APC Pro 1200 S Bilmeniz gerekenler

Yazımızda APC Pro 1200 S güç kaynağı hakkında size temel bilgileri vermekteyiz.

02

APC Pro 1200 S hakkında
APC Pro 1200 S

UPS (“Kesintisiz Güç Kaynağı”) bilgisayarınızı elektrik şebekesiyle ilgili farklı sorunlardan korur. Esas olarak sizi elektrik kesintilerinden, voltaj düşüşleri, ani yükselmeler ve elektrik çarpması gibi farklı voltaj deformasyonlarından korur. Listelenen problemlerin her biri, bilgisayarınız için olduğu kadar ek donanımlar için de bir tehlike teşkil eder.

Kesintisiz Güç Kaynağı (UPS) Nedir ve Neden Önemlidir?

Bir bilgisayarda çalışma yapıyorsanız, üzerinde çalıştığınız belgeyi kaydetmediğiniz ve çalışmanın bir bölümünün kaybolduğu muhakkak başınıza gelmiştir. Kaydet simgesine basmamak tamamen sizim hatanız. Ama ya güç aniden kesilirse ve disk bir belgeyi kaydetmenin ortasında çalışmayı durdurursa? Güç geri geldikten sonra, belgenizin kolayca gittiğini keşfederseniz ve büyük bir baş ağrısıyla karşı karşıya kalabilirsiniz. Ünlü Kaydet simgesine tıklamanıza rağmen eksik kaydetme sebebiyle dosya dağıldı.

Böyle bir senaryodan kaçınmak için USP size yardımcı olacaktır. UPS aygıtları voltajın durumunu izleyebilir ve saniyenin çok küçük bir bölümünde bilgisayarın çalışmasını pil gücüne aktarır. Pilde depolanan elektriği (çoğunlukla 12 V) PC’niz için 220 V alternatif akıma dönüştürerek çalışma sağlarlar. Elektriği doğru akımdan alternatif akıma çeviren sistemlere inverter akım denir.

APC Pro 1200 S, hala depoda olduğu süre zarfı içerisinde onu korumak için süresi dolmuş bir pil ile beraber gelir. Yani yapmanız gereken ilk şey pili takmak. Daha sonra UPS cihazını şebekeye bağlayabilirsiniz.

Pil Performansı ve Enerji Tüketimi Yönetimi

APC Pro 1200 S Paket, bir masaüstü bilgisayar ve bir monitör bağlamak için iki adet “IEC C13” kablosu ile beraber gelir. Bu nedenle monitörünüzde böyle bir konektör bulunuyorsa, onu UPS’e de bağlamanız mümkün. Eğer orada değilse UPS’ten klasik bir shuko prizi almak için IEC C14- shuko işaretli bir kablo bulmanız gerekecek ve UPS spesifikasyonları dahilindeki herhangi bir şeyi takabilirsiniz. Aynı zamanda toplam tüketimi 720 W’ı aşacak olan tüketicileri hayal kırıklığına uğratmamalısınız. Çünkü APC Pro 1200 S, 720 W’a kadar maksimum elektrik tedariki için tasarlanmıştır.

APC Pro 1200 S Kesintisiz güç kaynağı
APC Pro 1200 S hakkında bilmeniz gerekenler

720 W tüketime ne kadar yakın olursanız, pil o kadar kısa zamanda elektrik eksikliğini telafi edecektir.

UPS uygulaması PowerChute, bilgisayarın otomatik olarak kapanmadan önce 31 dakika boyunca pille çalışacağını tahmin ederken, test bilgisayarımız ortalama 165W çekebilir. PC’nizin tüketim durumu ile ilgili bilgi alabilmesi için UPS ve PC’yi birlikte verilen USB kablosu ile bağlamanız gerekir.

PowerChute uygulamasında bilgisayarın pille bir dakika çalıştıktan sonra mı (5 dakikaya kadar) yoksa pilin 5 dakika çalışacak kadar enerji kaldıktan sonra mı (120 dakikaya kadar yani, daha önce bahsedilen tahmine kadar).

Ayrıca uygulama günlük olarak kaç kilovat kullandığınızı ve bilgisayarınıza ne kadar güç sağlamak için haftalık, aylık ya da yıllık bazda ne kadar kullandığınızı gösterecektir. Ayrıca burada tüketiminizle ne kadar CO2 üretildiğini ve bu oranda CO2’yi işlemek için kaç ağaç gerektiğini öğrenmeniz mümkün. Bu, size en azından biraz düşünmek ve haliyle doğayı korumak için alışkanlıklarınızı ayarlamak için harika bir bilgidir.

USB Bağlantı Noktaları ve Ekstra Donanım Desteği

 

KGK’nın ön bölümünde mevcut yükünü, akü ömrünü ve ayrıca mevcut diğer verileri görebileceğiniz bir LCD ekranı bulunmaktadır.

Ekranın altında biri USB-C olan iki USB soket yer almaktadır. Toplam 3 A akım verirler ve şarj etmek için 5 V, 3 A gerektiren cihazları (tablet, cep telefonu) şarj etmek mümkündür.

Arka bölümünde ise yazıcı gibi pil gücü gerektirmeyen cihazlar için ayrı portlar bulunmaktadır. Ayrıca bu prizler elektrik çarpmalarına karşı da oldukça korumalıdır. Sadece bir invertör üzerinden elektrik iletmezler. Bununla beraber bir 3D yazıcınız varsa, yazdırma işini duraklatabilmek için onu bir invertör güç kaynağına bağlamanız gerekir.

Satın almak için size önerilebilecek ürünleri site olarak paylaşmaktayız.

APC Pro 1200 S sormak istediğiniz herhangi bir bilgi için yorum ekranından ulaşabilirsiniz.

İlişkili makaleler;