Build 22000.829 şimdi tüm Windows 11 Insider'lar için çıktı

Build 22000.829 şimdi tüm Windows 11 Insider’lar için çıktı.

Yalnızca Sürüm Önizleme Kanalı’ndaki kullanıcılardan bahsediyoruz.

Onunla birlikte gelen tüm değişikliklere ve düzeltmelere buradan göz atın.

Bu günlerde Microsoft’tan epeyce yazılım yayınladık ve henüz en sonuncusunu detaylandırmak üzereyiz.

Microsoft, Sürüm Önizleme Kanalında testlerini yürüten tüm Windows 11 Insider’lar için Build 22000.829’u yayımladı.

Windows 10 için Windows 11 Build 25158. Windows Server Build 25158 ve KB5015807’ye de göz atmayı unutmayın.

Bu yeni yapı, daha önce beklendiği gibi, birkaç hata düzeltmesinin yanı sıra, ilk oturum açmadan sonra kullanıma hazır deneyim. OOBE sırasında uygun cihazların daha yeni bir Windows 11 sürümüne güncellenmesi gibi bazı yeni özellikler getirdi.

Windows 11 Kayıt Defteri Yedekleme

Windows 11 Build 22000.829 yükledikten sonraki yenilikler nelerdir?

Yazılımı yükledikten sonra Focus Assist açıkken acil bildirimler almayı kabul etme yeteneği kazanacağınızı söyleyerek gerek.

İlk oturum açtığınızda, kullanıma hazır deneyim. OOBE sırasında uygun cihazların daha yeni bir Windows 11 sürümüne güncelleme seçeneğinden de bahsetmeliyiz.

Bu, daha yeni bir sürüme güncellemeyi seçerseniz. Güncellemenin cihaza yüklenmesinden kısa bir süre sonra güncelleme işleminin başlayacağı anlamına gelir.

Ayrıca teknoloji devi, donanımın yeniden kullanımı için güvenlik azaltmasından etkilenen Windows Autopilot dağıtım senaryoları için işlevselliği geri yükledi.

Bu güncellemenin kendi kendine dağıtım modu (SDM) ve ön provizyon (PP) için tek seferlik kullanım kısıtlamasını kaldırdığını unutmayın.

Çünkü yukarıda bahsedilen yapı, onaylı üreticiler için kullanıcı güdümlü mod (UDM) dağıtımlarında herhangi bir Kullanıcı Asıl Adı (UPN) gösterimini de yeniden etkin oldu.

Windows 11 Build 22000.829 yükledikten sonraki yenilikler nelerdir

Düzeltmeler

UIAutomation() ‘  da bir uygulamanın çalışmayı durdurmasına neden olan bir sorun düzeldi.

Başlangıç ​​Görevi API’sinin belirli uygulamalar için beklendiği gibi çalışmasını engelleyen bir sorun düzeldi.

Bir işletim sistemi yükseltmesinden sonra basmalı düğme sıfırlamanın güvenilirliği iyileştirildi.

EN-US dil paketini kaldırırsanız kiracı kısıtlamaları olay günlüğü kanalını erişilemez hale getiren bir sorun düzeldi.

FAkat etki alanı denetleyicilerine 10 Mayıs 2022 güvenlik güncelleştirmelerini yükledikten sonra gelir. Bazı durumlarda sertifika tabanlı makine hesabı kimlik doğrulamasının başarısız olmasına neden olan bir sorun düzeldi.

Windows 11 yazılım geliştirme setini (SDK) kullanarak oluşturduğunuz Arm64EC kodunu etkileyen bir sorun düzeldi.

Öğe Kaldır cmdlet’i, Microsoft OneDrive klasörleriyle düzgün bir şekilde etkileşime girecek şekilde güncellendi.

Sorun gidericilerin açılmasını engelleyen bir sorun düzeldi.

Kapsayıcılar için bağlantı noktası eşleme çakışmalarına neden olan bir sorun düzeldi.

Dosya değiştirildikten sonra Kod Bütünlüğünün bir dosyaya güvenmeye devam etmesine neden olan bir sorun düzeldi.

Akıllı Güvenlik Grafiği özelliği açıkken Windows Defender Uygulama Denetimi’ni etkinleştirdiğinizde Windows’un çalışmayı durdurmasına neden olabilecek bir sorun düzeldi.

Windows 11 Build 22000.829

Cihazlara dağıtılan arama vurguları. Arama vurgularına ilişkin politikaya erişmek için (Haziran 2022 Toplu Güncelleştirme Önizlemesi veya Temmuz 2022 aylık kalite güncelleştirmesini yükleyen bir cihazda). C:\Windows\PolicyDefinitions adresine gidin. admx öğesini bulun. Size kolaylık sağlamak için, Windows 11 için Yönetim Şablonlarının (.admx) güncelleştirilmiş bir sürümüdür. 21H2 sürümünü Microsoft Yükleme Merkezi’nde yakında yayınlayacağız.

Çünkü belirli cihazlarda oynat ve duraklat klavye düğmelerini kullandığınızda exe’nin çalışmayı durdurmasına neden olan bir sorun düzeldi.

Başlat menüsünün bağlam menüsünü (Win + X) kullandığınızda ve cihazınıza harici bir monitör bağlandığında exe’nin çalışmayı durdurmasına neden olan bir sorun düzeldi.

Görev çubuğundaki arama simgesinin üzerine geldiğinizde kapatamayacağınız boş bir pencere görüntüleyen bir sorun düzeldi.

Fakat tek bir dosya üzerinde rekabet eden birçok iş parçacığına sahiptir. Saniye başına yüksek giriş/çıkış işlemleri (IOPS) senaryolarında kaynak çekişmesinin ek yükü azaldı.

Windows profil hizmetinin ara sıra başarısız olmasına neden olan bir sorun düzeldi. Hata, oturum açarken meydana gelir. Hata mesajı, “gpsvc hizmeti oturum açamadı. Erişim reddedildi” şeklindedir.

Bilinen Sorunlar

Çünkü bazı cihazlarda, Widget’lar giriş yaparken arka planda çöker. Hava durumunu göstermek için doldurmak ve güncellemek yerine statik varsayılan simgeyi seçer.