Bu yazımızda WhatsApp kaybolan mesajlar özelliğini kullanma konusu ile ilgili detaylı bilgi vereceğiz.

Teknoloji Destek Hattı Baş Shake CSS
Konuyla ilgili daha fazla destek almak için tıklayın. Aramayı başlatmak için tıklayın!

WhatsApp sohbetlerinizdeki mesajları bir gün, bir hafta veya üç ay sonra kaybolacak şekilde ayarlayabilirsiniz.

Geride bir sohbet (mesaj) kaydı bırakmadan birisine bir bilgi göndermek isteyebilirsiniz. Bu gibi durumlarda kaybolan mesajlar özelliğini kullanmak harika bir fikirdir.

WhatsApp Kaybolan Mesajlar Özelliğini Kullanma

WhatsApp’ta kaybolan mesajlar özelliğini kullanmak için öncelikle birisiyle bir WhatsApp sohbeti başlatın. Beya daha önce başlattığınız bir sohbeti açın. Ardından, ekranın üst kısmındaki WhatsApp ismine dokunun.

Teknoloji Destek Hattı Orta Pulse CSS
Konuyla ilgili daha fazla destek almak için tıklayın. Aramayı başlatmak için tıklayın!

İnternet güvenliğinin ilk kurallarından birisi de İnternet asla unutmaz gerçeğidir. İnternet ortamına yüklenen verileri, bilgileri, mesajları, sohbetleri vb. aklınıza gelebilecek en küçük bir bit’i (0 ve 1’den oluşan en küçük veri); yüklendikten sonra kaldırmak kesinlikle zor olsa da; bazı uygulamalar, verileri internet ortamında geçici bir süre tutup sonra silecek şekilde tasarlanmıştır.

Halihazırda 2 milyardan fazla kullanıcısı olan popüler mesajlaşma ve sohbet platformu WhatsApp; geçtiğimiz yıl kaybolan mesajlar özelliğini tanıttı. Kaybolan mesajlar, yalnızca belirli bir süre boyunca var olan özel bir mesaj türüdür. Belirlenen süre sınırı aşıldığında, mesaj kendini siler.

Birisine, geride bir sohbet (mesaj) kaydı bırakmadan, bir mesaj göndermek istiyorsanız; kaybolan mesajlar özelliğini kullanın. Bu özellik Android, iPhone, Mac ve Windows’ta, WhatsApp kullanıcıları tarafından kullanılabilirler.

WhatsApp’ta Kaybolan Mesajlar Özelliğini Nasıl Kullanabilirsiniz?

Kaybolan mesajlar özelliği ile, gönderdiğiniz mesajlar bir gün, yedi gün veya 90 gün için kalıcı ve görünür olacak. Ve bu süre zarfından sonra kendiliğinden silinecek şekilde ayarlayabilirsiniz.

  • İlk olarak telefonunuzda veya bilgisayarınızda WhatsApp uygulamasını açın. Daha sonra biriyle sohbet başlatın veya daha önce başlattığınız bir sohbet görüşmesini açın.
  • Ekranın en üst kısmında, sohbet ettiğiniz kişinin ismine veya telefon numarasına tıklayın veya dokunun.
  • Gelen ekranı aşağı doğru kaydırın ve Kaybolan mesajlar (Disappearing messages) menüsüne tıklayın veya dokunun.
  • Mesajlarınızın ne kadar bir süre için kalıcı ve görünür olmasını seçebilirsiniz. Bunun için gelen seçeneklerden tercih ettiğiniz süreyi seçin. 24 saat, 7 gün veya 90 gün seçeneklerinden birini seçebilirsiniz.

Not: Bu işlemleri telefonunuzda WhatsApp uygulamasından yapıyorsanız; Varsayılan mesaj zamanlayıcısını deneyin (Try a default message timer) etiketli bir seçenek de görürsünüz. İlerleyen zamanlarda yapacağınız herhangi bir yeni sohbette; kaybolan mesajlar özelliğinin varsayılan olarak açık olmasını sağlamak için bu seçeneğe dokunabilirsiniz.

WhatsAppta Kaybolan Mesajlar Ozelligini Kullanma 1
WhatsApp’ta Kaybolan Mesajlar Özelliğini Açma
  • Yaptığınız değişikliği kaydetmek için sol üst köşedeki ← (ok) simgesine dokunun.

Kaybolan mesajlar özelliğini etkinleştirdiğinizde, WhatsApp, o sohbette bulunan herkese, bu değişiklik ile ilgili bir bildirim gönderir.

Kaybolan mesajlar özelliğini kapatmak için yine yukarıdaki adımları tekrar uygulayın. Ancak bir süre sınırı belirlemek yerine Kapalı (Off) seçeneğini seçin.

WhatsApp Kaybolan Mesajlar Özelliğini Kullanma

Bu yazımızda WhatsApp kaybolan mesajlar özelliğini kullanma konusu ile ilgili detaylı bilgi verdik. WhatsApp kaybolan mesajlar özelliğini kullanma ile ilgili sorularınızı aşağıdaki yorum bölümünden bize iletebilirsiniz.

En güncel teknoloji konularıyla ilgili teknik destek içeren videolar için Teknodestek YouTube kanalımızı da takip edebilirsiniz.

Makalemizin konusu bağlamında Instagram’da Kaybolan Mesajlar Özelliği Hakkında Bilmeniz Gerekenler makalesine göz atabilirsiniz.

Teknoloji Destek Hattı Son Shake CSS
Konuyla ilgili daha fazla destek almak için tıklayın. Aramayı başlatmak için tıklayın!