Site icon TeknoDestek

TP-Link RE300 Menzil Genişletici Kurulumu

kapak 7

Günlük hayatımızda iş yerlerinde okul, ev ve benzeri birçok alanda internet kullanabilmemiz için farklı firmaların üretmiş olduğu farklı model modemleri kullanıyoruz.

İnternet kullanımı, akıllı telefon ve teknolojik cihazların gelişmesi ile daha da büyük önem kazandı. Tabiki bu artışın tek sebebi eğitim ve iş hayatı değil; günlük hayat ve sosyal medya platformlarının da büyük etkisi oldu.

Hemen hemen büyük küçük herkesin akıllı telefonlara sahip olmasıyla birlikte Facebook, Instagram vb. sosyal medya kullanımları arttı.

Kullanmış olduğumuz modemler bir süre sonra tek başına yeterli olmamaya başladı ve çekim sorunları ortaya çıkmaya başladı. Biraz geniş bir evde oturuyorsak, çekim sorununu oldukça fazla yaşayabiliriz.

Bu sorunlar genelde modemin bulunduğu bölüm dışında diğer odalarda veya birkaç metre sonra çekmeme gibi sorunlar olmuştur.

Bu sorunlara istinaden birçok modem firması menzil genişletici cihazları üretmeye başladı.

Bu menzil genişletici cihazlar ile ana modemden aldığımız interneti farklı noktalarda iyi bir sinyal ile almaya başladık. Bir avantajı ise, modemden interneti kablosuz alıp kablosuz dağıtması oldu. Tabi ki bu durum da kullanıcıların ilgisini çekmesi için yeterli görünüyor.

Bu makalemizde TP-Link firmasının geliştirmiş olduğu RE300 menzil genişletici (menzil artırıcı) modelini inceleyeceğiz.

TP-Link RE300 menzil genişletici nasıl kurulur, inceleyelim.

Exit mobile version