Site icon TeknoDestek

Video, Pazarlamada Neden Çok Etkilidir?

Video Pazarlamada Neden Cok Etkilidir kapak

Şirketler (işletmeler), en yeni ve en hızlı yükselen trendleri yakalamak için daha çok çaba gösterip hızlı aksiyon almak istedikçe, video, sektörlerdeki pazarlama ekipleri için büyük bir öncelik haline geldi.

Video içeriğini (paylaşımlarını) öne çıkaran Facebook, Instagram, Snapchat vb. sosyal medya platformlarının çok büyük bir artış göstermesi ve rağbet görmesi, kullanıcıların her zamankinden daha erişilebilir, görsel olarak daha çekici içerik aradıkları anlamına geliyor.

Daha da önemlisi, video, çok etkili olduğu için popülerdir.

Arama motorları, sosyal medya ve hatta kendi tüketicileriniz (takipçileriniz), videoyu, diğer içerik formatlarına göre öne çıkarmaya ve ödüllendirmeye başladıkça, bu eğilimi görmezden gelmek zorlaşıyor.

Yine de, video oluşturmaya tam olarak karar vermeden önce, videonun neden bu kadar mükemmel bir pazarlama aracı olduğunu ve uygun video pazarlama kaynaklarına sahip olmanın, neden büyük bir oyun değiştirici faktör olabileceğini anlamak önemlidir.

Video Pazarlamanın Gücü

Pazarlamacılar için son yıllardaki en dikkat çeken ve aynı zamanda endişe veren trendlerden biri, birçok müşterinin azalan ilgi süresidir.

Marketing Mag‘in yaptığı bir araştırma, şirketlerin, hedef kitlelerinin dikkatini çekmek için ortalama 2.7-saniyeye sahip olduğunu gösterdi.

Yazılı içerik ve hatta Facebook paylaşımları veya Twitter paylaşımları (Tweet) gibi araçların elbette bir değeri vardır; ancak video, herhangi bir yazılı içerikten birkaç saniye içinde daha etkili bir şekilde iletişim ve etkileşim kurabilir.

Ayrıca, video, kişisel kullanıcıların sosyal medyada en çok vakit geçirdikleri içeriklerden biri haline geliyor. Öerneğin,

Mesela Blendtec gibi şirketler, videoların viral kalitesinden yararlandı ve müşterilerin dikkatini çekmek için, ürünlerini mizahi bir şekilde kullandı ve şirket, YouTube kanalının abone sayısını kısa sürede 800.000‘in üzerine çıkarmayı başardı.

Baked NYC firması, bir dizi stop-motion videosu çekmek için 100$’dan daha az para harcadı ve sonuçlar, video pazarlamanın gücünü ortaya koydu. Şirketin pasta satışlarında %40 ve satış hedeflerinde %68 artış ve ayrıca satış maliyetinde ise %30 azalma oldu.

Video Pazarlamanın Önemine Dair 3-Neden (Sebep)

Video pazarlama, şirketlerin pazarlama stratejilerinin önemli bir bileşeni haline geldi ve bu duruma paralel olarak iyi bir video hazırlama uygulaması, yeni başlayan bir işletmeler için çok önemli bir araç haline geldi.

Görsellere ve görselliğe daha fazla vurgu yapan ve sosyal medyada yüksek performansı gösteren videonun, pazarlama stratejiniz için bu kadar önemli olmasının nedenlerinden birkaçı şöyledir:

1. Yatırım Getirisini (YG) Artırır

2. Sosyal Medya Kullanıcıları Videoyu Tercih Ediyor

3. Google, Videoları Seviyor (ve Öne Çıkarıyor)

İşletmeniz için Video Pazarlamayı Kullanmaya Nasıl Başlayabilirsiniz?

Şu anda bir video stratejiniz olmasa bile, başlamak kolaydır.

Video pazarlamayı kullanma çabalarınızı yönlendirmeye yardımcı olması için, video stratejinize başlamadan önce yanıtlamanız gereken birkaç önemli soru var:

Sektörünüz ne olursa olsun, video pazarlama stratejinizi geliştirerek unutulmaz bir marka oluşturmanıza ve sadık bir kullanıcı kitlesi oluşturmanıza yardımcı olabilir.

Exit mobile version