Ana Sayfa Sosyal Medya Kişisel Sosyal Medya Hesaplarınızı Nasıl Markalarsınız?

Kişisel Sosyal Medya Hesaplarınızı Nasıl Markalarsınız?

96
0

Kişisel markalaşma, başkalarının sizi nasıl gördüğünü kontrol etmenizi sağlar. Bu yazımızda sosyal medya hesaplarınızı nasıl markalayacağınızı anlatıyoruz.

Kişisel marka artık düşünce liderlerinin ve CEO’ların özel alanı değil. Herkesin kendi sektöründe başkalarını eğitme fırsatı vardır, ancak bunu yapmadan önce markanızı geliştirmeniz gerekir.Kişisel markalaşma, başkalarının sizi nasıl gördüğünü kontrol etmekle ilgilidir. Uzmanlığınızı sergilemenize ve yeni bağlantılar kurmanıza izin verir. Bu yazımızda kişisel sosyal medya hesaplarınızı nasıl markalayacağınızı anlatıyoruz.

Kitlenizi Tanıyın

Kitlenizi tanımlamak, kişisel bir marka oluşturma yolunda önemli bir adımdır. Kiminle konuştuğunu bilmiyorsan, biriyle nasıl bağlantı kurabilirsin? Nereden başlayacağınızı bilmiyorsanız, başkalarının profillerine bakın ve kimi takip ettiklerini ve ne hakkında konuştuklarını görün.

Kime bakmalı:

  • Sektördeki etkileyiciler
  • Benzer bir roldeki iş arkadaşları
  • İlgilendiğiniz şirketler için çalışan kişiler

Gönderilere kimin yanıt verdiğini, hedef kitlenin hangi soruları olduğunu ve insanların en çok hangi içerikleri paylaşma eğiliminde olduğunu not alın.

Ayrıca bazı ilgili gruplara katılmaya değer. LinkedIn ve Facebook, ilgi alanlarınızı ve uzmanlığınızı paylaşan diğer kişilerle bağlantı kurmayı kolaylaştırır.

Unutmayın, bu gruplardan bazıları gerçekten doldurulmuş. Bu örnek, DesignersTalk, 180 binden fazla üyeye sahiptir. Daha küçük, niş gruplar gerçek bağlantılar kurmak için daha iyidir.

Kanallarınızı Seçin

Kişisel markanız için hangi sosyal medya platformlarının en anlamlı olduğuna karar verin. Hepsi ücretsiz olsa da, her bir kanalı kullanmak için hiçbir neden yoktur. Ayrıca, ne tür içerik yayınlama konusunda kendinizi en rahat hissettiğinizi de düşünmek isteyeceksiniz.

Görseller sizin işiniz değilse, LinkedIn ve Twitter’a bağlı kalın. Burada vurgu daha az estetik odaklı ve daha çok paylaştığınız içerikle ilgili.

LinkedIn

LinkedIn, gruptaki en resmi kanaldır, bu nedenle yabancıları takip ederken veya tavsiye isterken dikkatli olun. Önce değerinizi kanıtlamak daha iyidir.

LinkedIn kuralları:

  • Profilinize dijital bir broşür gibi davranın, potansiyel bağlantılar için ilk irtibat noktasıdır.
  • İnsanlarla körü körüne bağlantı kurmayın, onları tanımak ve kişiselleştirilmiş bir mesaj göndermek için zaman ayırın.
  • Ağınızdan onay isteyin

Twitter

Twitter, her şeyi kapsayan profesyonel bir platformdur. En çok troller ve siyasi baş belaları ile tanınıyor olabilir, ancak aynı zamanda sektör liderlerini ve markaları takip etmenin harika bir yoludur.

Twitter kuralları:

  • Sektörünüzle alakalı şeyler yayınlayın
  • Hashtag’leri kullanın: Alanınızla veya iş fırsatlarınızla ilgili hashtag’ler için iyi bir kaynak bulabilirsiniz.
  • Uzmanlığınızı sergilemek için sektör sohbetlerini kullanın
  • Tanışmak istediğin kişilerle sohbet başlat

Facebook

Facebook, sahte haberleri paylaşmak ve eski sınıf arkadaşlarının tatil albümlerinde kaybolmak için bir yerden daha fazlasıdır. Ayrıca videoları, bağlantıları, görüntüleri ve daha fazlasını paylaşabileceğiniz esnek bir platformdur.

Facebook kuralları:

  • İçerik karışımınızı çeşitlendirmekten korkmayın
  • Hedef kitleniz hakkında bilgi edinin
  • Gruplara katılın ve kendinizinkini başlatın
  • Kişisel ve profesyonelleri ayrı tutun, markalaşma çabalarınızı başlatmadan önce profilinizi temizlemeniz gerekebilir.

Instagram

Instagram, yaratıcı endüstrilerde çalışanlar için en iyisidir. Tasarımcılar, sanatçılar ve yiyecek ve içecek endüstrisinde çalışan insanlar için harika. Göz alıcı görsellerle tanınmak istiyorsanız , mükemmel Instagram profilini nasıl oluşturacağınız aşağıda açıklanmıştır.

Instagram kuralları:

  • hashtagleri unutma
  • Nişinizden uzaklaşmak yerine şeridinizde kalın
  • Düzenli olarak yayınlayın
  • Çekici bir biyografi oluşturun

Bir Ton Oluşturun

Anlıyoruz, bu “kişisel marka bilinci oluşturma” işlerinin çoğu, bazı ürkütücü duygular uyandırıyor.

Hem “siz” gibi hissettiren hem de sektörünüze ve hedef kitlenize uyan bir ses oluşturun. Dost canlısı bir uzman, arsız ve saygısız bir şakacı mısınız, yoksa belki biraz daha ciddi misiniz?

Sosyal medya, kendini uzmanlar ilan edenlerle dolup taşıyor, bu yüzden kendinizi iş arkadaşlarınızdan ve rakiplerinizden farklı kılacak şekilde konumlandırmanız gerekecek. Kurumsal markaların sosyal medya hedefleri belirlemesine benzer şekilde, kendinize ait birkaç tane oluşturmak isteyeceksiniz.

Bazı potansiyel hedefler:

  • İyi bağlanmış bir ağ oluşturun
  • Bir blog veya podcast için takipçi çekin
  • Alanınızdaki uzmanlığı gösterin

Örneğin, grafik tasarım alanında uzman olarak görülmek istiyorsanız, Google’ın ortak ifadeleri ve makaleleri, sektör güncellemelerini ve trendleri aramaya başlayın. Oradan kendi gönderilerinizi yazmaya veya bunlarla ilgili görüşlerinizi sosyal medyada paylaşmaya başlayabilirsiniz.

Tutarlı Bir Görüntüyü Kucaklayın

Karşılaştığınız herhangi bir başarılı markayı düşünün, platformları kapsayan farklı bir imaja ve sese sahipler. Bunların tümü, markalarının tüm temsillerinde aynı logoyu, renkleri ve tonu kullanarak belirli bir tutarlılık sağlar.

Bunu yapmak için markalar, renklerden her şey için kurallar içeren stil kılavuzları oluşturur. Kendinize bütün bir kural kitabı yazmanız gerekmez, ancak tutarlılığı benimsemek yapabileceğiniz en önemli şeylerden biridir. Kitlenizle güven oluşturmanıza ve sizi uzun süre hatırladıklarından emin olmanıza yardımcı olur.

Bunu akılda tutarak, görsellerin ne hakkında olduğunuzu iletmeye yardımcı olabileceği birkaç alan:

Headshots ve Kullanıcı Adları Tek Tip Olmalıdır

Basit tutun ve kullanıcı adınız olarak adınızı ve soyadınızı kullanın.

Her platformda vesikalık fotoğrafınız ve kullanıcı adlarınız aynı (veya benzer) olmalıdır. Kulağa sıkıcı gelse de, yaratıcılığınızı asıl gönderileriniz için saklamak daha iyidir.

Bu, keşfedilebilirliği bir esinti haline getirir ve insanların sizi Twitter’da, LinkedIn’de veya takıldığınız başka herhangi bir yerde hızlı bir şekilde tanımlamasına olanak tanır.

Biyografinizi Doğru Aldığınızdan Emin Olun

Profesyonel biyografiniz, deneyiminize ve uzmanlığınıza açık ve özlü bir genel bakış olmalıdır. Bu, sizi sosyal kanallarda, bloglarda ve web sitelerinde temsil eder ve çevrimiçi bir ilk izlenim olarak hizmet eder.

Ann Handley’nin iki Twitter profili (iş ve kişisel), aynı biyografiyi farklı hesaplarda kullanmanın iyi bir örneğidir.

İnsanlar, aynı kurşun noktalarını kullanmasına dayanarak bunların aynı kişiye ait olduğunu çabucak görebilirler.

Kişisel Sosyal Medya Hesaplarinizi Nasil Markalarsiniz 1

Bir Renk Şeması Seçin (Ve Onunla Yapışın)

Renk psikolojisinin düzmece ya da gerçek bir bilim olduğunu düşünüyorsanız, renklerin tasvir etmek istediğiniz kişiliği görsel olarak iletebildiğine şüphe yoktur.

Buna güzel bir örnek Rachel Parcell’in profilidir (aşağıda resmedilmiştir). Yemi boyunca pembeler ve beyazlar kullanarak bu yumuşak, kadınsı estetiğe bağlı kalıyor.

Kişisel Sosyal Medya Hesaplarinizi Nasil Markalarsiniz 2

Doğal olarak çekici olduğunuz renkleri göz önünde bulundurarak başlayın, ardından bu renklerin markanıza nasıl uyduğunu düşünün.

Örneğin mavi, netliği, zekayı ve otoriteyi ifade eder. Kırmızı, gücü, çekiciliği, sevgiyi ve coşkuyu gösterirken. İnsanları sakin mi yoksa heyecanlı mı hissettirmek istiyorsunuz?

Design Seeds’den bunun gibi bir renk şeması seçmenizi öneririz:

Kişisel Sosyal Medya Hesaplarinizi Nasil Markalarsiniz 3

“Boya örneklerinizi” seçmek için yardıma ihtiyacınız varsa, işte size ağır yükleri kaldıran güzel renk şemaları bulmak için bazı araçlar.

Feed’inizi Doğru Filtreyle Birleştirin

Genel olarak, birleştirici bir filtre ile resimlerinizi parlatmak isteyeceksiniz. Bir veya iki filtreye bağlı kalın ve her görüntü için aynı düzenleme işlemini kullanın.

Genel olarak, yerleşik fotoğraf editörleri en iyi amatörlere bırakılır. Lightroom veya VSCO gibi bir uygulama kullanarak kendi uygulamanızı oluşturun ve kolay erişim için ayarlarınızı kaydedin. Bu size tek bir tıklamayla tutarlı bir “ruh halini” koruma yeteneği verir.

Aynısı Yazı Tipleri İçin de Geçerli

Renklerde olduğu gibi, uyumlu bir marka oluşturmak için bir yazı tipi paleti geliştirmek çok önemlidir. İşleri tutarlı tutmak için yazı tipi kullanımınızı iki veya üç seçenekle sınırlayın.

Ana kanallarınız sosyal (kişisel bir web sitesi yerine) ise, yazı tipi kuralı logonuz ve beslemelerinizde yayınladığınız herhangi bir alıntı görseli için geçerlidir.

Kitlenizle Etkileşime Geçin

Sosyal medyanın bir sohbet olması gerekiyor, bu yüzden vermeniz ve almanız çok önemlidir. Aldığınız her yoruma teşekkür etmek için bile olsa yanıt verdiğinizden emin olun.

Belli bir noktadan sonra bunun mümkün olmayabileceğini anlıyoruz, ancak bu arada, kitlenizle bağlantı kurmanın iyi bir yolu.

İnsanlar sosyal medya platformlarını reklamlara bakmak için ziyaret etmezler. Bu nedenle, başkalarına yardımcı olabilecek faydalı bilgileri paylaştığınızdan emin olmanız gerekir. Bunu tutarlı bir şekilde yapın ve takipçileriniz içeriğinizi başkalarıyla paylaşsın.

Markalaşmanın Büyük Bir Anlaşma Olması Gerekmiyor

Son oyununuz bir sosyal medya kişiliği olmadıkça, kişisel markalaşmaya gerçek hayatta daha iyi fırsatlara giden bir basamak olarak bakmayı unutmayın.

Alınacak çok şey olsa da, hatırlanması gereken en önemli şey, hem estetik hem de ton açısından tutarlı olmaktır. Ayrıca düzenli olarak gönderi paylaştığınızdan ve gelen yorumlara yanıt verdiğinizden emin olmak isteyeceksiniz. İlk “tadilat” aşamasından sonra, markanızın şurada burada biraz bakıma ihtiyacı olacaktır.