Site icon TeknoDestek

Windowsdan MacOS Disklerine Erişim

Bu yazımızda sizlere Windowsdan MacOS disklerine erişim nasıl yapılır ve nasıl kullanılır detaylı anlatıyoruz.

Eğer bilgisayarınızda hem Windows hemde Macos işletim sistemi yüklü ise Windows üzerinden Macos disklerine doğrudan erişemezsiniz. Bizlerde bu dosyalarınıza erişmek için yapılması gerekenleri anlatıyoruz.

Macos X disklerine erişim için harici bir uygulama ile format değişikliği yapmanız gerekiyor. Bu yazımızda bilgisayarınızda HFS formatında disklerinize erişmek mümkün hale gelecektir.

MacOs Diskleri Neden Windows İle Açılmaz?

Bir bilgisayarda hem Windows hem de MacOS aynı anda kullanılabiliyorsunuz. Ancak girişte işletim sistemi seçerek ilerleyebiliyorsunuz. Ancak bir işletim sistemi seçerek aynı zamanda bir disk seçmiş oluyorsunuz. Bizlerde bu yazımızda sizlere Windows ile giriş yaptığınızda MacOs sisteminde bulunan disklere nasıl erişeceğinizi anlatıyoruz.

Windowsdan MacOS Disklerine Erişim

Windows’tan HFS dosya sistemine erişmek aslında kolay değildir. Özellikle Mac OS X Leopard’dan önceki Mac sürümleri için farklı yöntemler denemek zorundasınız. Yine HFS dosya sistemi ile format oluşturup bir iPod ve USB depolama aygıtı kullanmanız gerekiyor. Böylece içerisinde yazılım olarak kullanacağınız birimle erişmek mümkündür. HFSExplorer adındaki ücretsiz program sayesinde disk okuma özelliğine sahip olacaksınız ancak diske veri yazma sağlayamamaktasınız.

http://www.catacombae.org/hfsexplorer/ adresinden HFSExplorer yazılımının son sürümünü indiriniz. Ayrıca bu uygulamayı standart ayarlarıyla varsayılan şeklinde yükleyiniz. Hard diski ya da USB’yi bağlayınız. Ancak karşınıza çıkacak olan her türlü “DLL dosyası eksik” uyarısını görmezden geliniz. Çünkü bu uyarıyı çok sık bir şekilde alacaksınız. Bir sonraki aşama ise hard diski seçmek. Daha sonra karşınıza çıkan File>Load sekmesine giriniz. Böylece içeriğine erişmek istediğiniz hard diski seçebilirsiniz. Eğer sadece bir adet diskiniz varsa, USB disk büyük ihtimalle Harddisk1/Partition1 şeklinde görünecektir. Windowsdan MacOS disklerine erişim için bu gerekli bir işlemdir.

Diski doğru seçip seçmediğinizden iyice emin olun. Daha sonra dosyaların bu programda Windows Explorer tarzında listelendiğini göreceksiniz. Bilgisayarınıza kopyalamak istediğiniz dosyaları seçiniz. Daha sonra ise Extract butonuna basın. Böylece karşınızıa küçük bir yeni ekran açılacaktır.

Burada ise dosyaları çıkartmak istediğiniz konumu belirleyin. Böylece dosya çıkarma işlemi tamamlandıktan sonra işlem tamamlanıyor. Artık HFS formatlı Harddisk ya da USB diskinizdeki verilere Windows üzerinden erişebileceksiniz. Böylece Windowsdan MacOS disklerine erişim yapılması için izlenmesi gereken adımları anlattık. Umarız makalemizi bu konuda ihtiyacınızı karşılamıştır.

Exit mobile version