Asus DSL-AC68U Modem Kurulumu. Evimizde,iş yerimizde,çalıştığımız kurum ve kuruluşlarda günlük hayatımızın bir çok noktasında internet kullanıyoruz. Fakat Kullandığımız modemlerimizin markası  değişiklik gösterebiliyor. Bu gün hep birlikte asus marka olan dsl-ac68u modeline sahip modemimizin kurulum ve kablosuz şifre degişikligi ile ilgili makalemizi inceleyelim.

Asus DSL-AC68U Modem Kurulumu

Ancak Asus DSL-AC68U Modem Kurulumu için öncelik olarak kolaylıkla işlem yapabileceğimiz  bilgisayar ve Ethernet kablosu gerekli olacaktır. Bilgisayarımız ve modemimiz arasına Ethernet kablomuzu bağlayalım. Bağlantıları bitirdiğinizde web tarayıcı programınızı (Internet Explorer,Google Chrome, Mozilla Firefox vb.) çalıştırınız. Ve tarayıcınızın Adres kısmına cihazınızın ara yüzünün varsayılan adresini  yani bizim cihazımızın ıp adresini 192.168.1.1 yazarak Enter tuşuna basalım.

Karşımıza gelen ekranda bizden kullanıcı adı ve şifre isteyen bir giriş sayfası gelecektir.

1ADMİN

Bu kısımda Kullanıcı Adı ve Şifre bölümlerine “admin” yazarak giriş yapalım.

Modem arayüzüne ilk kez giriş gerçekleştirdiğimiz için  karşınıza direkt olarak “Hızlı İnternet Kurulumu” ekranı açılacaktır. Ancak  Yeni Parola ve Parolayı Yeniden Yazın bölümlerine yeni bir şifre belirleyerek“İleri” butonuna tıklayalım.

2YENİ ŞİFRE

Bizi karşılayan diğer bir ekranımız ise ppp kullanıcı adı ve parola isteyen bölüm olacaktır.

3PPPOE

PPP Kullanıcı Adı bölümüne servis sağlayıcımız tarafından bize verilmiş olan adsl kullanıcı adımızı yazalım. Parola ve  Parolayı Yeniden Yazın kısmına ise servis sağlayıcımız tarafından bize  verilen adsl kullanıcı şifremizi yazalım.

Fakat Bilgilerimizi eksiksiz ve doğru yazmaya özen gösterelim kullanıcı adı veya şifremizde harf hatası yada eksikliği olduğu sürece bize internet bağlantımızı vermeyecektir. Bilgilerimizi doğru yazdığımızdan emin olarak ileri butonuna tıklayalım.

Bizleri karşılayan diğer ekranımız ise kablosuz ağ adı ve kablosuz anahtarı oluşturabileceğimiz bölüm olacaktır.

4KABLOSUZ

Bu pencerede  ağ adı bölümüne Türkçe karakter kullanmadan bir kablosuz ağ adı oluşturalım. Ancak Ağ Anahtarı bölümüne ise en az 8 karakterden oluşacak  Türkçe karakter ve boşluk bırakmadan kendimize bir kablosuz güvenlik şifresi oluşturalım ve sayfanın alt kısmında yer alan ileri butonuna tıklayalım.

5ÖZET

Karşımıza gelen penceremiz özet ekranı olacaktır bu ekrandaki bilgilerimiz doğru ise ileri butonuna tıklayarak işlemlerimizi kaydede biliriz. fAKAT Karşımıza gelen ekran modem arayüz ekranı olacaktır. Modem kurulum ve kablosuz ayarlarımız hızlı kurulum olarak tamamlanmış ve internet bağlantımız gelmiş olacaktır.

6MODEM ARAYÜZ

MANUEL KURULUM

Ancak Modem arayüzde manuel olarak kurulum ve kablosuz ayarlarında işlem yapmak istersek işlem sürecimiz biraz daha uzaya bilir. Şimdide hep birlikte manuel kurulum işlemlerimizi inceleyelim.

7ANUEL KURULUM VAN

Sayfanın sol tarafta yer alan menü içerisinden “WAN” bölümüne giriş gerçekleştirelim. Açılan ekranda yer alan menü içerisinden ise “İnternet Bağlantısı” bölümüne giriş yapalım. Açılan ekranda yer alan ayarlar aşağıdaki gibi olacaktır.

Wan türü olarak hattınız adsl ise ADSL WAN, vdsl ise VDSL WAN bölümünü seçelim.

WAN Bağlantı Türü olarak PPPoE seçelim.

VPI değeri için 8 , VCI değeri için 35 yazalım.

Kapsülleme Modu olarak LLC, Hizmet Kategorisi olarak ise UBR without PCR seçelim.

PPP Kullanıcı Adı bölümüne servis sağlayıcımız tarafından bizlere verilmiş olan adsl kullanıcı adımızı yazalım.

Parola bölümüne ise servis sağlayıcımız tarafından bizlere verilmiş olan adsl kullanıcı şifremizi yazalım.

8KULLANICI ADI ŞİFRE

Bilgilerimizi doğru bir şekilde yazıp sayfanın alt kısmında yer alan tamam butonuna tıklayalım. Manuel kurulum işlemlerimiz tamamlanır. MANUEL KABLOSUZ AĞ ADI VE ŞİFRE DEGİŞTİRME

Modem arayüzünde kablosuz ayarlarda manuel işlem yapmak istersek sayfanın sol tarafta yer alan menü içerisinden “Kablosuz” butonuna tıkla ”Genel” bölümüne giriş yapalım. Bizleri karşılayan penceremiz aşağıdaki gibi olacaktır.

9kablosuz

Bu ekrandaki bilgilerimiz de ise hızlı yapılandırmada olduğu gibi ağ adı bölümüne.  Türkçe karakter kullanmadan bir kablosuz ağ adı oluşturalım.

Fakat Kimlik Doğrulama Yöntemi olarak WPA2-Personal seçelim.

WPA Paylaşımlı Anahtarı olarak ise Türkçe karakter içermeyen en az 8 karakterden oluşan bir kablosuz ancak  güvenlik şifresi oluşturalım.

Tüm bu işlemlerimizden sonra internet bağlantımızı aktif bir şekilde kullanmaya başlayabiliriz. Fakat Bu işlemlerden sonra internet bağlantımız da sorun yaşarsak internet servis sağlayıcımızla iletişime geçiniz. Ancak Alt yapımızda bir sorun olup olmadığına dair görüşme sağlayalım.