İçerik konuları
İşte Sık karşılaşılan WordPress hosting sorunlarını nasıl çözeceğiniz,
Kendinize en sık sorulan WordPress hosting sorunlarını nasıl çözdüğünüzü sorduysanız, bugün şanslısınız. Bugünün nasıl yapılır makalesinde tam olarak bunu keşfedeceğiz.
WordPress’i kullanmak çok sezgisel olsa da, zaman zaman nasıl kullanacağınızı anlamadığınızı hissetmenize neden olabilecek farklı hatalarla karşılaşırsınız.
WordPress ile uğraşan geliştirici ekipler, karşılaşabileceğiniz sorunları fark edip düzeltmek için hızlı davranır, bu nedenle çok fazla endişelenmenize gerek yoktur.
Bu makalede, WordPress’te bulunan en sık karşılaşılan sorunların çözümlerini tartışacağız. Bu konu hakkında daha fazla bilgi edinmek için lütfen okumaya devam edin.
İşte ve nasıl düzeltileceği
1. Ölüm hatası Beyaz Ekranı
WSOD hatasına hem veritabanı hem de PHP hatası neden olabilir. Bu adımları takip et:
- Yönetim Ekranlarına gidin.
- Her bir eklentiyi devre dışı bırakın ve hangisinin hatalı olduğunu görmek için bunları birer birer yeniden etkinleştirin.
- FileZilla gibi bir FTP istemcisi kullanın -> wp-content / plugins klasörünü bulun.
- Plugins_old için klasörü yeniden adlandırın.
2. Veritabanı Bağlantısı Kurma Hatası
Bu hatayı görmek, sitenizin veritabanına bağlantısıyla ilgili bir sorun olduğu anlamına gelir. Düzeltmek için şu adımları izleyin:
- FTP istemcinizi açın -> wp-config.php dosyasını açın.
- Aşağıdaki bilgilerin doğru olup olmadığını kontrol edin – Veritabanı adı, kullanıcı adı, şifre ve ana bilgisayar.
- Verilerin doğru olup olmadığından emin değilseniz -> MySQL şifrenizi elle sıfırlamayı deneyin.
- Bu sorun aynı zamanda veritabanınızın kotasını karşılamasından veya sunucunun kapalı olmasından kaynaklanabilir. Bunu kontrol etmek için barındırma sağlayıcınıza başvurmanız gerekir.
- Veritabanınız doğru bilgiye sahipse ve kapatılmamışsa, bu sorun sitenizin tehlikeye atılmasından kaynaklanıyor olabilir -> sitenizi Sucuri SiteCheck ile tarayın -> sonuçlar kötüyse ->Web sitenizi tarayın.Web sitenizi tararken bunu yapmanın birkaç farklı yolu vardır, harici uzaktan tarayıcıları veya uygulama düzeyinde tarayıcıları kullanabilirsiniz. Her biri farklı şeylere bakmak ve rapor vermek için tasarlanmıştır. Tek bir çözüm en iyi yaklaşım değildir, ancak birlikte, şansınızı büyük ölçüde artırırsınız.
Uygulama Tabanlı Tarayıcılar (Eklentiler):
Uzaktan Tabanlı Tarayıcılar (Paletli):
Ayrıca WP deposunda bulunan bir dizi başka ilgili güvenlik eklentisi de bulunmaktadır. Yukarıda açıklamalı olanlar uzun zamandan beri var ve her birinin arkasında güçlü topluluklar var.
Yerel ortamınızı tarayın.
Web sitenizi taramaya ek olarak, yerel ortamınızı taramaya başlamalısınız. Birçok durumda, saldırı / enfeksiyonun kaynağı yerel kutunuzda başlar (örneğin, dizüstü bilgisayar, masaüstü vb.). Saldırganlar, yerel olarak, site sahibi olarak giriş yapmalarına izin veren FTP ve / wp-admin gibi girişlere giriş erişim bilgilerini almalarını sağlayan yerel olarak çalışıyorlar.
Yerel makinenizde tam bir anti-virüs / kötü amaçlı yazılım taraması yaptığınızdan emin olun. Bazı virüsler AV yazılımını algılamakta ve bunlardan saklanmakta iyidir. Yani belki farklı bir tane deneyin. Bu tavsiye hem Windows, OS X ve Linux makinelerine yöneliktir.
Hosting sağlayıcınıza danışın.
Özellikle paylaşılan barındırma kullanıyorsanız, kesmek sitenizden daha fazlasını etkilemiş olabilir. Adım atmaları veya ihtiyaç duymaları durumunda barındırma sağlayıcınızla kontrol etmeye değer. Barındırma sağlayıcınız, örneğin bir bilgisayar korsanlığının gerçek bir bilgisayar korsanlığı veya hizmet kaybı olup olmadığını doğrulayabilir.
Web siteleri SPAM e-postaları göndermek için suistimal edildiğinden, Email Blacklist yetkilileri web sitesinin IP’lerini işaret ediyor ve bu IP’leri genellikle e-posta için kullanılan sunucuyla ilişkilendiriliyor. Yapabileceğiniz en iyi şey, iş gereksinimleriniz söz konusu olduğunda Google Apps gibi E-posta sağlayıcılarına bakmaktır.
Web Sitesi Kara Listelerine Dikkat Edin.
Google Blacklist sorunları markanıza zarar verebilir. Şu anda günde 9,500 ila 10,000 web sitesinin bulunduğu bir yerde kara liste yapıyorlar. Bu sayı günlük olarak artar. Kullanıcıları uzak durmaları konusunda uyaran büyük açılış sayfalarından Arama Motoru Sonuç Sayfalarında (SERP’ler) açılan daha ince uyarılara kadar çeşitli uyarı türleri vardır.
Her ne kadar Google en önde gelenlerinden biri olsa da, Bing, Yahoo ve çok çeşitli Desktop AntiVirus uygulamaları gibi başka kara liste varlıkları var. Müşterilerinizin / web sitesi ziyaretçilerinizin herhangi bir araçtan yararlanabileceğini ve bunlardan herhangi birinin soruna neden olabileceğini anlayın.
Sitenizi aşağıdaki gibi çeşitli çevrimiçi web yöneticisi konsollarına kaydetmeniz önerilir:
Erişim Kontrollerinizi iyileştirin.
Şifreler gibi şeyleri güncellemekten bahseden millet sık sık duyarsınız. Evet, bu çok önemli bir parça, ama çok daha büyük bir problemde küçük bir parça. Erişim kontrolü konusunda genel duruşumuzu geliştirmemiz gerekiyor. Bu, yeni başlayanlar için Karmaşık, Uzun ve Benzersiz şifreler kullanmak anlamına gelir. En iyi öneri, 1Password ve LastPass gibi uygulamalarda bulunanlara benzer bir Parola Oluşturucu kullanmaktır.
Bunun tüm erişim noktalarının değiştirilmesini içerdiğini unutmayın. Erişim noktaları derken, FTP / SFTP, WP-ADMIN, CPANEL (veya ana makinenizde kullandığınız diğer herhangi bir yönetici paneli) ve MYSQL gibi şeyleri kastediyoruz.
Bu aynı zamanda kullanıcınızın ötesine geçer ve çevreye erişimi olan tüm kullanıcıları içermelidir.
Ayrıca, bir çeşit İki Faktör / Çok Faktörlü kimlik doğrulama sistemi kullanmayı düşünmeniz önerilir. En temel şekliyle, WordPress örneğinizde oturum açarken ikinci bir kimlik doğrulama biçimi sunar ve gerektirir.
Bu konuda size yardımcı olacak eklentilerden bazıları şunlardır:
Tüm Erişimi Sıfırla.
Bir hack belirledikten sonra, yapmak isteyeceğiniz ilk adımlardan biri, ek değişiklikleri en aza indirebilmeniz için işleri kilitlemektir. Başlamak için ilk yer kullanıcılarınızla, özellikle yöneticiler olmak üzere, tüm kullanıcılar için genel bir parola sıfırlamayı zorlayarak yapabilirsiniz.
İşte bu adımda yardımcı olabilecek bir eklenti:
Ayrıca, WordPress’e aktif olarak giriş yapmış olabilecek kullanıcıları da silmek istiyorsunuz. Bunu, gizli anahtarları wp-config’de güncelleyerek yaparsınız. Burada yeni bir set oluşturmanız gerekecek: WordPress anahtar üreticisi. Bu değerleri alın sonra wp-config.php dosyanızdaki değerlerin üzerine yenileri yazın. Bu, hala giriş yapmış olabilecek birini zorlar.
Yedekleme oluşturun.
Umarım web sitenizin bir yedeğini alırsınız, ancak yoksa, bir tane oluşturmak için iyi seçenektir. Yedeklemeler, işlemlerinizi sürdürmenizin kritik bir parçasıdır ve aktif olarak ilerlemek için planladığınız bir şey olmalıdır. Ayrıca ev sahibinize, politikalarının yedeklemeyle ilgili olduğunu ne olduğunu sormalısınız. Eğer bir yedeğiniz varsa, adli tıp çalışmasına geri yükleme ve beceri kazanabilmelisiniz.
Not: Veri tabanınızı ve dosyalarınızı düzenli olarak yedek tutmanız önemlidir.
Ne olursa olsun, bir sonraki temizlik aşamasına geçmeden önce, ortamın bir anlık görüntüsünü almanız önerilir. Enfekte olmuş olsa bile, hack türüne bağlı olarak, etkiler birçok soruna neden olabilir ve felaket başarısızlığı durumunda en azından referans için bu kötü kopyaya sahip olacaksınız.
Hack’i bulun ve kaldırın.
Bu, tüm sürecin en korkutucu kısmı olacak. Kesmeyi bulmak ve kaldırmak. Atacağınız adımlar, yukarıda belirtilen semptomları içeren ancak bunlarla sınırlı olmayan bir dizi faktör tarafından belirlenir. Soruna nasıl yaklaştığınız, web siteleri ve web sunucuları ile çalışan kendi teknik yeteneğiniz tarafından belirlenir.
3. Otomatik Yükseltme Başarısız
WordPress otomatik yükseltme özellikleriniz başarısız olmuşsa, güncellemenin başarısız olduğunu bildiren bir uyarı ya da bir PHP hata mesajı veren boş bir beyaz ekran görebilirsiniz.
Bu hata, ana WordPress dosyalarına sunucu bağlantısında bir aksaklık, bir yükseltme sırasında internet bağlantınızla ilgili bir sorun veya yanlış Dosya İzinleri nedeniyle oluşur.
WordPress sitenizi nasıl manuel olarak güncelleyebileceğinizi görün.
4. Yükseltmeden Sonra Bakım Modu
WordPress güncelleştirildikçe, bir .maintenance dosyası yüklenir. İşlem tamamlandıktan sonra dosya kaldırılmazsa, bu hata ortaya çıkacaktır.
Bu adımları takip et:
- Web sitenize, FileZilla gibi bir FTP programı kullanarak giriş yapın .
- .Maintenance dosyasını web sitenizin kök klasöründen silin.
Not: Bu sorun hakkında daha fazla bilgi için bu web sayfasını ziyaret edin.
Sonuç
Umarız bu nasıl yapılır makalesinde, bazı genel WordPress barındırma sorunlarından bazıları hakkında size yararlı bilgiler sunulur.
Lütfen aşağıdaki yorum bölümünü kullanarak yapıp yapmadığınızı bize bildirmekten çekinmeyin.