Amazfit Band 5, tasarımıyla bilineceği gibi oldukça hafif ve ince bir akıllı bileklik. Bileğinizde herhangi bir rahatsızlık yaşatmıyor ve bu sayede eğer bilekliği kolunuzdan hiç çıkartmıyorsanız size bu konuda bir rahatsızlık vermeyecektir. Üzerinde 1.1 inç büyüklüğünde bir AMOLED ekran bulunan akıllı bilekliğin bu ekranı dokunmatik yapıda ve ekranlar arasında hem dikey hem yatay kaydırma yapabilme özelliğine sahip. Arayüz çeşitliliği de söylemeden geçmeyelim. Bileklikte şu an 45’ten fazla arayüz yer alıyor. Bunları da gerek bileklik üzerinden gerek telefonunuza yükleyeceğiniz Zepp uygulaması içerisinden seçebiliyorsunuz.amazfit band 5 fiyati aWcF

Ekranın çözünürlüğü 126×294 piksel şeklinde olduğunu belirtelim. Bu ekran için yeterli bir çözünürlük. Ancak ekranın parlak güneş altında görünürlüğünü bir hayli düşük olduğunu da belirtmemiz gerekiyor. Bilekliğin tasarımına ilişkin ayrıca su koruması bulunuyor. 5 ATM standardı ile beraber 50 metreye kadar suya dayanıklılık gösterebiliyor. Böylece bileklik kolunuzdayken suya girdiğinizde endişe etmenize gerek kalmıyor. Amazfit Band 5, bir akıllı bileklik olarak beklenen özellikleri sağlayabiliyor. Bileklikte 11 farklı spor takip modu yer almakta. Bunlar arasında koşu, bisiklet, yürüyüş, eliptik, kürek, yoga, ip, yüzme ve serbest stil çalışmaları yer alırken, ayrıca ek olarak stres takibi ve nefes egzersizleri de mevcut durumda. Stres izlemede 4 seviyede takip yeteneğine sahip olan bileklik, yapacağınız nefes egzersizleriyle de stresi azaltmaya yönelik yardımcı olabilmekte.

 

amazfit band 5 3U7O cover

Amazfit Band 5, uyku takibi konusunda oldukça başarılı bir akıllı bileklik olduğu gerçek. Uyumadan önce ne yaptığınızı da not edebildiğiniz uygulama üzerinde haftanın hangi günleri ne kadar uyumuşsunuz görebiliyor, detaylarına girdiğinizde ise ne kadar süre derin ne kadar süre hafif uyuduğunuzu, uykudaki nefes kalitenizi görebiliyorsunuz. Fakat mesela Fitbit’in fitness takipçilerinden farklı olarak bu bileklikte akıllı bir uyandırma özelliği yer almıyor, yani uyku programınızda sizi en uygun noktada uyandıramıyor. Ancak buna karşın bir alarm mekanizması var ve bunu kurduğunuzda ayarladığınız saatte sizi titreşimle uyandırabiliyor. Daha önce ki model olan Amazfit GTS2 akıllı saatinde olduğu gibi bu akıllı bileklikte de telefonunuza gelen tüm bildirimleri kolunuza alabiliyorsunuz, burada herhangi bir eksiklik bulunmuyor. Hangi uygulamaların bildirimlerini almak istiyorsanız, Zepp uygulaması üzerinden seçebiliyorsunuz. Bunun neticesinde de herhangi bir bildirim geldiğinde bileklik size titreşimle bunu gösteriyor.

amazfit band 5 ozellikleri fiyati 1600433280

Amazfit Band 5 şuan 329 TL’ye bulunabiliyor. Eğer yine kampanya ile daha uygun fiyata bulursanız gayet güzel ve işlevsel bir cihaz olarak tavsiye edebiliriz.