E-devlet Kimlik Kısıtlaması

E-devlet Kimlik Kısıtlaması. e-devlet kimlik kısıtlama aşamaları. Günlük hayatımızda iş, okul, sağlık benzeri alanlarda bir çok resmi evrak ve belgeye ihtiyaç duyarız.

Öğrenim bilgileri, askerlik, sigorta, adli sicil kaydı, Sağlık ve benzeri bir çok belgeye resmi kurum ve kuruluşlara baş vurmadan e-devlet sitesinden erişim sağlayabiliyoruz.

Ancak e-devlet kapısı uygulamasını sadece bir belge ve evraklara ulaşmak için kullandığımız zannedilmemeli.  Örneğin adınıza bir işletme açılıp açılmadığı.  iş giriş ve çıkış tarihleri, sigorta pirim günleri ve benzeri bir çok özelliği içerisinde barındırıyor. E-devlet uygulaması kişilerin Kimlik numaraları ve alınan şifreleri ile giriş yapıldığı için  güvenli bir platform olarak hayatımızda  önem taşıyor.

e-devlet kapısı tamamen kendinize ait olan kimlik bilgilerinizle entegreli devam eden bir uygulama olduğu için tüm yasal ve kurumsal işlerinizi güveni bir şekilde yapabiliyorsunuz. Fakat son zamanlarda kişilerin kimlik bilgilerine ulaşabilen bazı kişiler ve kötü amaçlı kullanıcılar olabiliyor.

Kimliği kaybolan kullanıcılar, bilgilerini herhangi bir yerde kullanan kişiler. Hemen hemen toplumun büyük bir kısmı çeşitli sorular sormaya devam ediyor.

Bu durum haliyle biz tüm kullanıcıları tedirgin etmeye başlamıştı. Günlük hayatımızda bankalarda, online işlemlerde veya bir başvuru ekranında tc kimlik numaramızı kişiler ile paylaşıyoruz. Karşı taraftaki kişi tc kimlik numaramızı bilmesi sonrasında adımıza bir çok işlem yapabilir.

Durumu ortadan kaldırmak ve en aza indirmek için E-devlet uygulaması kullanıcıların.

Tc Kimlik numaralarını kısıtlayabilmesi için yeni bir özellik getirdi.

E-devlet kimlik kısıtlaması:

  • İlk olarak e-devlet uygulamasına giriş yapın.
  • Sisteme giriş yaptıktan sonra Kurumlar menüsünden Ticaret bakanlığı’na ulaşın.
  • Ortak / Yetkili olunmasına yönelik kısıtlamalar için MERSİS seçeneğine tıklayın.
  • Açılan ekranda yeni başvuru seçeneğine tıklayın.
  • Son adım olak açılan penceredeki bilgileri doldurun ve onaylayın.

Tüm bu işlemlerden sonra TC kimlik numaramızı kısıtlamış olacağız. Siz de bu adımları takip ederek adınıza açılacak sahte şirketler veya yasal olmayan bir çok işlemin önüne geçer.