Bu yazımızda sizlere Google Ads reklam nasıl verilir ve nelere dikkat edilir bunları anlatacağız. Reklam oluşturmak için kullanacağız Google Ads, sadece Google arama arama motoru sonuçları için kullanılmaz. Ayrıca Google iş ortağı web sitelerinde ya da Youtube’da reklamlarınızı göstermeniz için kullanabilirsiniz.
Google Ads Hesap Oluşturma: Google reklam hesabınızı oluşturmak için ads.google.com adresine giriş yapıp, hemen başlayın butonuna tıklayın. Bir mail adresi ile hesabınızı kolayca oluşturmaya başlayacaksınız.
Mail adresiniz üzerinden kayıt işlemlerini yaptıktan sonra hesap kurulumunu tamamlayabilmeniz için adımları tamamlamanız gerekiyor. İlgili bölümleri doldurarak faturalandırmayla ilgili bilgilerinizi hesabınıza ekleyiniz. Tüm işlemleri tamamladığınızda kolay modda temsilen oluşturduğunuz kampanyayı hemen silebilirsiniz.
Google Ads Reklam İçin Kullanılan Terimler
Anahtar kelime planlayıcı: Yeni anahtar kelime çalışmalarını edinebileceğiniz, anahtar kelimelerle ilgili oluşan rekabet bilgileri veya haftalık/aylık ortalama arama hacimlerini görebileceğiniz bir araçtır.
Reklam önizleme: Google Ads reklam hedeflediğiniz bölgelerde ve dillerde gösterim alıp almadığınızı ya da ne kadar gösterim aldığınızı kontrol etmenizi sağlamaktadır.
Kitle yöneticisi: Hesabınızdaki kitle listelerini, kitlelerin kaynaklarını ve mevcut kitleleriniz ile ilgili tüm analizleri bulup inceleyebileceğiniz bir alandır. Elinizdeki müşteri bilgilerini hesabınıza aktarıp yeniden pazarlama kitlelerini elde edebilmek için öncelikle bu alandan gereken entegrasyonları tamamlamanız gerekecektir.
Portföy Teklif Stratejisi: Bu alanda birden fazla kampanya oluşturmak için kullanabilirsiniz. Ayrıca otomatik teklifleri etkin hale getirip yönetebilirsiniz.
Negatif anahtar kelime listeleri: Bir veya birden fazla kampanyanızda kullanabileceğiniz elemek istediğiniz kelimeleri seçebilirsiniz. Böylece negatif anahtar kelime listeleri oluşturmanızı sağlayan bölümü dilediğiniz gibi yönetebilirsiniz.
Paylaşılan bütçeler: Google reklamlarında oluşturulan bütçeler kampanya özelinde belirlenmektedir. Birden fazla kampanyanız bulunuyor ise bu aracı kullanarak ortak bir bütçe de belirleyebiliyorsunuz.
Yerleşim hariç tutma listeleri: Görüntülü reklamlar oluştururken reklamlarınızın görüntülenmesini istemediğiniz yerler olacaktır. Burada bölgeler, yerleşim yerleri ve şehirler gibi seçimler yapabilirsiniz. Hatta istemediğiniz Youtube kanallarını, Youtube video içeriklerini veya uygulamaları seçerek yönetebileceğiniz alandır.
Toplu İşlemler: Bu sekmeyi kullanarak hesabınızla ilgili toplu işlem ya da güncellemeler yapabileceğiniz alandır. Bu sekmeyi kullanarak hesabınızda komut dosyalarını da çalıştırabiliyorsunuz.
Ölçüm: Hesabınızla ilgili dönüşümleri oluşturma veya dönüşümlerin analiz edebileceğiniz sekmeleri içermektedir.
Faturalandırma: Bu sekmede hesabınızla ilgili faturalandırmalarınız ve ödeme yöntemlerini görebiliyorsunuz. Ayrıca bağlı diğer araçlarınızı ve yapmış olduğunuz ödemeleri görüntüleyip yönetebilirsiniz.