Herkesin evde olduğu bu dönemde canlı dersler, toplantılar ve daha birçok işlemler için kullanılan Zoom, dünyada en çok kullanılan platformlardan biri olmayı başardı. Kendini geliştirmek ve kullanıcılarını memnun etmek adına yapmış olduğu yeniliklere yenisini eklemeye hazırlanan firma, bir etkinlik yaparak bu platform üzerinde yapacağı yenilikleri tanıttı.
Zoom kullanıcıları için ücretli, ücretsiz ve bağış toplama etkinlikleri düzenleyebilecekleri benzersiz, OnZoom adında bir online etkinlik platformu oluşturdu. Bu sayede etkinlik işlerinizi büyütürken, yeni kitlelere erişebilecek ve sisteme gelecek bağış entegrasyonu ile topluma katkıda bulunabileceksiniz. Zoom kullanıcıları bu etkinlikleri keşfedebilecek favori etkinlikleri ve markaları takip edebilecekleri gibi, ek işlevler sunulan yeni deneyimlere kayıt olabilecekler.
Zoom’un yeni bir özelliği olan uçtan uca şifreleme, hesap – grup ve kullanıcı seviyesinde etkinleştirilebilen özellik, yöneticinin yapacağı ayarlamaya göre toplantı sahiplerince toplantı bazında etkinleştirilip kapatılabilecek. Etkinleştirildiğinde, Zoom E2EE özelliği, Zoom uygulaması kullanan toplantı katılımcılarının arasındaki iletişim, sadece bu kullanıcıların cihazlarınca bilinen anahtarlarla sağlanabilecek. E2EE ile, Zoom da dahil olmak üzere, hiçbir üçüncü taraf, toplantının özel anahtarına erişim sağlayamayacaklar.
Zoom, ayrıca geliştiricilerin ve şirketlerin Zoom platformunu kullanarak özel video tabanlı uygulamaları zenginleştirebilmelerini sağlayan ve Android, iOS ve Web‘de kullanılabilen yazılım geliştirme paketleri ekledi. Geliştiricilerin, özelleştirilebilir bir kullanıcı arayüzü ve oturum kontrolünden faydalanarak uygulamalarına yüksek kalitede ses ve anında mesajlaşma eklemeleri kolaylaştı.
Sürükleyici sahneler ile toplantı sahiplerine, görüşmeleri için özel bir arka plan teması belirleme ya da katılımcı videolarının, bir sınıf ya da mahkeme ortamında herkesin paylaşabileceği bir sahneye gömülü olarak oynatılabileceği planlar oluşturma olanağı veriliyor. Portal uygulamasında Zoom ile Facebook ve Zoom Room uygulamaları herkese açıldı. Amazon, Nest Hub Max’in de olduğu Google Asistan kullanan akıllı ekran ile yıl sonunda desteklenmesi sağlanacak. AI (Artificial Intelligence – Yapay Zeka) yardımıyla Zoom, Hi-Fi modunu ne zaman açacağını otomatik olarak tespit edebilecek. Ayrıca toplantı sahipleri, katılımcıları bekleme odasında gördükten sonra toplantıya ekleyebilecekler. Güvenlik ekibi üyelerini ve 911 operatörlerini E911 ile simultane olarak uyaracak; Zoom Digital Signage ve Zoom Chat entegrasyonu sayesinde çalışanlar bilgilendirilirken, operatörlere yol gösterilebilecek. Diğer yeni Zoom Phone özellikleri arasında Team SMS ve yapay zeka destekli spam tespiti ve engelleme de yer alıyor olacak. Yapay Zeka kullanan Zoom Rooms akıllı galeri özelliği, ofis içi ya da uzak katılımcılar arasında daha iyi yüz yüze iletişim sunmak için, odadaki katılımcılara galeri görünümü gösterecek.