Venmo, kendiniz hiç kullanmamış olsanız bile, özellikle Amerika Birleşik Devletleri’nde muhtemelen duymuş olduğunuz bir şirkettir. Basit para işlemlerini halletmek için oldukça uygun bir yol olabilir. Ancak bir banka hesabı veya banka kartı ile tamamen aynı değildir. Peki Venmo nedir ve nasıl çalışır? Ücretler ve transfer limitlerinden güvenlikle ilgili endişeler var. Ve daha fazlasına kadar bilmeniz gereken her şey burada.
Venmo’yu hemen kullanmaya başlamak ister misiniz? Uygulamayı Google Play Store veya Apple App Store’dan indirmek için aşağıdaki düğmeleri tıklayın.
Venmo, özel kişiler arasında hızlı ve basit transferler sağlayan Android ve iOS için bir uygulamadır. Öncelikle arkadaşlar arasında kullanım içindir. Ve genellikle faturaları bölmenin, arkadaşlara taksi yolculuklarını geri ödemenin veya kiranın yarısı için oda arkadaşlarına ödeme yapmanın bir yolu olarak pazarlanır. PayPal gibi, Venmo da bir uygulama içi bakiyedir. Buna rağmen banka hesabınıza veya banka/kredi kartınıza bağlanır.
Venmo’yu benzersiz yapan şey, sosyal etkileşimlere odaklanmasıdır. Her ödemenin, dolar tutarı kaldırılarak herkese açık veya özel olarak yayınlanan bir iletisi vardır. Bu, Twitter veya Facebook gibi diğer sosyal medya beslemeleri gibi çalışır.
Ek olarak, Venmo 2021’in başlarında kripto para birimi desteği ekledi . Dört farklı kripto para birimini alıp satmak hızlı ve kolaydır: Bitcoin, Bitcoin Cash, Ethereum ve Litecoin. Ayrıca kripto çılgınlığına yeni başlayanlar için kılavuzlar ve eğitimler de var.
Venmo ayrıca 2022’de başlayacak olan Amazon ile yeni bir ortaklık ekledi. Esasen, yeni anlaşma Amazon müşterilerinin PayPal’ın eBay ile bölünmesinin ardından ödeme hizmetini kullanarak ödeme yapmasına olanak tanıyor.
Venmo’nun sahibi kim?
Braintree, PayPal’ın 2013’te satın aldığı Venmo’yu 2012’de satın aldı. PayPal’ın Venmo’ya sahip olması, bazı açılardan aynı alanda rekabet etmelerine rağmen, platforma çeşitli yeni özelliklerin eklenmesine yol açtı.
ayrıca okuyun: Android için en iyi çizim uygulamaları
Venmo transfer limitleri için haftanın başlangıcı yuvarlanır ve işlem saatinde başlar. Bu, transferi ne zaman yaptığınızdan bağımsız olarak, her işlemin tam olarak bir hafta boyunca limitinize dahil olduğu anlamına gelir.