Site icon TeknoDestek

Windows 10’da ‘Kısıtlı’ Kullanıcıya ‘Yönetici’ Yetkisi Verme (Resimli Anlatım)

Windows 10'da 'Kısıtlı' Kullanıcıya 'Yönetici' Yetkisi Verme (Resimli Anlatım)

‘Windows 10’ işletim sisteminde, daha önceki yazılarımızda, yeni bir kullanıcı hesabı oluşturma işleminin nasıl yapılacağı konusunu anlatmıştık. Bu yazımızda ise bir kullanıcıya ‘Yönetici (Administrator)’ yetkisi vermek için yapılması gereken işlem adımlarını paylaşıyor olacağız.
Bilindiği gibi ‘Windows’ üzerinde kendi kullanıcınız dışında farklı bir ya da daha fazla kullanıcı hesabı oluşturabiliyorsunuz. Oluşturduğunuz bu kullanıcı hesaplarının yetkilerini de siz belirleyebilirsiniz. Sonradan oluşturulan kullanıcılar, varsayılan olarak ‘Administrator (Yönetici)’ değil de, ‘Users (kısıtlı)’ yetkisiyle tanımlanır.
Tek yapmanız gereken ‘Administrator (Yönetici)’ yetkisi olan bir hesaptan oturum açmak ve daha sonra aşağıdaki adımları uygulamak:
• Öncelikle ‘Başlat’ + ‘R’ tuş kombinasyonu ile ‘Çalıştır’ penceresini açalım.
• Aşağıdaki ekran görüntüsünde görüldüğü gibi ‘netplwiz’ yazdıktan sonra ‘Tamam’a tıklayalım.


• Bir sonraki adımda ise aşağıdaki ekran görüntüsündeki gibi ‘Misafir’ hesabı görünüyor.
Not: Yazımız hazırlanırken hesabın adı sadece örnek olarak verilmiştir. Bir başka deyişle, hesabın adı Kemal de olabilirdi. Önemli olan bu hesabın yönetici yetkisinde olup olmadığı.
• Devam etmek için ‘Misafir’ hesabını seçelim ve ‘Özellikler’ butonuna tıklayalım.


• Bir sonraki adımda ise aşağıdaki ekran görüntüsünde görüldüğü gibi sırasıyla ‘Grup Üyeliği’ → ‘Yönetici’ → ‘Uygula’ → ‘Tamam’ menülerine tıklayalım.

• Yukarıda belirtildiği sıralamayla işlemleri yaptıktan sonra aşağıdaki ekranı göreceksiniz.
• Aşağıdaki ekran görüntüsünde görüldüğü gibi ‘Misafir’ isimli kullanıcı artık ‘Yönetici’ yetkisinde, bilgisayarınızda her işlemi yapabilir.


İşlem tamamlandı. Yukarıdaki adımları uygularken herhangi bir sorun yaşarsanız bu yazının altına yorum atarak bizimle iletişim kurabilirsiniz. Sorunuz en kısa zamanda cevaplanacaktır.

Exit mobile version