Ağdan bağımsız bir sosyal arama motoru, en yaygın ağların yanı sıra birçok niş, daha küçük ağları da arayabilir.
İçerik konuları
1. Mentionlytics
Mentionlytics, birçok platformda trend olan konuları keşfetmesi gereken işletmeler için harika bir sosyal medya arama motorudur.
Markanız, hedeflemek istediğiniz anahtar kelimeler ve rakiplerinizle ilgili verileri inceleyebileceksiniz.
Bir arama yaptıktan sonra, en çok etkilendiğiniz kişilerin, sözlerinizin ve daha geniş sektör sosyal medya verilerinin tam bir dökümünü elde edebileceksiniz.
Mentionlytics’in hedeflediği ana müşteriler, yeni başlayanlar, KOBİ’ler, işletmeler, halka açık kişiler ve halkla ilişkiler ajanslarıdır. Bu, kişisel kullanım için bir sosyal medya arama motoru değildir.
2. Sosyal Mention
Social Mention, hem bir sosyal arama motorudur hem de kullanıcı tarafından oluşturulan içeriği bir dizi ağda tek bir özet akışında toplamanın bir yoludur. İfadeleri, olayları ve sözleri aramanıza yardımcı olur, ancak tek tek kişileri bulmanıza izin vermez.
Site, Twitter, Facebook, YouTube ve Instagram dahil olmak üzere 100’den fazla sosyal ağı desteklemektedir. Ayrıca blogları, yer imlerini ve hatta yorumları tarayabilir.
Sonuçlar sayfasının sol tarafındaki panelde, girdiğiniz ifadeler hakkında bol miktarda veri göreceksiniz. Sayfadan ne sıklıkta bahsedildiğini, ilişkili anahtar kelimelerin ve hashtag’lerin bir listesini, en iyi kullanıcıları ve daha fazlasını öğrenebilirsiniz.
Ekranın sağ tarafında, verileri bir CSV dosyasına aktarmak için bağlantılar bulacaksınız ve ekranın üst kısmında çeşitli filtre seçenekleri bulunur.
3. snitch.name
snitch.name sitesi bu listedeki kullanımı en kolay sitelerden biridir.
Sitenin, Google’daki normal bir arama sorgusuna göre çeşitli avantajları vardır. Örneğin, birçok sosyal ağ ya Google tarafından dizine eklenmez ya da yalnızca çok sınırlı dizine eklenir. Snitch.name ayrıca “kişi sayfalarına” öncelik verirken, normal bir Google araması aynı zamanda kişiden, ilişkili hashtag’lerden ve diğer içerikten bahseden yayınların sonuçlarını da döndürür.
Açıkçası, bir arama yaptıktan sonra bile, söz konusu kullanıcının gizlilik ayarlarına bağlı olarak bazı profiller kısıtlı kalabilir. Ancak, hesaba kendi sosyal medya hesabınız üzerinden erişebildiğiniz sürece snitch.name’deki listeye erişebileceksiniz.
Siteyi kullanmak için ana sayfayı açın, arama terimlerinizi girin ve taramak istediğiniz ağların yanındaki onay kutularını işaretleyin. Hazır olduğunuzda Ara ‘ yı tıklayın .
4. Social Searcher
Social-Searcher, çok çeşitli sosyal ağlarda ve diğer platformlarda çalışan başka bir web uygulamasıdır.
Hesap oluşturmadan siteyi kullanabilirsiniz. Kayıtlı olmayan kullanıcılar web, Twitter, Facebook, YouTube, Instagram, Tumblr, Reddit, Flickr, Dailymotion ve Vimeo’da arama yapabilir. Ayrıca aramalarınızı kaydedebilir ve e-posta uyarıları ayarlayabilirsiniz.
Daha güçlü bir çözüme ihtiyacınız varsa, ücretli planlardan birine kaydolmayı düşünmelisiniz. Ayda 3,50 Euro (4 ABD Doları/ay) karşılığında günde 200 arama, üç e-posta uyarısı, üç anahtar kelime izleyici ve 3.000’e kadar kayıtlı gönderi için alan elde edersiniz. Aylık 20 € (23 ABD$/ay) maliyeti olan üst düzey plan, sınırları daha da artırıyor.
5. Google Social Search
Daha önce bahsedilen Social-Searcher’dan sorumlu olan ekip aynı zamanda bir Google Sosyal Arama aracı geliştirmiştir.
Altı ağ ile çalışır. Bunlar Facebook, Twitter, TikTok, Instagram, LinkedIn ve Pinterest’tir. Aramanızı belirli sitelerle sınırlandırmak için ağ logolarının yanındaki onay kutularını işaretleyebilirsiniz.
Her zamanki Google arama püf noktaları geçerlidir. Örneğin, bir kelime kümesinin etrafına tırnak işareti koymak, Google’ı yalnızca tam eşleşmeye sahip sonuçları döndürmeye zorlar, eksi işareti eklemek belirli kelimeleri sonuçlardan hariç tutar ve kelimelerin arasına VEYA yazmak, birkaç terimi tek bir arama sonucunda toplamanıza olanak tanır. .
Sonuçlar ağlara göre sıralanır ve farklı ortamlar arasında geçiş yapmak için Web veya Görseller’e tıklayabilirsiniz .
6. Buzzsumo
Buzzsumo, şimdiye kadar bahsettiğimiz araçlara biraz farklı bir yaklaşım getiriyor. Trendleri ve anahtar kelime performansını arama konusunda uzmanlaşmıştır.
Bu onu işletmeler için ideal bir araç yapar; paylaştıklarında hangi içeriğin en büyük etkiye sahip olacağını öğrenebilir ve rakiplerinin kullandığı kelimeler ve ifadeler hakkında fikir edinebilirler.
Sonuçlar sayfasında, filtreler oluşturmak için ekranın sol tarafındaki paneli kullanabilirsiniz. Tarih, içerik türü, dil, ülke ve hatta kelime sayıları aranabilir parametrelerdir.
Sayfanın sağ tarafında, her bir gönderinin ne kadar başarılı olduğunu görebilirsiniz. Facebook, Twitter, Pinterest ve Reddit için analizler ve toplam paylaşım sayısı gösterilmektedir.
Ücretsiz kullanıcılar yalnızca ilk 10 sonucu görebilir; Daha fazlasının kilidini açmak için ayda 99$’a mal olan bir Pro hesabına ihtiyacınız olacak. Bireysel kullanıcılar için muhtemelen çok fazla para, ancak işletmeler için maliyet ihmal edilebilir.
7. Google Chrome Ayarlarınızı Düzenleyin
Tabii ki, her sosyal medya platformunun yerleşik kendi arama aracı vardır. Ancak bu yerel arama araçlarını siteye gitmenize gerek kalmadan kullanabileceğinizi biliyor muydunuz?
Chrome’un arama motoru yönetim aracı sayesinde bunların hepsi mümkün. Bir noktada sitenin arama özelliğini kullandığınız sürece, Chrome bunu hatırlayacaktır. Ardından, doğrudan Chrome’un çok amaçlı adres çubuğundan etkinleştirmek için motora bir anahtar kelime atayabilirsiniz.
Chrome uygulamanızda hangi arama motorlarının oturum açtığını görmek için Ayarlar > Arama motoru > Arama motorlarını yönet ‘e gidin . Aktivasyon anahtar kelimesini düzenlemek için arama motorunun adının sağındaki üç noktayı tıklayın ve Düzenle ‘yi seçin .
Hangi Sosyal Medya Arama Motorlarını Kullanıyorsunuz?
Çeşitli kullanım durumları için sizi en iyi sosyal medya arama motorlarından bazılarıyla tanıştırdık. Her biri farklı bir kullanıcı tipine odaklanır ve sonuçlarını farklı bir şekilde sunar. Hepsini kullanırsanız, aradığınız konuyu, kişiyi, trendi veya anahtar kelimeyi hızlı bir şekilde bulabilmeniz gerekir.