Site icon TeknoDestek

Windows Ağ Bağdaştırıcısı Nasıl Görüntülenir

Windows’ta ağ bağdaştırıcısı ayrıntılarını görmek, çeşitli durumlar için önemlidir. Birden fazla ağ kartınız bulunsa bile, bu bilgileri hızlı ve etkili bir şekilde görüntülemenin birkaç yöntemi mevcuttur. Yerleşik sistem araçlarından başlayarak, üçüncü taraf araçlara kadar, ağ bağdaştırıcılarına dair tüm gerekli bilgiler parmaklarınızın ucunda olabilir.

Teknoloji Destek Hattı Baş Shake CSS
Aramayı başlatmak için tıklayın!

Sistem Bilgisi Aracını Kullanma

Windows’ta ağ bağdaştırıcısı ayrıntılarını görmek için en kullanışlı yöntemlerden biri, her ağ arayüzüyle ilgili detayları ayrı ayrı sağlayan Sistem Bilgisi aracını kullanmaktır.

Başlat’a gidin, ardından “Sistem Bilgisi”ni arayın ve sonuçları seçin. Lütfen gerçek verilerin pencerede görüntülenmesinin birkaç dakika sürebileceğini unutmayın.

Sol bölmede “Bileşenler” -> “Ağ” -> “Bağdaştırıcı” öğesini genişletin. Tüm ağ bağdaştırıcısı ayrıntıları sağ tarafta görüntülenecektir.

Sistem Bilgisi aracını kullanarak Windows’ta ağ bağdaştırıcısı ayrıntılarını görüntülemek için herhangi bir bilgi satırını seçip Ctrl+ C tuşlarına basmanız yeterlidir. Bu, bilgileri panoya kopyalar. Ağ bağdaştırıcılarıyla ilgili tüm bilgileri “Dosya” -> “Dışa Aktar” seçeneğiyle dışa aktarabilirsiniz.

Teknoloji Destek Hattı Orta Pulse CSS
Aramayı başlatmak için tıklayın!

Ağ Bağdaştırıcısı Ayrıntılarını Komut İstemiyle Görüntüleme

Sistem Bilgileri kadar detaylı olmasa da, aynı bilgileri Komut İstemi’nden elde etmek mümkündür. Ağ arayüzü bilgilerini komut satırı aracılığıyla almak için Başlat’a gidin ve “cmd” yazarak Komut İstemi’ni seçin.

Ardından aşağıdaki komutu yazın:

ipconfig /all

Bu komut, etkin veya etkin olmayan tüm ağ arayüzleriyle ilgili detayları görüntüleyecektir.

Windows hakkında daha fazla bilgi edinmek için komut istemini kullanmanın yanı sıra, bilgisayarınızı daha iyi yönetmek için bu yararlı Çalıştırma komutlarını deneyebilirsiniz.

Aygıt Yöneticisini Kullanma

Aygıt Yöneticisi, Windows’un ağ bağdaştırıcısı detayları dahil olmak üzere sisteminizdeki çoğu donanımın bilgilerini görüntülemenizi sağlar. Bu genellikle gözden kaçan ancak zengin bilgi sağlayan bir araçtır.

Gelişmiş Ağ Ayarlarını Görüntüleme

Gelişmiş Ağ Ayarları, Windows’taki ağ kartlarıyla ilgili daha fazla detayı görüntüleyebileceğiniz ve adaptörleri gerektiğinde etkinleştirip devre dışı bırakabileceğiniz bir başka yerdir.

Denetim Masasında Ağ Bağdaştırıcısı Ayrıntılarını Görüntüleme

Daha fazla ayrıntıya ulaşmak için Denetim Masası’nı kullanabilirsiniz. Başlat’a gidin, “Ağ Bağlantılarını Görüntüleme”yi arayın ve sonucu seçin. Daha fazla bilgi almak için herhangi bir ağ bağdaştırıcısına sağ tıklayın ve “Özellikler”i seçin.

Buradan, ağ bağdaştırıcısının özelliklerini inceleyebilir, yapılandırabilir, bağdaştırıcıyı kurabilir/kaldırabilir ve daha fazlasını yapabilirsiniz.

NetworkInterfacesView Aracını Kullanma

NetworkInterfacesView, Nirsoft’un kullanışlı ve taşınabilir bir aracıdır. Bu aracın avantajı, etkin ve etkin olmayan ağ bağdaştırıcıları hakkında bilgi almak için Windows Kayıt Defteri’ni kullanmasıdır. Hem kullanılan ağ bağdaştırıcılarını hem de geçmişte kullanılanları listeleyerek cihazların durumunu ayrıntılı bir şekilde sunar:

NetworkInterfacesView aracının varsayılan görünümü, tüm ağ bağdaştırıcılarına kısa bir genel bakış sunar. Yatay olarak kaydırdıkça görünüm genişler. Belirli bir bağdaştırıcı hakkında ayrıntılı bilgi görmek istiyorsanız, bağdaştırıcı adına çift tıklayarak yeni bir pencere açabilirsiniz.

Ayrıca, NetworkInterfacesView’ın sistemin yerleşik sistem bilgisi yardımcı programına göre bir avantajı, kullanıcının bireysel bağdaştırıcılar hakkındaki bilgileri kaydetmesine ve ağ bağdaştırıcısı bilgilerini tamamını dışa aktarmasına olanak sağlamasıdır.

NetworkInterfacesView, her ağ bağdaştırıcısına ilişkin bir dizi bilgiyi gösterir, bu da sistem bilgi aracından (msinfo32) elde edilebilecek bilgileri daha kullanıcı dostu bir biçimde sunar.

Eski bir arayüzü olmasına rağmen, bu araç şu anda desteklenmekte ve hem Windows 10 hem de Windows 11’in 32 bit hem de 64 bit sürümleriyle uyumludur. Üstelik tamamen ücretsizdir.

Bir sonraki yazımız Windows 11 Boş Alan Silme.

Teknoloji Destek Hattı Son Shake CSS
Aramayı başlatmak için tıklayın!
Exit mobile version