Site icon TeknoDestek

Windows 10 Parlaklık Denetimi Çalışmıyor Sorun Nasıl Giderilir?

b1

 

Birçok kullanıcının karşılaştığı yaygın sorun, Windows 10 parlaklık kontrolünün bilgisayarlarda çalışmamasıdır. Kullanıcılar Windows 10 bilgisayarlarında parlaklık seviyelerini artıramaz veya azaltamaz.

Microsoft‘un, ucuz telemetri uygulamalarını işletim sistemine uygulamak için nasıl kıvrandığından bahsetmeye gerek yok.

Örneğin, pil bitmek üzereyken parlaklık kontrolünün çalışmadığını görüyorsunuz. Bu ne kadar kötü? Ya da Game of Thrones‘in o süper karanlık bölümünü izlerken zorluk çekiyorsunuz ve dizüstü bilgisayarınızın parlaklığı değişmiyor.

Bununla kendim yüzleştim ve inanın bana, göründüğünden daha sinir bozucu. Ancak elbette bir çözüm var. Bu yüzden parlaklık kontrolünün çalışmaması sorununu düzeltmek için bu makaleyi yazdım. Sorun cihazınıza özelse, bunların işe yaramayabilecek genel düzeltmeler olduğunu lütfen unutmayın.

‘Windows 10 Parlaklık Çalışmıyor’ Sorunu Nasıl Giderilir?

Windows 10‘da parlaklığı ayarlayamamanızın nedeni, makinenizde yüklü olan hatalı bir GPU ekran sürücüsü olabilir. Çoğu zaman, Windows 10 parlaklık sorunu yalnızca GPU sürücülerini güncelleyerek çözülebilir. Bu nedenle, aşağıda belirtilen adımları izleyin.

Artık bilgisayarını,z seçilen sürücüyü yükleyecek ve Windows 10 parlaklık sorununuz çözülecektir. Bilgisayarınızın parlaklığını artırıp azaltarak kontrol edebilirsiniz.

Exit mobile version