Bu çok zor değildi, değil mi? Şimdi ters işleme bakalım: Windows’tan Mac’e nasıl dosya aktarılır.
İçerik konuları
Windows’ta Dosya Paylaşımını Ayarlayın
Başlamak için, Windows’ta Ağ Bulma’nın açık olduğundan emin olmanız gerekir . Windows PC’nizi çalıştırın ve aşağıdaki adımları uygulayın:
Ayarlar uygulamasını açın ve Ağ ve İnternet’e gidin . Sol panelde, Ethernet veya Wi-Fi’yi ve ardından İlgili ayarlar altında bulunan Gelişmiş paylaşım seçeneklerini değiştir’i tıklayın.
Expand Özel Ağ menüsü ve yanındaki onay kutularını etkinleştirin Ağ bulmayı aç’ı ve dosya ve yazıcı paylaşımını açın. Genel ağlarda ağ keşfini veya dosya paylaşımını etkinleştirmenizi önermiyoruz. Genellikle özel ağlardan çok daha az güvenlidirler. Değişiklikleri kaydet seçeneğine tıklayın .
Klasörleri durum bazında paylaşmak için, klasörün adına sağ tıklayın ve Özellikler > Paylaşım > Ağ Dosyası ve Klasör Paylaşımı > Paylaş seçeneğine gidin . Alternatif olarak, gerekirse veya paylaşım üzerinde tam denetime sahip olmayı tercih ederseniz, gelişmiş paylaşım ayarlarını kullanabilirsiniz.
Ayrıca Windows PC’nizin IP adresini de not etmeniz gerekir. Win + X tuşlarına basın ve Komut İstemi’ni seçin . Yazın ipconfig IPv4 adresi aşağı ve not.
Mac’te Windows Dosyalarına Erişin
Paylaşım seçeneklerinizden memnun kaldığınızda, dosyalarınızı Windows PC’den Mac’e aktarmanın zamanı geldi. Bunu yapmak için Mac’inizde aşağıdaki adımları izleyin:
Bulucu uygulamasını açın . Ekranın üst kısmındaki menü çubuğunda Sunucuya Bağlan öğesini seçin, Tip // [IP adresi]: smb veya smb: // [bilgisayar adı] Enter tuşuna basın. Windows kullanıcı adınızı ve şifrenizi girmeniz istenecektir. Bağlan’a tıklayın.
Paylaşılan Windows içeriğiniz , Finder’ın Paylaşılan bölümünde bulunacaktır . Dosyaları PC’nizden Mac’inize aktarmak için gerektiği gibi sürükleyip bırakmanız yeterlidir.
Mac ve PC Arasında Dosya Paylaşmanın Diğer Yolları
Yukarıdaki yöntemler, hem Mac hem de Windows PC aynı ağdaysa harika çalışır. Ancak, değilse, bu yöntemleri deneyin ve size en uygun olanları seçin.
1. Bir Bulut Depolama Hizmeti kullanın
Dropbox , Google Drive ve OneDrive’ın hepsinde hem Windows hem de macOS için kullanılabilen özel uygulamalar bulunur. Bunları iki sisteme kurun ve dosyalarınızı gerektiği gibi yükleyin veya indirin. Bu uygulamaların kapladığı alanın farkında olun ve disk alanınız azalıyorsa , Dropbox veya Google Drive’da yalnızca belirli dosyaların nasıl senkronize edileceğine ilişkin kılavuzumuzu izleyin .
2. Bir USB Çubuğu kullanın
Dosyaları Mac’ten Windows’a hızlı bir şekilde aktarması gereken herkes için basit ama etkili bir çözüm, bir USB flash sürücü kullanmaktır. Her iki işletim sistemiyle de uyumlu olduğundan ve büyük dosyaları kolayca paylaşmanıza olanak tanıdığından exFAT dosya biçimini seçmeyi unutmayın.
3. Bulut Depolama Kullanmadan Dosyaları Paylaşın
Hem Resilio Sync hem de Syncthing, Windows ve Mac arasında dosya paylaşmanıza izin veren dosya senkronizasyon uygulamalarıdır. Cihazlar arasındaki bağlantıyı yönetmek için şifreli bir anahtar kullanırlar. Tek yapmanız gereken bir senkronizasyon klasörü oluşturmak ve bir anahtar oluşturmak.
Anahtarı diğer makinenizle paylaşın ve bir klasör belirleyin.
Bilgisayar ve Mobil Arasında Dosya Aktarın
Umarız tartıştığımız çeşitli yöntemler, dosyaları bir Mac ile bir PC arasında kolaylıkla paylaşmanıza yardımcı olur. Bunu telefonunuzla da yapmanız gerekiyorsa, bilgisayarlar ve mobil cihazlar arasında dosya aktarmanın en kolay yollarına bakın.
Önerdiğimiz ve tartıştığımız öğeleri beğeneceğinizi umuyoruz!