steam

Bu yazımız da sizlere Steam’de indirme hızını arttırmanın yolları ‘ndan bahsedeceğiz. Steam, içerisinde birçok oyunun bulunduğu 2003 yılında Valve tarafından kurulan bir dijital oyun dağıtım platformudur.

Steam’de İndirme Hızını Arttırmanın Yolları

Bu yazımız da sizlere Steam’de indirme hızını arttırmanın yolları 'ndan bahsedeceğiz.

Satın almak istediğiniz oyunu Steam hesabı açarak uygulama içerisinden satın alın veya oyun ücretsizse indirebilirsiniz.

Ancak Steamden alınan oyunların hızı yavaştır, bu durum çoğu kişi için can sıkıcı duruma gelmiştir. Bu problemin üstesinden gelmek için Steam’de indirme hızını arttırmanın yolları vardır.

1- İndirme bölgesini değiştirin. Steam’i açtıktan sonra sol üst köşedeki Steam yazısına tıklayıp Ayarlar’a gidin.

Ayarlar penceresinden İndirmeler bölmesine tıklayın.

İndirme bölgesi ayar panelinden bölgeye tıklayın.

Turkey-İzmir, Turkey-Ankara ya da Turkey-İstanbul seçeneklerinden birini işaretleyin.

Bazı durumlarda Steam’in indirme yapmaya çalıştığı sunucu, size en yakın olanı olmayabiliyor. Eğer Türkiye’de yer alan seçenekleri göremiyorsanız, ülkemize en yakın olan ülkelerden birinin sunucusunu seçin ve Steam indirme hızı arttırma metodunu uygulayabilirsiniz.

2- Bant genişliğini sınırsız yapın. Farkında olmadan daha önceden Steam ayarları ile oynarken, Steam’in indirme yaparken ki sahip olacağı bant genişliğini limitlendirmiş olabilirsiniz. Birinci adım Steam’in ayarlarına gidin. Daha sonra  İndirmeler kısmında İndirme Kısıtlamaları başlığına gelin ve son olarak bant genişliğini sınırla seçeneğinde tik varsa kaldırın.

3-  Wi-Fi yerine  LAN bağlantısını deneyin. Eğer indirmelerinizi kablosuz bağlantı üzerinden gerçekleştiriyorsanız, sorun bundan kaynaklanır. Modeminizden dizüstü bilgisayarınıza LAN kablosu ile bağlantı kurmanızı tavsiye ederiz, bu sayede Steam indirme hızı arttırma haricinde genel internet hızınızı arttırma da mümkündür.

4- İnternet kullanan diğer programları kapatın. Bilgisayarınızda arka planda çalışan ve internet kullanan programlar, büyük indirmeler yapmasalar da internetten veri çektikleri için hız düşüklüğüne sebep olur. Bu sebeple Steam’de indirme yaparken arka planda çalışan uygulamaları kapatın. Ve bant genişliğinizi ferahlatın.

Size paylaştığımız bu yolları deneyerek sizlerde indirme hızınızı artırın. Oyunlarını keyfini çıkarın. Ayrıca steam kullanırken daha fazla desteğe ihtiyacınız varsa Steam Tarihçesi Yükleme ve Üyelik konulu makalemizden yararlanabilirsiniz.