Birçok hata bir http hata kodu içerir.HTTP error çözümü için Genellikle 4XX ya da 5XX gibi hatalar görürsünüz. Örneğin 404. 4XX de, 5XX de hatadır. Ancak ikisinin arasında bir fark vardır. 4 ile başlayan hatalar istemci (client) hatalarıyken 5 ile başlayan hatalar ise sunucu (server) hatalarıdır.
okumaya devam edin Önyükleme sorunları çözümü
HTTP durum kodları ise bir cevabın başarılı mı yoksa başarısız mı olduğunu anlamamıza yardımcı olan kodlardır. Çoğu zaman, kullanıcılar tarayıcıda döndürülen kodları görmezler, ancak tarayıcı sunucuyla her etkileşim kurduğunda bu kodlar istemciye döner.
HTTP durum kodları hata mesajının ve başarı mesajının görüntülenmesi açısından, bir uygulamayı kullanan izleyiciler için daha iyi bir kullanıcı deneyimi sağlamaya yardımcı olabilir.HTTP durum kodları 5 farklı grup içerisinde toplanabilir. Bu kodların toplam sayısı 80’e kadar çıkabilmektedir. Ancak bu yazımızda biz en popüler ve en çok kullanılan kodları sizlerle paylaşacağız.
Server hataları ile karşılaşırsanız kendinizde suç aramanız gerekmez. Server şu anda sorunlar yaşıyor demektir. Ancak yapabileceğiniz bir iki şey bulunuyor.
bizi Youtube da da takip edin!
Aşağıda sizin için bazı hataları ve çözmek için neleri deneyebileceğinizi derledik. Her zaman bir şey yapamasanız da denemekten hiçbir zaman zarar gelmemiştir.
HTTP error çözümü
HTTP error çözümü HTTP Error 503. The service is unavailable sunucu hatasıdır. Web sunucu hizmt veremez konuma geldiğinde HTTP Error 503. The service is unavailable hatası döndürür. Görünen o ki Ekşisözlük sunucuları hata vermiş.
Web siteleri, web sunucusu denilen ana bilgisayarlarda tutulur. Bu ana bilgisayarlarda yazılımlar çalışır ve web sitesine gelen giriş isteklerine cevaplar yollar. Sunucuda çok fazla kişi varsa, sunucu saldırı altındaysa, yanlış yapılandırma varsa veya başka bir sorun oluştuysa web sunucu hizmet veremez duruma gelir. Bu durumda da HTTP Error 503. The service is unavailable hatası döndürür.
HTTP 1990 yılından beri dünya çapında ağ üzerinde kullanılan bir iletişim protokolüdür. HTTP‘nin açılımı “Hyper Text Transfer Protocol” yani “Hiper Metin Transfer Protokolü“dür. HTTP protokolü ağ üzerinden web sayfalarının görüntülenmesini sağlayan protokoldür. HTTP protokolü istemci (PC) ile sunucu (server) arasındaki alışveriş kurallarını belirler.