iPhone'da Rehberi iCloud'dan Geri Yükleme

Bu yazımızda iPhone‘da rehberi iCloud‘dan geri yükleme konusu ile ilgili detaylı bilgi vereceğiz.

iPhone‘unuzdaki rehberi yanlışlıkla sildiğinizde veya rehberinizde bazı kayıtlar silindiğinde, kişilerinizi iCloud‘dan geri yükleyebilirsiniz.

Rehberinizdeki silinen kişileri geri yüklemek için bir iCloud yedeğine sahip olmanız gerekir.

Kişilerinizi geri yükleme işlemini başlatmak için iCloud web sitesini açın. Ve ardından, Hesap Ayarları (Account Settings) sayfasındaki son yedeklemeden kişilerinizi geri yükleyin.

iPhone‘unuz sesli aramalar, kısa mesajlar, e-posta ve ayrıca her türlü diğer mesajlaşma araçları ile sizin için tam bir iletişim merkezi ise, rehberiniz şüphesiz kritik öneme sahiptir. Yanlışlıkla bazı kişileri silseniz de, bir felaket senaryosu aksiliği ile adres defterinizin tamamını kaybetseniz de, rehberiniz kaybolmaz. Telefonunuzdaki iCloud‘a dokunarak, kişilerinizi, en güncel bir iPhone yedeklemesinden geri yükleyebilirsiniz.

iPhone’da Silinen Rehberi iCloud’dan Geri Yükleme

  • Bir web tarayıcısı (MS Edge, Safari, Chrome, Firefox, vs.) açın ve com adresine gidin. Daha sonra iCloud hesabınızda oturum açın.
  • iCloud hesabınıza giriş yaptıktan sonra açılan sayfada Hesap Ayarları (Account Settings) menüsüne tıklayın.

iPhone'da Rehberi iCloud'dan Geri Yükleme

  • Ekrana gelen sayfada Gelişmiş (Advanced) bölümünde, sayfanın alt kısmında yer alan Kişileri Geri Yükle (Restore Contacts) menüsüne tıklayın.

iPhone'da Rehberi iCloud'dan Geri Yükleme

  • Açılan pencerede, geri yüklemek istediğiniz en güncel yedeklemeyi bulun. Ardından Geri Yükle (Restore) menüsüne tıklayın.

iPhone'da Rehberi iCloud'dan Geri Yükleme

Seçtiğiniz ve geri yüklediğiniz yedekleme, iPhone‘unuzdaki tüm kişilerin yerini alacak. Halihazırda, iCloud‘dan cihazınıza yalnızca belirli kişileri seçerek geri yüklemek mümkün değildir. İPhone‘unuzdaki tüm rehber, iCloud‘a yeni bir yedekleme arşivinde yedeklenir. Ve böylece, gerektiğinde rehberinizi tekrar (cihazınıza) geri yükleyebilirsiniz.

Not: Rehberinizi geri yükleyebilmek için, iPhone‘unuzu, düzenli olarak iCloud‘a yedek alacak şekilde yapılandırmanız gerekir.

Geri yükleme yapılırken rehberinizde herhangi bir ek değişiklik yapmadan, geri yüklemenin tamamlanmasını beklemelisiniz. Geri yükleme esnasında herhangi bir kişi ekler, kaldırır veya düzenlerseniz, geri yükleme işlemi, bu değişikliklerin üzerine yazılabilir veya değiştirilebilir.

Bu yazımızda iPhone‘da rehberi iCloud‘dan geri yükleme konusu ile ilgili detaylı bilgi verdik.

En güncel teknoloji konuları ile ilgili teknik destek ve çözüm içeren videolar için Teknodestek YouTube kanalımızı da takip edebilirsiniz.

Ayrıca, yorumlar bölümünden, web sitemizde hangi konularla ilgili içerikler görmek istediğinizi iletebilirsiniz. Hangi teknik konularda arama motorlarında daha çok arama yaptığınızı belirtebilrisiniz. Böylece sitemizin içeriğinin daha alakalı ve zengin olmasına katkı sunabilirsiniz.

Hazıladığımız içerikleri beğeniyorsanız, bu içeriklerin daha fazla kişiye ulaşmasını sağlayabilirsiniz. Bunun için, yazılarımızı sosyal medya hesaplarınızda paylaşabilirsiniz. Ve böylece daha çok kişinin bu içeriklerden istifade etmesine yardımcı olabilirsiniz.

Son Güncelleme 3 Aralık 2022 Yazar Mustafa Akdemir