması, web sitesindeki metni okuyarak olur.

Metne öncelik verilmeli mi?

Evet, içerik önemli ve giderek daha önemli hale geliyor. Google’ın son yıllarda arama algoritmasında yaptığı en büyük değişiklikleri içeriğe bağlamıştır.

Kullanıcıyı, web sitesini ziyaret edenleri düşünmeniz de mantıklı. İyi içerikle, değerli ve okuyucu için alakalı bilgilerle doluysa, iyi bir web sitesidir. Google’ın arama sonuçlarında görünmesini istediği sayfa türü. 

seo rehberi 2

Nelere dikkat etmeliyim?

Okuyucuyu düşünün, Google’ı değil

Yazarken Google hakkında çok fazla düşünmemeye çalışın, okuyucuyu düşünün. Net paragraflar, alt başlıklar ve tamamlayıcı resimler içeren iyi yazılmış bir metin yazarsanız, Google size ödül verecektir.

Rakipleri analiz edin

Ne kadar metin yazmalı? Cevap, her zaman olduğu gibi buna bağlıdır. Öğrenmek için rakiplerinizin kaç kelime yazdığını görmenizi tavsiye ederiz.

Arama için optimize edilmiş bir metin yazdığınızda, muhtemelen optimize etmek ve üzerinde sıralamak istediğiniz bir birincil anahtar kelimeniz vardır. Bugün o anahtar kelimede sıralama yapan web sitelerine bakın, kaç kelime içerdiklerini, hangi kelimelerin bağlam içinde göründüğünü vb. öğrenin.

Ardından rakiplerinizden biraz daha fazla kelime içeren bir metin yazın.Metninizde önemli kelimelerin bulunduğundan emin olun.

Paragrafları ve başlıkları kullanın

Okuyucunun metni gözden geçirmesini kolaylaştırır. Kısa cümleler yazın ve metni paragraflara bölün. İlgili yerlerde açık ve açıklayıcı başlıklar kullanın.

Mobil düşünün

Metnin cep telefonunda okunabilir olduğundan emin olun. Okuyucu cep telefonunda bir metin duvarıyla karşılaşırsa, her şeyi okuyamama riski büyüktür. Paragrafların çok uzun olmadığından ve metnin boyutunun çok küçük olmadığından emin olun.