Site icon TeknoDestek

Televizyona Görüntü Aktarma

Mobil teknolojilerle artık her anımızı kaydedebilir sonrasında ister telefon üzerinden bu görüntüleri izleyebilir isterseniz uzakta olan bir tanığınıza sosyal paylaşım sitelerinden gönderebilirsiniz. Sadece multimedya değil oyununuzu daha büyük bir cihazda örneğin lcd televizyondan seyretmeniz artık mümkün.  Bunun birkaç yöntemi bulunuyor.

Kablo Yöntemiyle Görüntü Aktarma

Eğer görüntünüzü kablo ile aktarmak istiyorsanız bu durumda kullanmış olduğunuz Samsung mobil cihazına uygun SAMSUNG  MHL cihazına sahip olmanız gerekmektedir. Bu cihaz sayesinde telefon ya da tabletinizin görüntüsünü HDMI çıkışlı televizyonlara 1080p olarak aktarabilirsiniz. Burada önemli olan nokta aldığınız cihazın kullanmış olduğunuz telefon ya da tabletinize destek vermesi olacaktır.

Bu işlem telefon ya da tabletinizin micro usbye bağlanan kabloyla televizyondan gelen HDMI kablosunu bu cihaza bağlamakla işleminiz sonra eriyor.

Kablosuz bağlantıda hız sorunu yaşıyorsanız eğer Kablosuz bağlantımda hız sorunu yaşıyorum çaresi nedir? makalemizi okuyabilirsiniz.

Kablosuz Bağlantı

Eğer Samsung bir mobil cihazınız var ve kablolarla uğraşmak istemiyorsanız MIRACAST isminde bir aparatla televizyonunuzun HDMI çıkışın bağlayarak bu işlemi gerçekleştirebilirsiniz.

 

Aparatı belirttiğimiz gibi televizyonun HDMI bağlatışını yaptıktan sonra Google Play Store üzerinden miracast yazılımlarıyla bu cihaza bağlantı sağlanması gerekmektedir.  Sistemi kullanmak isterseniz mevcut wi-fi ağınızın olması gerekmektedir. Bağlantı sağlandıktan sonra Samsung mobil cihazınızın görüntüsünü 1080p ye kadar görüntü aktarmanızı sağlayabilirsiniz. Bu cihazın tek bir dezavantajı oyun oynarken görüntüde kayıpların yaşanmasıdır.

Eğer bir Samsung Smart tv ve bir de SAMSUNG mobil cihazınız var ise SAMSUNG firmasının kendi cihazları için geliştirdiği All Share isminde bir uygulaması bulunmaktadır.

Bu uygulama sayesinde videolarınızı, resimlerinizi ve videolarınız televiyondan görüntüleyebilirsiniz. Sistemi kullanmak isterseniz mevcut wi-fi ağınızın olması gerekmektedir.

Huawei modem kullanıyorsanız kurulumunun nasıl yapıldığını öğrenmek için Huawei HG 552d Modem Kurulumu adlı makalemizi okuyabilirsiniz.

Exit mobile version