Ana Sayfa Destek Philips Robot Süpürge Hataları ve Çözümleri

Philips Robot Süpürge Hataları ve Çözümleri

1
Philips Robot Süpürge Hataları Nasıl Giderilir?

Bu yazımızda sizlere Philips robot süpürge hataları ve çözümleri nelerdir tüm detayları ile anlatıyoruz.

Philips markası robot süpürge dünyasına hızlı bir giriş yaptıktan sonra belirli bir kullanıcı seviyesine de ulaştı. Ancak her robot süpürge markasında olduğu gibi kullanıcılar bazılar sorunlar ile karşı karşıya kalabiliyor. Bizlerde bu yazımızda Philips robot süpürge hataları ve çözümleri konusunda bilgilerimizi paylaşmak istedik.

Özellikle robot süpürge fırça sıkışması teker takılması gibi durumlar genelde kullanılan zemindeki muhalefetlerden kaynaklanan sorunlardır. Ayrıca bu sorunlar gözle görülebilir olduğundan kolayca çözümlenebilir. Ancak çevrim dışı kalması veya lazer sensör sıkıştı hatası gibi bazı uyarılar kullanıcılar tarafından doğru yorumlanamayabiliyor.

Philips Robot Süpürge Hataları ve Çözümleri

Öncelikle hataları doğru bir şekilde öğrenebilmek için robotunuzu Philips mobil uygulama üzerinden kurulumunu yapmanızı tavsiye ederiz. Philips Homerun robot süpürge kurulumu makalemize de göz atabilirsiniz. Kurulum yapılıp kullanıma başladıktan sonra bazı hatalar sadece metin şeklinde bazen de bir kod ile karşımıza çıkmaktadır. Philips robot süpürge hataları ve çözümleri birlikte inceleyelim.

E0 Pil boş hatası: Genellikle robotu ilk satın aldığınızda hiç şarj etmeden kullanmaya çalışırsanız karşınıza çıkmaktadır. Zira içerisinde belirli bir şarj olmasına rağmen raf ömründe bu şarj sıfırlanabiliyor. Robotu şarj ediniz. Robotu istasyona doğru bir şekilde yerleştirdiğinize emin olmanız gerekiyor.

E1 Teker kaldırıldı hatası: Robotun tekerleri içine doğru girintili bir şekilde dizayn edilmiş olması nedeniyle bir süspansiyon sistemine sahiptir. Ancak buna rağmen zemin çok bozuk ise bir tekeri havada kaldığında bu uyarıyı verir. Robotu kaldırıp yakınında farklı bir zemine yerleştirerek devam ettiriniz.

E2 Zemin Algılama Hatası: Genellikle ilk haritalandırma bu durum yaşanır ve zemin kaynaklıdır. Kitap dergi gibi objeler varsa kaldırıp devam ettiriniz.

E3 Toz Haznesini Takın Hatası: Eğer toz haznesini düzgün yerleştirilmemiş ise bu hatayı verir. Hazneyi çıkarıp tekrar yerleştirmeyi deneyiniz.

E4 Tekerlekte Aşırı Yük Hatası: Evcil hayvanınız var ve robotun üzerine çıkmışsa veya tekere ip, saç, kablo, misina gibi bir cisim sarılmışsa bu hatayı alabilirsiniz.

Philips Robot Süpürge Sorunları
Philips Robot Süpürge Hataları ve Çözümleri

E5 Fırça Motoru Sıkıştı Hatası: Robotun alt kısmında dönen fırça üzerinde sarılan cisimler dönmesini engelliyor olabilir. Bu yüzden fırçayı çıkararak temizleyiniz. Ardından tekrar takıp deneyiniz.

E6 Filtreleri Temizleyin Hatası: Eğer toz haznesi dolu ise veya filtreler hava akışını engelleyecek kadar kirli ise motor iyi emiş gerçekleştiremez ve bu hata ile durur. Filtreleri temizleyip toz haznesini boşaltınız.

E7 Robot Sistem Hatası: Robotu güç anahtarından kapatıp tekrar açınız. Uygulama üzerinde yazılım güncellemesi uyarısı var ise güncelleme yapınız.

Philips Robot Süpürge Hataları Nasıl Giderilir?

E8 Tekerler Kayıyor Hatası: Bu durum genelde kapı eşiklerindeki çıtalar yüksek ve kaygan bir yapıya sahipse bu hatayı alırsınız. Daha düşük bir parke çıtası kullanabilir veya bu zemini dekoratif bant kullanarak kayganlığını azaltabilirsiniz.

Philips Robot Süpürge Çevrimdışı Sorunu Nasıl Çözülür?

Uygulamaya giriş yaptığınız robot süpürgeniz çevrim dışı gözüküyorsa sebebiyle ilgili bir hata vermeyebilir. Bu sebeple Philips robot süpürge hataları ve çözümleri kısmını inceleyerek çözüme ulaşamayabilirsiniz. Zira bir çok sebepten kaynaklanabilir. Örneğin WiFi adını veya şifresini değiştirdiyseniz robotunuzun ağ ile bağlantısı kesilir. Robotu kapatıp tekrar açmayı veya tekrar kurulum yapmayı deneyiniz.

Philips Lazer Sensör Sıkıştı Hatası Nasıl Giderilir?

Robot süpürgenizin ön kısmında ve üst kısmında sensörlerin yer aldığı kısımları yavaşça elinizle bastırınız. Yerine tam oturmamış bir kısım var ise kolayca yerine yerleştiğini hissedersiniz. Ardından robotunuzu kapatıp tekrar başlatınız ve yeniden deneyiniz. Bu da Philips lazer sensör sıkıştı hatası için bir çözüm olarak kullanılmaktadır.

Böylece sizlere Philips robot süpürge hataları ve çözümleri nelerdir detayları ile anlattık umarız sizler için faydalı olmuştur.

Sıradaki konularımız:

1 Yorum