Günümüzde artık mobil oyunlar, her zamankinden daha sofistike ve grafiksel olarak karmaşık hale gelmeye başladı. Çoğu telefon orta ya da düşük ayarlarda pek çok oyunu oynatabiliyor ama iş yüksek grafikli oyunlara gelince takılmalardan veya ısınma problemleri yüzünden, oynadığımız oyundan zevk alamıyoruz. Söz konusu Pupg, Call of Duty veya Fortnite gibi oyunlar olunca, haliyle çoğu telefon bu yüksek grafiklerin üstesinden gelemiyor. Bu nedenle bizde bu saydığımız oyunları deyim yerindeyse yağ gibi oynatacak telefonların listesini sizlerle paylaşıyoruz.

  1. Apple iPhone 11 Pro Max

İPhone 11 Pro Max ile başlayalım. Neredeyse tüm telefonlar arasında ki satın alabileceğiniz en güçlü akıllı telefon. İOS işletim sistemi için hala mobil oyunculuk konusunda en iyi platform diyebiliriz. Tüm ana AAA tipi dediğimiz yüksek grafikli oyunlar Android’de bulunmasına rağmen, iOS hala en iyi bağımsız yapım oyun dendiğinde akla gelen ilk platform.

Tüm iPhone 11 modelleri aynı temel özelliklere sahip, ancak oyun için 11 Pro Max’ı öneriyoruz, çünkü en büyük ekranı, en uzun pil ömrü ile birleştiren tek iPhone olma unvanına sahip. Aslında tüm Apple marka telefonlar, harika oyun makineleri denebilir.
oyuncu phone 1

  1. Razer Phone 2

Oyun için en iyi Android telefonu ararken, neden en iyi bilinen oyun donanım markalarından biriyle başlamıyorsunuz? Oyun dizüstü bilgisayarlarıyla tanınan bir şirketten Razer Phone 2 oldukça çekici bir oyun telefonu.

Her ne kadar çerve oranı ve tasarımı o kadar iyi olmasa da, güç ve performansta ki başarısı bu açığını kapatıyor. Hızlı bir işlemcisi, büyük bir 4000mAh batarya, çift Dolby Surround Ses hoparlörü ve aşırı ısınmasını önlemek için bir buhar odası soğutma sistemi mevcut bu telefonda.

Ancak hepsinden önemli özelliği, 120Hz ekranı sayesinde oyunlarda aldığınız keyfi iki katına çıkarıyor. Cihaz 2018 yılının sonlarında ortaya çıkmasına rağmen hala en güçlü oyun telefonları arasında gösteriyor.
oyuncu phone 2

  1. Asus ROG Phone 2

Asus ROG Phone 2’den daha iyi özelliklere sahip bir telefon bulmak için çok zorlanacaksınız. Son teknoloji ürünü Snapdragon 855 Plus işlemcisi, 120Hz AMOLED HDR ekranı, ön taraftaki iki hoparlörü ve 12GB’a kadar RAM ve 1 TB depolama alanı bu telefonu tam bir oyun canavarı haline getiriyor.

Tamamı yarım saat içinde yüzde 40’a kadar çıkabilen 30W hızlı şarj işlemine sahip 6000mAh devasa bataryası ile priz başında beklemeden istediğiniz her yerde oyununuzu oynayabilirsiniz. Tek dez avantakı yarım kiloluk ağırlığı diyebiliriz.
oyuncu phone 3

  1. Red Magic 3

Red Magic 3, şu anda satın alabileceğiniz en iyi oyun telefonlarından biri. ZTE üretimi bu telefon, “Esports grade” olarak tanımlanıyor. En can alıcı özelliği, işlemcinin yüksek saat hızlarında çalışmasını sağlayan fan destekli bir sıvı soğutma sistemi olarak gösterebiliriz.

Bununla birlikte 12 GB RAM, 5000 mAh’lık bir batarya ve 90Hz yenileme hızına sahip 6,65 inç HDR ekran bizleri karşılıyor.
oyuncu phone 4

  1. Black Shark 2 Pro

İki arka LED aydınlatma şeridi ile Xiaomi marka Black Shark 2 Pro, diğerlerinden daha çok oyun telefonuna benziyor. Snapdragon 855 Plus işlemci, süper hızlı UFS 3.0 depolama, sıvı soğutma ve 8 GB veya 12 GB RAM seçimiyle oynayamayacağınız oyun yok bu telefonda.

Düşük gecikme süresi, daha hızlı oyun içi tepkilere izin verirken, yüksek hassasiyet özelliği – 0,3 mm kadar olan kısa hareketleri tanıyor ve size inanılmaz hassasiyet seviyeleri sağlayabiliyor. Hepsinden iyisi, basınca duyarlı ekranı sayesinde oyunlarınızdaki farklı eylemleri sadece ekranı daha sert bastırarak gerçekleştirebiliyorsunuz.
oyuncu phone 5

6- OnePlus 7 Pro

Mükemmel oyun performansı için özel bir oyun telefonuna ihtiyacınız yok. OnePlus 7 Pro, daha şık ve daha güzel bir paketle aradığınızın çoğuna sahip olabilir.

Bu telefona, amiral gemisi Snapdragon 855 işlemci, 8GB RAM, 90Hz QHD ekran, çift stereo hoparlör ve benzersiz Warp Şarj 30 sistemi ile 4000mAh pil eşlik ediyor.
oyuncu phone 6