Site icon TeknoDestek

Sony Vaio Bilgisayarları Sıfırlamak

Bilgisayarlarımız yazılımsal olarak hata verdiklerinde sistemimizi silip yeniden kurmamız gerekebiliyor. Microsoftun windows 8 sürümüyle birlikte sıfırlama işlemleri sistemimiz açıkken de yapabiliyoruz. Ancak bazı durumlarda işletim sistemimiz hiç açılmıyor ve bu durumlarda bilgisayarımızı sıfırlayabilmek adına farklı şeyler yapmamız gerekebiliyor.

Biz de sizler için Sony Vaio bilgisayarlar ın sıfırlama işlemlerini sırasıyla derledik. Eğer sony marka bilgisayarın işletim sistemi hiç açılmaz hale geldiyse aşağıdaki işlemleri uygulayarak işletim sisteminizi yeniden yüklemeniz gerekebilir. Ancak bu işlemleri yaptığınızda windows un yüklü olduğu sürücü içerisinde bütün veriler silinecektir. 

Sony Vaio bilgisayarı sıfırlamak için öncelikli olarak bilgisayarı tamamen kapatıp “Assist” tuşuna basarak açıyoruz.

Daha sonra karşınıza gelen kurulum ekranına “Sisteminizi kurtarın veya bakım yapın” bölümüne tıklıyoruz.

Sonrasında gelen ekrandan dil seçimimizi yapıyoruz.

Daha sonra gelen ekrandan klavyemizi seçiyoruz.

Klavyemimizi seçtikten sonra gelen ekrandan altta bulunan “Sorun Gider” menüsüne tıklıyoruz.

Bu adımdan sonra gelen ekrandan “Bilgisayarınızı Sıfırlayın” menüsüne tıklıyoruz.

Sıfırlama komutunun ardından bilgisayarımız bize hangi sürücüleri sıfırlamak istediğimizi soruyor. Bu bölümden isteğe göre sürücü seçimi yapabiliyoruz. Eğer windows un yüklendiği sürücü dışında farklı bir sürücü bölümümüz var ise bu ekranda sadece “Windows un Yüklendiği Sürücü” yü sıfırlamak diğer sürücü bölümündeki verileri korumak adına yararlı olacaktır.

Daha sonra gelen ekrandan sıfırlama metodumuzu seçiyoruz. Bu ekrandan “Sürücüyü tümüyle temizle” menüsüne tıklıyoruz.

Son olarak karşımıza gelen ekran ekranda “Sıfırla” butonuna basarak sıfırlamayı başlatıyoruz. Bilgisayarımızı sıfırlamaya başlamadan evvel bilgisayarımızın şarja bağlı olduğundan emin olmamız gerekiyor. Sıfırlama esnasında bilgisayarımızın şarjı biterse kurtarma alanımız zarar görebilir.

Hazırlayan: Uğurcan ÜN

Exit mobile version