Merhaba değerli takipçilerimiz bildiğiniz üzere bir önce ki makalemde sizler WhatsApp Business API‘nın genel anlatımını yapmıştım , avantajlarından ve işletmeler için öneminden bahsetmiştim . Bu makalemde ise WhatsApp Business API kullanımının 5 önemli sebebinden bahsedeceğim.

Teknoloji Destek Hattı Baş Shake CSS
Konuyla ilgili daha fazla destek almak için tıklayın. Aramayı başlatmak için tıklayın!

WhatsApp Business API‘nin Ağustos 2018’de duyurusu bir çok kullanıcı ve işletme tarafından heyecanla karşılandı. Popülerliği ve zengin içerik desteği sayesinde birçok işletme , müşterileriyle iletişim kurmak için kullanma potansiyelini gördü.

Fakat kullanıcıların ve büyük oranlı olarak işletmelerin aklında oluşan soru işareti şuydu , kullanmamız bize ne gibi katkılar sağlayacak ?

Size , aklınızda ki sorulara cevap vermesi amacıyla WhatsApp Business API için 5 potansiyel kullanım senaryosunu paylaşmak istiyoruz. Bu örnekleri kullanarak hem müşterilerinizi nasıl memnun edebileceğinizi,  hem de rakiplerinizden ne derece avantajlı olabileceğinizi anlatacağız.

whatsapp-business-api_3.png (3200×1800)

Teknoloji Destek Hattı Orta Pulse CSS
Konuyla ilgili daha fazla destek almak için tıklayın. Aramayı başlatmak için tıklayın!

1- Kişiselleştirilmiş Öneriler

Ön prototipi Netflix tarafından test edilen bir kullanım örneği olan kişiselleştirilmiş öneriler ve güncellemeler Netflix, ana sayfalasının üzerinde bir duyuru başlığı ile kullanıcılarına WhatsApp‘taki yeni şovlar için öneri almak isteyip istemediklerini soruyor. Katılan kullanıcılar Netflix‘in WhatsApp‘taki Doğrulanmış İşletme Profilinden kişiselleştirilmiş güncellemeler ve öneriler alacak.

Bunun için sınırsız içerik mevcut , özel önerilerle Netflix kullanıcılarına erişip önerilerde bulunmaya ve bu öneriler sonrasında kullanıcıların geri dönüşü sonucunda müşteri desteği sayesinde iki taraflı görüşmeler yapılabilir.

netflix-whatsapp-uzerinden-video-izleme-ozelligi.jpg (1280×720)

2- Müşteriler İçin Teslimat Takibi

Satış departmanı olan bir çok işletmenin kalbi olan e-ticaret alanı her zaman zorlu süreçlere hazır olmamızı gösterir. Görünüşte kolay olsa da e-ticaret hacmini arttıran işletmeler çok yönlü kargo sevkiyatlarıyla müşterilerine en kısa sürede ürünlerini ulaştırmayı hedefler.

Bu süreçte oluşabilecek teknik aksaklıklara yönelik canlı konum paylaşımı için GPS kullanmak, WhatsApp‘ta her zaman yararlı bir özellik olmuştur. Artık müşterilerinizin teslimatlarını WhatsApp Business API ile bulmaları için canlı konum paylaşımı uygulayabilirsiniz.

whatsapp-integration-v1.png (2868×1284)

Kullanıcılar, uygulamalar arasında geçiş yapmadan teslimat görevlisinin konumunu görebilecek ve onunla sohbet edebileceklerinden dolayı, bu özellik e-ticaret ve yemek dağıtım işletmeleri için yararlı olacaktır.

Bu özellikle kişisel olarak ilk tanışma hikayem Amazon Türkiye’den sipariş ettiğim bir akıllı telefon aksesuarı ile olmuştu , Amazon Türkiye ile iletişimim sonrasında konumuma göre ürünümü bana getiren kurye şirketi çalışanı kişiyle WhatsApp üzerinden direk iletişim kurmamı ve bu süreçte ki kargo takibi işlemimi yapmam amacıyla beni yönlendirmişlerdi , bu durum diğer kullanıcılar gibi beni de memnun etmişti , ve bu durumun gerçekten çok profesyonel bir yaklaşım olduğuna kanaat getirmiştim.

3- İki Yönlü Müşteri Görüşmeleri

WhatsApp Business API‘nin ezber bozan en büyük özelliklerinden biri, müşterilerle iki yönlü görüşmelerin olmasına olanak sağlaması. Bu, müşterilerin destek, takip, sorgu veya geri bildirim arayan işletmelerle WhatsApp görüşmeleri başlatabileceği anlamına gelir.

Ek olarak, otomatik yanıtlama özellikleriyle işletmeler, müşteri desteği için harcanan zamanı önemli ölçüde azaltabilir. Bu oldukça etkileyici gözüken bir özellik ve çoğu işletmelerin call center hizmetleri için harcadığı maliyetleri büyük ölçüde azaltacaktır.

gsg-2-1170x684.png (1170×684)

4- Gerçek Zamanlı Zengin Bildirimler

WhatsApp Business API kullanarak, resimler ve belgeler gibi zengin içeriği doğrudan mesajlarınıza ekleyebileceksiniz. Bu özelliği müşterilerinizle direk temasınız halinde hem zaman kazanmanızı hem de bir belgenin gönderimi halinde direk hazırda bulunan içerikleri zaman kaybetmeden gayet anlaşılır bir yolla iletmenizi sağlayacaktır.

WhatsApp Screenshots 2 e1542869580321 300x541 1

Örneğin, bir havayolu şirketi artık kolay erişim için doğrudan müşterinin WhatsApp hesabına bir biniş kartı gönderebilir. Uçuş gecikmeleri veya değişiklikleri ile ilgili gerçek zamanlı güncellemeler de kolayca itilebilir , ve direk bağlantı linkleri gönderdiğinizde hedef adresin bir ön izlemesini anlık olarak göstererek güvenli bir ortam sağlar.

5- Anlık Müşteri Geri Bildirimi

Hizmetlerinizi sunduktan sonra, müşterilerinizden aynı metin sohbeti aracılığıyla sizi hemen değerlendirmesini isteyebilirsiniz. Bu yüksek yanıt oranı ve bu yanıtlar sonrası yapacağınız analizer ve değerlendirmeler sonucu işletmeniz ve müşterileriniz için faydalı olacak güncellemeler yapabilirsiniz. Müşteriler eğer kendileri için uygunsa, geri bildirim anketlerine veya mesajlarına yanıt verme olasılıkları çok daha yüksektir.

WhatsApp Business API, müşterilerinize en çok kullanılan mesajlaşma uygulaması aracılığıyla ulaşmanıza ve onların yanıtları aracılığıyla anında geri bildirim almanıza yardımcı olur . Daha geniş bir yanıt havuzuna dayalı daha güvenilir raporlama yoluyla müşterilerinizi daha iyi anlamak için aldığınız verilerden yararlanabilirsiniz.

feedback.jpg (750×574)

 

WhatsApp dahil olmak üzere Chat uygulamalarının API özelliği, işletmenizin verimliliğini ve üretkenliğini artırarak sizi bu yeni teknoloji çağında önemli bir oyuncu haline getirebilir. Bir makalemizin daha sonuna geldik , daha fazla teknoloji haberleri ve makaleleri için bizi takipte kalmaya devam edin , Sağlık günler dileriz.

Teknoloji Destek Hattı Son Shake CSS
Konuyla ilgili daha fazla destek almak için tıklayın. Aramayı başlatmak için tıklayın!