Site icon TeknoDestek

Yeni Neslin Tercih Ettiği Meslek “Dijital Reklamcılık”

Yeni Neslin Tercih Ettigi Meslek Dijital Reklamcilik 1

Günümüz dünyasına yeni giren terimler arasında yer alan dijital reklam kısa sürede hayatımızın her alanında duyulmaya başlamıştır.

Reklama yüklenen bu temel işlevler hangi kanaldan olursa olsun karşılığının değişmediğini bize apaçık gösteriyor. Ancak dijital alanın geleneksel alandan farklılıklarını en baştan ve doğru tespit edebilmek ise işinde başarıyı yakalayanların farkını ortaya koyuyor.

Bugün uluslararası veya yerel markaların internet üzerinden satış siteleri olduğunu hepimiz biliyoruz. E-ticaret hacminin her geçen gün artması ise özellikle gençlerin yaşama bakış açıları ile üst üste oturan bir gerçeklik olarak görülebilir. Dolayısıyla müşterileriyle doğru bir dijital reklam stratejisi yakalayabilen markaların bunun etkilerini satışlarında göreceği de çok net bir durumdur. Yapılan araştırmalarda kısa vadede sakızın bile internet üzerinden alınacağı düşünüldüğünde, geleceğin parlayan yıldızının da e-ticaret ile ilgili her şey olduğu net bir şekilde görülebilir.

Geçmişe bir dönün ve okul yıllarında ne olmak istediğinizi düşünün. Hayat o zaman bugünkü gibi hızla gelişmedi için seçilecek meslekler konusunda bu kadar yaratıcı ve teknolojik imkânlar göz önünde tutulmuyordu. Bugün gençleri bırakın çocukların hepsi büyüklerden daha iyi bilgisayar ve akıllı telefon kullanırken bakış açılarındaki farklılık ise bizi şaşırtmaya yatacak kadar değişik.

Reklam sektörünün ihtiyacının farklı ve yaratıcı fikirlerden geçtiği unutulmamalı ve yapılan eğitimlerde de bu tema üzerinde durulmalıdır. Rekabetçi iş ortamlarında varlıklarını sürdürmek isteyen markaların dijital reklam çalışmalarına gerekli zamanı ve bütçeyi ayırması zorunluluktur.

Exit mobile version