WhatsApp’ta Eski Tarihli Mesajlara Ulaşma

Bu makalede, WhatsApp’ta eski tarihli mesajlara nasıl ulaşabileceğimizi içeren 3 ayrı yöntem ile paylaştık. Şimdi platformun’un sunmuş olduğu bu özellik sayesinde eski tarihli mesajlara kendimizi yormadan nasıl ulaşacağız inceleyelim.

WhatsApp’ta Eski Tarihli Mesajlara Ulaşma

1)Tarih Araması İle Mesajlara Ulaşma.

İlk olarak uygulamanın çok sık bahsedilen tarih özelliği ile mesajlara ulaşmayı inceleyeceğiz. Aslında en basit ve en hızlı yöntem bu diyebiliriz.

1: İlk olarak telefonumuzdan ya da uygulamayı hangi cihazdan kullanıyorsak giriş yapalım.

2: Kiminle yaptığımız görüşmedeki eski mesajlara ulaşmayı istiyorsak bu kişiyi sohbetler alanından bulalım ve mesaj alanına gidelim.

3: Açılan ekrandan üst kısımda yer alan kişinin isminin üzerine dokunalım.

4: Ekranda yer alan simgeler içerisinden ara işaretine dokunalım.

Naber
Naber

5: Bir sonraki adımda ise iPhone cihazlarda sağ alt kısma da Android cihazlarda ise sayfanın üst kısmında yer alan tarih simgesinin olduğu bir ibare göreceğiz. Bu simgeye dokunalım.

Tarih Araması
Tarih Araması

6: Açılan bir sonraki sayfadan ise gitmek istediğimiz tarihi seçelim ve hemen ardından tarihe alta seçeneğine dokunalım.

WhatsApp’ta eski tarihli mesajlara ulaşma
WhatsApp’ta eski tarihli mesajlara ulaşma

Tüm bu işlemlerin ardından sayfa bizleri seçmiş olduğumuz tarihteki mesajlara götürecektir. Eğer sizlerde aklınızdaki tarihte yer alan mesajlara ulaşmak istiyor ve mesajları tek tek okumaya zamanınız yoksa bu adımı yöntemi kullanarak en kısa sürede mesajlara ulaşabilirsiniz.

2) Mesajları Kaydırarak Ulaşma

1: Yukarıda da yapmış olduğumuz gibi ilk olarak telefonumuzdan uygulamaya giriş yapalım.

2: Bu alanda uygulamayı açtıktan sonra eski mesajlara ulaşmak istediğimiz sohbeti bulalım ve üzerine dokunalım.

3: Mesaj alanındayken sayfayı yukarıya doğru kaydıralım. Ardından istediğimiz eski mesajlara ulaşabiliriz.

Bu yöntem çok fazla kullanılmış olsa da oldukça dikkat gerektiren bir aşamadır. Sayfayı kaydırırken bir yandan da mesajları tek tek okumamız gerekecektir. Buda kullanıcılar için biraz zaman kaybına sebep olabilir.

3) Yedekleme Dosyasından Geri Yükleme

Bu yöntem biraz zahmetli olacaktır. Hep beraber inceleyelim.

1: Bu özelliği kullanabilmemiz için Uygulamamızın yedekleme alanının açık olması gerekiyor. Yedeklemenin açık olup olmadığını kontrol edebilmek için aşağıdaki yöntemi kullanabilirsiniz.

WhatsApp > Ayarlar > Sohbetler > Sohbet Yedeği yolunu izleyerek yedekleme ayarlarınızı kontrol edelim.

Yedekleme Dosyasından
Yedekleme Dosyasından

Yedekleme sıklığınızı (günlük, haftalık, aylık) ve en son yedeklemenin ne zaman yapıldığını gözden geçirelim ve seçimlerimizi buna göre yapalım.

2: WhatsApp’ı telefonumuzdan kaldıralım ve ardından tekrar yükleyelim.

3: Uygulamayı cihazımıza yeniden yüklediğimizde, yedekleri geri yüklememizi öneren bir ekran gelecektir. Bu aşamada dosyasının boyutuna ve internet hızınıza bağlı olarak geri yükleme işlemi birkaç dakika sürebilir.

WhatsApp’ta eski tarihli mesajlara ulaşma
WhatsApp’ta eski tarihli mesajlara ulaşma

4:Tüm bu işlemler bittikten sonra yedeklemeden geri yüklenen sohbetler arasında eski mesajlarımıza ulamış olacağız. Tabi ki bu işlem sadece yedeği alınan mesajlarımız için geçerli olacaktır.

Olumsuz:

Düzenli Yedekleme: Uyğulama’nın kullanıcılarına sunmuş olduğu en iyi özelliklerden bir tanesi yedekleme özelliğidir. Bu özellik sayesinde eski mesajlara daha kolay ulaşabiliriz.Uyğulama içerisinde sohbetlerimizi düzenli olarak yedeklemek biz kullanıcılar için oldukça faydalı olacaktır. Günlük yedekleme, önemli mesajları kaybetme riskini minimize edeceğinden daha kullanışlı bir hal alacaktır.

Arama Özelliğini Etkin Kullanma: WhatsApp’ın yerleşik arama işlevini kullanarak kullanıcıya belirli mesajları hızlıca bulma olanağı tanıyor. Anahtar kelimeleri ve tarihleri kullanarak arama yapmamız, mesajlara ulaşmamızı kolaylaştıracaktır.

Yedeklemeleri Doğru Yönetin: Yedeklemelerimizi Google Drive veya iCloud gibi güvenilir bir bulut depolama hizmetinde saklamak faydalı olacaktır. Bu, sayede veri kaybı durumunda mesajlarımızı geri yüklemeyi sağlayarak sorun yaşamamızı engelleyecektir.

WhatsApp eski tarihli mesajlara ulaşmak için çeşitli yöntemleri içerisinde barındıran bir platformdur. Sohbet içinde tarihe yönelik arama yapma, mesajları manuel olarak kaydırma, yedeklemeleri geri yükleme ve üçüncü taraf araçları kullanma gibi yöntemleri kullanarak istediğiniz mesajlara ulaşabilirsiniz. 3.taraf uygulamaları pek önerilen yöntemler arasında yer alamamaktadır. Düzenli yedekleme ve arama işlevinin etkin kullanımı, bu süreci daha kolay ve hızlı hale getirecektir. Bu yazımıza ki adımları uyğulayarak, WhatsApp’taki eski mesajlarımızı hızlıca bulabiliriz.

Umarım yazımız siz kullanıcılar için faydalı olmuştur. WhatsApp hakkında aklınıza takılan farklı sorularınız için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Bir sonraki yazımız;